کد خبر:۷۵۹۴۵۹
محققان سوئیسی؛

باکتری‌هایی که به مروارید مصنوعی جان تازه می‌دهند

مروارید یکی از مستحکم‌ترین مواد جهان است که برای اولین بار از دو نوع باکتری برای تولید آن به روشی ارزان قیمت و سازگار با محیط زیست استفاده شده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مروارید یکی از مستحکم‌ترین مواد جهان است که برای اولین بار از دو نوع باکتری برای تولید آن به روشی ارزان قیمت و سازگار با محیط زیست استفاده شده است. با استفاده از روش یاد شده تکثیر مروارید‌های مصنوعی هم امکان پذیر می‌شود و از این محصول خاص می‌توان در حوزه‌های گوناگونی استفاده کرد.

مروارید از طریق قرار گرفتن در پوشش صدفی مستحکمی تولید می‌شود و دارای ریزساختار‌های متنوعی است که حاوی کلسیم، صفحات کربنات و ملاتی از جنس بیوپلیمر است.

مدل مصنوعی مروارید که با همکاری محققان آمریکایی و سوئیسی تولید شده نیز کم و بیش دارای همین ترکیبات است. اما برای افزایش دوام آن از اوره و مقدار بیشتری کلسیم نیز استفاده شده است. باکتری که برای تولید مروارید مذکور به کار گرفته شده، Sporosarcina pasteurii نام دارد و واکنش میان اوره و این باکتری باعث شکل گیری یک لایه باریک از کربنات کلسیم و کریستال‌هایی می‌گردد که در نهایت مروارید مصنوعی را شکل می‌دهد.

در ادامه این فرایند از باکتری دیگری به نام Bacillus licheniformis استفاده می‌شود که ترکیب آن با مواد قبلی به شکل گیری لایه‌ای از یک پلیمر مستحم بر روی لایه کربنات کلسیم می‌انجامد. تکمیل این فرایند‌های شیمیایی برای تشکیل باکتری در مجموع یک روز به طول می‌انجامد. پژوهشگران هم اکنون در تلاش برای یافتن راهی به منظور تسریع این فرایند هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار