کد خبر:۷۵۹۶۳۹
با پرتاب یک فضاپیما؛

ژاپن سیستم حفاظت زمین از سیارک‌ها را آزمایش می‌کند/ قدمی نو برای کسب اطلاعات از تشکیل زمین

آژانس اکتشافات فضایی ژاپن سعی دارد سیستم حفاظت زمین از برخورد سیارک‌ها را مورد بررسی و آزمایش قرار دهد و با این کار اطلاعات بیشتری از نقش سیارک‌ها در تشکیل زمین به‌دست آورد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سیارک‌ها چه آن‌هایی که غول‌پیکر هستند و چه آن‌هایی که حجم زیادی ندارند، تاکنون فجایع بزرگی در برخورد با زمین ایجاد کرده‌اند و همیشه یکی از بزرگ‌ترین خطرات مربوط به سیاره زمین به شمار می‌روند. به همین دلیل است که دانشمندان سعی می‌کنند همیشه آن‌ها را ردیابی و متوقف کنند تا کمترین آسیب را به زمین برسانند.

اوایل ماه میلادی جاری، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن یا JAXA فضاپیمایی را با نام «هایابوسو ۲» را به فضا پرتاب کرد تا از زمین در مقابل برخورد سیارک‌ها حفاظت کند. این فضاپیما یک پرتابه را به سمت یک شی‌ء آسمانی با نام «ریوگو» پرتاب کرد که در نزدیکی زمین در حال حرکت بود. این پرتابه حفره جدیدی روی سیارک ایجاد کرد تا بتواند نمونه‌ای از آن را جدا کند و در اختیار دانشمندان قرار دهد تا در مورد درون سیارک مطالعه کنند. حال این سازمان تصمیم گرفته که به همان محل برود و ببیند که این پرتابه چه بلایی به سر سیارک آورده است تا از این طریق، نحوه برخورد سیارک‌ها با زمین و اثرات آن‌ها روی زمین را بررسی کنند.

نمونه‌گیری از درون سیارک‌ها برای دانشمندان بسیار ارزشمند است. به طور مثال، هایابوسا ۲ نمونه‌هایی از این سیارک را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد که قدمت آن‌ها به میلیارد‌ها سال می‌رسد.

یکی دیگر از اهداف اصلی بررسی ریوگو و نمونه‌گیری از آن، گرفتن اطلاعات در مورد زمان پیدایش منظومه شمسی است. چون معمولا سیارک‌های باقی‌مانده‌های اولیه کیهانی هستند که از ۵/۴ میلیارد سال قبل و پیدایش سیاره‌ها وجود داشته‌اند.
 
گفتنی است که مواد درونی این سیارک مدت‌ها هیچ تغییری نداشته است. این نمونه‌ها همچنین کمک می‌کنند دانشمندان یک قدم به سوی کسب اطلاعات درباره نقش سیارک‌ها در تشکیل زمین نزدیک‌تر شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار