به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ طرح «ضیافت الهی» ویژه ماه مبارک رمضان با همت سازمان اوقاف و امور خیریه در بیش از دوهزار بقعه امامزادگان کشور برگزار میشود.
تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی با استفاده از ظرفیت فضای معنوی ماه مبارک رمضان، تقویت باورها، اعتقادات و ایجاد فضای معنوی در جامعه بویژه برای نسل جوان، ترویج و تبلیغ مفاهیم قرآنی و ایجاد فضای انس با قرآن در جامعه در جوار آستان مقدس خاندان اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام، تبلیغ جهت جذب مشارکتهای مردمی برای سیلزدگان و اجرای دقیق نیات واقفین خیراندیش از جمله مهمترین اهداف طرح «ضیافت الهی» محسوب میشود.
این گزارش میافزاید: طرح «ضیافت الهی» در بیش از ۲ هزار بقعه اجرا میشود که در هزار و ۸۰۰ آستان مراسم سخنرانی برگزار و در ۴۳۰ بقعه خیمه معرفت (کودک و سایر) و در ۱۳۰ بقعه خیمه معرفت چند رسانهای برپا میشود.
بر همین اساس در ۲۰۰ بقعه محافل انس با قرآن کریم به صورت ملی و در ۶۶۰ بقعه به صورت استانی و شهرستانی برگزار میشود.
همچنین در هزار و ۶۰۰ بقعه محافل ترتیلخوانی وجزءخوانی قرآن کریم، در هزار و ۵۰۰ بقعه کلاسهای تفسیر قرآن کریم، در بیش از هزار و ۵۰۰ بقعه جشن میلاد امام حسن(ع)، در بیش از هزار و ۸۰۰ بقعه مراسم افطاری ساده، مراسم شبهای قدر شهادت و شام شهادت امام علی (ع)، در هزار و ۵۰۰ بقعه مراسم نماز عید سعید فطر، در ۳۷۰ بقعه نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی، در ۵۰۰ بقعه نماز جماعت صبح، دربیش از هزار و ۴۰۰ بقعه نماز جماعت ظهر و عصر و در بیش از هزار و ۵۰۰ بقعه نماز جماعت مغرب و عشاء برپا میشود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: هزار و ۵۵۰ روحانی بومی و ثابت در بقاع متبرکه، هزار و ۲۰۰ روحانی از حوزه علمیه قم و ۴۷۰ روحانی مستقر در قالب طرح ضیافت به تبلیغات دینی و فرهنگی میپردازند.
اهم برنامههای طرح ضیافت الهی ۱۳۹۸ بدین شرح است
اجرای مراسم غبارروبی و عطرافشانی بقاع متبرکه پنجشنبه آخر ماه شعبان، با دعوت از مسئولین استان و عموم مردم به همراه قرائت زیارت عاشورا در تاریخ ۱۲ اردیبهشت.
قرائت خطبه معروف پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم در آخرین جمعه ماه شعبان ۱۳ اردیبهشت.
برگزاری ویژه برنامه «خدیجه مادر امت» در روز دهم رمضان المبارک.
برگزاری نشست خبری مدیران کل استانها و رؤسای ادارت به جهت اطلاعرسانی برنامههای این ایام.
آمادهسازی آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه اعم از قفسههای قرآن، رحل، جامهری، جمعآوری کتب فرسوده و تجهیز بقاع به کتب و ادعیه نو
راهاندازی ستاد مرکزی طرح در استانی و شهرستانی
انجام تبلیغات و اطلاعرسانی در سطح شهر، رسانهها و محیط پیرامونی بقاع متبرکه.
انجام اقدامات ویژه درخصوص ترویج فرهنگ وقف با رویکرد ایجاد وقف جدید.
برپایی خیمههای معرفت
برپایی غرفهها با اسپیس یا داربست به صورت ۶ غرفه به شرح ذیل:
غرفه گفتمانهای دینی.
غرفه عفاف و حجاب
غرفه پاسخ به مسائل شرعی باحضور روحانی متخصص.
غرفه تربیت فرزند، خانواده، جوانان و نوجوانان باحضور روحانی متخصص.
غرفه کودکان (با عنوان قرآن بخوان و جایزهبگیر و غرفه نقاشی).
غرفه (همه واقف باشیم) جهت معرفی وقف و آثار و برکات آن، باحضور کارشناسان متخصص و آشنا به مسائل وقف در بقاع متبرکه.
آماده کردن فضای غرفه با کلیه امکانات لازم و فضاسازی و تبلیغات محیطی
اجرای برنامههای عبادی و ادعیه
برنامهریزی جهت بهره مندی هر چه بیشتر زائرین و مجاورین از برنامه های متنوع فرهنگی طرح ضیافت الهی و ماه مبارک رمضان، با قرائت ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان، زیارت عاشورا و ... توسط مادحین اهل بیت علیه السلام.
برپائی مراسم دعای توسل، کمیل و ندبه در این ایام در بقاع متبرکه شاخص در طول طرح.
حضور روحانی و اقامه نماز جماعت
حضور روحانی و اقامه نماز جماعت در کلیه بقاع متبرکه مجری طرح. (حتی الامکان در سه نوبت نماز صبح، ظهرو عصر، مغرب و عشاء)
پخش اذان به صورت زنده از بقاع متبرکه. (در صورت امکان از مؤذنین جوان دارای صوت و لحن خوش استفاده شود.)
برگزاری مسابقات فرهنگی ویژه طرح ضیافت الهی و ماه مبارک رمضان
اجرای برنامههای ویژه به صورت نمایشگاهی و یا مسابقات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان از طریق تعامل با کانونهای کودکان و نوجوانان، مربیان مهد، دعوت از مربیان کودکان جهت اجرای برنامههای مذهبی، شعرخوانی، و نقاشی و قرائت قرآن.
برگزاری مسابقات فرهنگی در سطح امامزادگان و بقاع متبرکه با تشخیص کارگروه شهرستان. (مسابقه میتواند به صورت دیجیتال و پیامک انجام شود).