کد خبر:۷۶۱۷۴۹
در اختتامیه جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشجویان مطرح شد

سرسنگی: جشنواره کتاب سال به صورت دو سالانه برگزار می‌شود/ میرزایی: باید برای امید اجتماعی در دانشگاه‌ها تلاش کنیم

اختتامیه جشنواره کتاب سال فرهنگی عصر امروز با حضور سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی وزارت علوم در دانشگاه تهران برگزار شد
سرسنگی: جشنواره کتاب سال به صورت دو سالانه برگزار می‌شود/ میرزایی: باید برای امید اجتماعی در دانشگاه‌ها تلاش کنیمبه گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو اختتامیه سومین دوره کتاب سال فرهنگی دانشجویان عصر امروز با حضور سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی وزارت علوم در دانشگاه تهران برگزار شد.
 
در این مراسم سرسنگی گفت: سومین سال جشنواره کتاب سال فرهنگی را برگزار کردیم اولین سال برگزاری این جشنواره سوالات و ایرادات زیادی به ما وارد می‌شد که چرا دانشگاه تهران برای دانشجویان سراسر کشور جشنواره طراحی کرده منطق آن این است ما باید برای دانشجویان دانشگاه تهران جشنواره برگزار کنیم.
 
وی افزود: طی سال‌هایی که در آموزش عالی بودم به این نتیجه رسیدم قشر و نسلی که با کتاب مانوس نباشد حتما ناقص است نسلی که با فرهنگ مانوس نباشد کامل نیست. فرهنگ و کتاب خواندن کلید همه خوشبختی‌ها است.
 
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: نابسامانی‌هایی که در کشور وجود دارد متاسفانه به این دلیل است که این انس را فراموش کرده ایم و چیز‌های دیگر جانشین کتاب و فرهنگ شده هر جا که به سمت نقاط کم فرهنگ‌تر می‌رویم مشکلات ما بیشتر می‌شود فرهنگ نقش حیاتی و اساسی در زندگی انسان دارد بستری است که تمام این بخش‌ها اگر بخواهد درست وظیفه خود را انجام دهد روی این بستر می‌نشیند.
 
سرسنگی ادامه داد: فرهنگ سیاسی ما یک فرهنگ زنگار زده است و فرهنگی بی مصرف است، این همه فساد و اختلاف از این است که من مدیر فرهنگ مدیر شدن را ندارم و همه این مسائل از این کاستی‌ها سرچشمه می‌گیرد. ما حتی فرهنگ کار و خدمت نداریم و برای یک هدف مشترک فعالیت نمی‌کنیم.
 
وی خاطر نشان کرد: فرهنگ ما فرهنگ از بالا به پایین سخن گفتن است امروز متاسفانه بستر برای فراهم کردن چنین اندیشه‌ای برای جوانان محدود شده آنقدر درگیر مسائل سخیف و سیاست بازی شده ایم که یادمان می‌رود که نسل جوان باید با فرهنگ و کتاب ارتباط برقرار کند خطر تهی شدن از اندیشه دانشگاه‌ها و نسل جوان را تهدید می‌کند.
 
معاون فرهنگی دانشگاه تهران یاداور شد: دانشگاه محل جولان اندیشه‌ها و تضارب آرا باید باشد و دانشجو به اتکای اندیشیدن باید پرچمدار توسعه اجتماعی باشد، اما در حال حاضر دانشجویان به دنبال مد در اجتماع هستند و می‌خواهند آن را به محیط دانشگاه بیاورند.
 
وی با انتقاد از کمبود مطالعه در دانشگاه‌ها گفت: توجه به کتاب یکی از مهمات در دانشگاه‌های ماست متاسفانه سطح مطالعه غیردرسی بسیار کم است.
 
سرسنگی با اشاره به برگزاری این جشنواره در سال اینده گفت: از سال آینده این جشنواره به صورت دو سالانه برگزار می‌شود و علت آن هم پروسه چاپ کتاب و گرانی کاغذ است البته در دوره بعد به صورت بین المللی خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: کتاب‌های این دوره در سه بخش اخلاقی، تربیتی، هنری، ادبی، اجتماعی و سیاسی است که به عنوان برگزیده انتخاب شده است.
 
در ادامه این مراسم حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی وزارت علوم گفت: این جشنواره یکی از مهمترین جشنواره‌هایی است که به ابتکار معاونت فرهنگی دانشگاه تهران شکل گرفته است.
 
وی افزود: کار تخصصی هر چه بیشتر می‌شود بهتر است جشنواره زدایی نگاه انقباضی است که برخی دائم آن را تکرار می‌کنند در صورتی که دامنه کار علمی آنقدر وسیع است که در چند جشنواره نمی‌گنجد.
 
میرزایی یادآور شد: دانشگاه جای امید است و در شرایطی که کشور دارد باید برای امید اجتماعی در دانشگاه تلاش کنیم.
 
در ادامه یوسف زاده نویسنده کتاب " آن ۲۳ نفر" با ارایه خاطراتی از نگارش این کتاب گفت: این کتاب تاکنون به چاپ ۵۷ رسیده است.
 
لازم به ذکر است در این مراسم از ۹ برگزیده کتاب سال فرهنگی تقدیر شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار