به مناسبت هفته سلامت، کانون سلامت دانشگاه آزاد بجنورد نمایشگاه «سیب سبز» را دایر کرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ به مناسبت هفته سلامت، کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برای دومین سال پیاپی، نمایشگاه «سیب سبز» را دایر کرد؛ اما با حجم بسیار وسیعتر به نسبت سال گذشته. این نمایشگاه که با مدیریت کانونهای فرهنگی دانشگاه برگزار شد، پشتیبانی نهادهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت و شهرداری بجنورد را نیز در کنار خود میدید و این دلیلی بر با شکوهتر برگزار شدن این نمایشگاه شده بود.
هر چند سال گذشته فقط ۶ غرفه در این نمایشگاه فعالیت میکردند، اما این بار غرفهها بسیار بیشتر به نظر میرسید. چکاپ کامل با حضور پزشک، تست قندخون، فشار خون، ویروس hiv، آمادگی جسمانی، روانشاسی و چکاپ دندان توسط دندانپزشک تنها بخشی از خدماتی بود که در حاشیه این نمایشگاه به دانشجویان ارائه میشد که وظیفه ارائه این خدمات گاهی بر عهده پزشکان و گاهی نیز خود دانشجویان بود.
غرفههای جانبی مانند بازی، ایده و خلاقیت، تغذیه سالم، فروش دست ساختههای دانشجویان و کتاب باعث شده بود نمایشگاه «سیب سبز» با استقبال گرم تری نیز مواجه شود. ارائه آموزشهای مامایی، دوران بارداری، سنجش تمرکز، درصد شناخت دوست، کمکهای اولیه و امداد و نجات توسط دانشجویان از دیگر برنامههای این نمایشگاه به حساب میآمد.
علی کاوه، مسئول کانونهای فرهنگی دانشگاه آزاد بجنورد برگزاری کارگاههای مختلف در حاشیه این نمایشگاه را از دیگر برنامههای مفید برگزار شده عنوان میکند و میگوید که شعار نمایشگاه برگزار شده «مراقبتهای اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» انتخاب شده بود.
هدف نمایشگاه افزایش سطح علمی دانشجویان در حوزه سلامت است کاوه افزایش سطح علمی دانشجویان در حوزه سلامت را یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه بیان میکند و ادامه میدهد: دانشجویان اطلاعات کافی درخصوص برخی بیماریها و نحوه مقابله با برخی حوادثی که برایشان پیش میآید را نمیدانند و به این دلیل این نمایشگاه را برپا کردیم.
مسئول کانونهای فرهنگی دانشگاه آزاد بجنورد همچنین میگوید هرچند که مکان برگزاری نمایشگاه در مسیر رفت و آمد دانشجویان قرار نداشت، اما استقبال دانشجویان خارج از پیش بینی ما بود و فکر نمیکردیم چنین استقبالی رقم بخورد که روزانه حدود ۴۰۰ دانشجو به این محل بیایند و همچنین حضور مسئولان نیز در این نمایشگاه قابل قبول بود.
سپس به میان غرفهها رفتیم تا از نزدیک با خدمات آشنا شویم. در این بین برخی از غرفهها پر ازدحامتر به نظر میرسید. یکی از این غرفههای شلوغ، غرفه سلامت بود که توسط کانون سلامت اداره میشد. در این غرفه فعالیت عملی و آموزشی دیده میشد. تست قند و فشار خون، تعیین گروه خونی و شناسایی بیماریهای قلبی از اقدامات عملی این غرفه به شمار میآمد.
آسیبهای جدی قرصهای ضدبارداری شادی نظری، دبیر کانون سلامت در توضیح فعالیتهای آموزشی این غرفه نیز میگوید: به عنوان مثال شاهد هستیم به تازگی قرصهای ویتامین D. مصرف زیادی دارد و افراد به صورت خودسرانه این قرص را استفاده میکنند به این خاطر دانشجویان را با خطرات و آسیبهای استفاده بیش از حد از این قرص آشنا میکنیم.
نظری از یک فعالیت تحقیقاتی در حاشیه این نمایشگاه نیز خبر میدهد و خاطرنشان میکند: پرسشنامهای به نام «سنجش سطح سواد جمعیت شهری ایران» در اختیار دانشجویان قرار میدادیم و آنها پاسخهای خود را بیان میکردند که میشود به عنوان یک نمونه برای سطح سواد سلامت دانشجویان در نظر گرفت.
غرفه «دختران سالم، مادران سالم» از دیگر غرفههای پربازدید قلمداد میشد که دبیر کانون سلامت دانشگاه در این غرفه به استفاده بالای قرصهای ضد بارداری اشاره میکند و از خطرات بسیار بالای آن برای دانشجویان پرده برمی دارد.
اما نظری درخصوص سطح اطلاعات دانشجویان مراجعه کننده نیز میگوید: سطح اطلاعات بسیار ضعیف بوده که نیاز است این اطلاعات بیشتر شود.
در غرفه روانشناسی نیز دانشجویان زیادی ایستاده بودند. این غرفه آزمونهای مختلف روانشناسی مانند رضایت از خود، افسردگی، احساسات مثبت در برابر همسر، هوش و شخصیت را از دانشجویان میگرفت و دانشجویان را با ابعاد شخصیتیشان بیشتر آشنا میکرد.
آزمون استرس و اضطراب پر رونقترین تست روانشناسی بین دانشجویان! لایق، دبیر انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد از استقبال دانشجویان به تستهای استرس و اضطراب اشاره میکند و به خبرنگار ما میگوید: طبق آزمونهایی که در این نمایشگاه و نمایشگاههای دیگر مانند هفته پژوهش برگزار کردیم، متوجه شدیم دانشجویان علاقه زیادی به تستهای استرس دارند و میخواهند اضطراب خود را اندازه گیری کنند.
لایق عدم اطلاعات کافی جوانان از نحوه برقراری رابطه خصوصا با جنس مخالف را آسیب زا عنوان میکند و بیان میدارد: جوانان نمیدانند ارتباطات باید در چه حد و مرزی باشد و این اطلاعات باید به جوانان ارائه شود در غیر این صورت برای جوانان اتفاقات ناخوشایندی رقم میخورد. به نظر میرسد ریشه بسیاری از افسردگیها همین روابط غلط است.
دبیر انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد بجنورد در پایان افزایش صمیمیت خانوادهها با فرزندان خود و انتخاب دوستان مناسب را از عوامل جلوگیری از افسردگی و استرس میداند و خاطرنشان میکند: نبود این دو مورد اکنون باعث شده جوانان با مشکلاتی مواجه شوند.
این نمایشگاه که ۲ اردیبشهت افتتاح شده بود، عصر روز ۷ اردیبهشت به پایان رسید، اما آن چه غیر قابل انکار بوده، کمبود اطلاعات بین دانشجویان است. اطلاعاتی که اگر وجود داشت میتوانست از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات جلوگیری به عمل میآورد. شاید اگر این قبل نمایشگاهها بیشتر دایر شود، پسران کمتری گرفتار مواد مخدر شوند و یا تعداد روابط ناصحیح دو جنس کاهش یابد.