عضو گروه جهادی دانشگاه تهران گفت: هجوم پشهها به آق قلا باعث دردسرهایی برای مردم این مناطق شده؛ این در حالی است که اداره بهداشت این شهرستان کاری برای مقابله با این پشهها انجام نداده است.
نغمه دهنوی، عضو گروه جهادی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به تشریح وضعیت بهداشتی مناطق سیل زده آق قلا پرداخت و گفت: صدای بلند آواز قورباغهها در سکوت شبها توجه را جلب میکند و البته شکار قورباغه و نگهداری از آنها در بطری آب معدنی هم این روزها سرگرمی اصلی کودکانی است که از نعمت اسباب بازی، تلویزیون و یا هر سرگرمی دیگری محروم هستند.
دهنوی با بیان اینکه این سرگرمی برای کودکان آق قلا خطراتی به همراه دارد، افزود: در این شرایط مارها نیز که به دنبال شکار قورباغهها هستند به مناطقی که هنوز آب دارد، میآیند و ممکن است این کودکان بی احتیاط را رقیب خود فرض کنند و برای آنان مشکلاتی ایجاد کنند.
عضو گروه جهادی دانشگاه تهران بیان کرد: اینکه آیا دلیل حضور مارها، وفور قورباغهها است، نیاز به بررسی بیشتر دارد؛ اما قطعا این زنجیره غذایی به پشههایی ختم میشود که شبها مناطق سیل زده را جولانگاه خود میکنند.
وی توضیح داد: نیش این پشهها در بعضی از موارد حساسیتی ایجاد میکند که کار شخص گزیده شده به بیمارستان میکشد و شاید بتوانم بگویم که جای این نیشها یادگاری و سوغاتی اصلی نیروهای جهادی از شهر آق قلا باشد.
دهنوی ادامه داد: در گفتگو با اهالی مناطق سیل زده متوجه شدیم که این حجم از حضور پشهها به دلیل وقوع سیل است و آنچه جای تأسف دارد، اینکه جز سم پاشی محدود بعد از سیل اول، هیچ اقدام دیگری از سوی مسئولان بهداشت شهر آق قلا صورت نگرفته است.
عضو گروه جهادی دانشگاه تهران بیان کرد: هموطنان ما در آق قلا در روز به علت گرمای شدید و بوی تعفن لجنهای آفتاب خورده مجال استراحت پیدا نمی کنند و شبها نیز در وقت استراحت خود میزبان هجوم انبوه پشهها در منازل خود هستند.
وی تصریح کرد: اینکه چرا اقداماتی ساده، کم هزینه و بدون نیاز به امکانات خاص مانند سم پاشی و آهک پاشی که از اقدامات بهداشتی اولیه پس از فروکش کردن سیل در مناطق سیل زده است، پس از گذشته هفتهها از وقوع سیل هنوز صورت نگرفته، سوالی است که مسئولان مربوطه باید به آن پاسخ دهند و بگویند که آیا مدیریت این معضل این قدر دشوار است؟!