جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما بناست در سال ۹۸، در خراسان شمالی دایر باشد؛ اما برآورد هزینههای این جشنواره حداقل ۸ میلیارد تومان بوده که این عدد باعث شده جمع زیادی از مردم با این جشنواره به مخالفت برخیزند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛* جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما هر ساله در استانی برگزار میشود و بناست این برنامه در سال ۹۸، در استان خراسان شمالی دایر باشد.
این جشنواره که در استان موافقان و مخالفان زیادی دارد این روزها به بحث شماره یک فعالان دانشجویی تبدیل شده است.
هرچند بناست در مردادماه جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیما برگزار شود؛ اما تا کنون عدد مشخصی برای هزینههای آن از سوی مسئولان به صورت رسمی منتشر نشده است. البته در ابتدا مسئولان صداوسیما استان مبلغ زیر ۵ میلیاردتومان را برآورد کردند، اما مدتی بعد نامه نمایندگان به سازمان برنامه و بودجه مشخص کرد که هزینه این جشنواره حداقل ۸ میلیارد تومان خواهد بود.
از سوی دیگر برخی منابع غیر رسمی اعلام کرده اند که سال گذشته، این جشنواره بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای سازمان صدا و سیما آب خورده و با توجه به تورم موجود این رقم در سال ۹۸ باید بسیار بیشتر باشد.
موافقان جشنواره معتقدند این برنامه ۳ روزه، باعث شناخته شدن استان در کشور میشود و سپس در گردشگری رشد مناسبی را خواهیم داشت.
اما مخالفان در پاسخ میگویند شبکه «شما» و «جام جم» طرفدار زیادی ندارد که با پخش چند دقیقه از این برنامه در آن دو شبکه، استان معرفی شود.
همچنین مخالفان برگزاری چنین جشنوارهای با این هزینه را اسراف در بیت المال میدانند و معتقدند درشرایطی که بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی مواجه اند، چنین ریخت و پاشی معنایی ندارد.
این موضوعات باعث شده تا دانشجویان در فضای مجازی با هشتک «جشنواره میلیاردی» به استقبال آن بروند. واکنشها به این جشنواره بسیار گسترده بوده که بخشی از آن را خواهیم خواند.
محمد معزی فر، به جلسه اخیر بسیج دانشجویی و رئییس صداوسیما استان اشاره کرد و نوشت: خروجی جلسه ۳ساعته مسئولان بسیج دانشجویی با مدیرکل صداوسیمای استان: جناب قربانیجم و همکارانشان از این که قرار است نام خراسان شمالی در شبکه پربیننده شما! و چند شبکه استانی و ملی بیاید، به #وَجد میآمدند، اما ما نه. همین! #جشنوارهمیلیاردیصداوسیما #قانعنشدیم
امین ریحانی نیز نوشت: واقعا معلوم نیست مسئولان ما کی میخواهند اهم و مهم را بفهمند. مدیرکل صدا و سیما استان الان با این وضعیت محرومیت گسترده در استان، باور کنید جشنواره ۸ میلیاردی اولویت ندارد. پول بیت المال را به تاراج نبری. کمی به فکر روستاها و حاشیه شهر باشید. #جشنواره_میلیاردی
امیر گریوانی به سیل اخیر در استان اشاره کرد و نوشت: عذرخواهیم آقای قربانی جم همین چند وقت پیش بود که سیل تمام دارایی بعضی از هم استانیهای عزیز مان را با خود برد. حتی تلویزیونهای کوچک شان را. شرمنده که دیگر نمیتوانند شکوه جشنواره چند میلیاردی تان را از #صدا_سیما ببینند. #جشنواره_میلیاردی #خراسان_شمالی
اعظم مرادی نیز پرسید: چند درصد مردم استان برنامههای صدا و سیمای خراسان شمالی رو میبینند؟ #جشنواره_میلیاردی آخه؟ لابد هدف چیزهای دیگهای که ما بیخبریم؟
کاربر رضا ثنائیان نوشت: #صدا_و_سیما! سیمای #تجمل گرایی. صدای تجملگرایان که سکوت سرد فقر را در هم میشکند و صدای جشنوارهای که به سان امثال آن فقط آه و نفرین برای بانیانش میخرد. یاور #محرومین باشیم. صدای درد ایشان را به گوش مسؤلین برسانیم. #جشنواره_میلیاردی
علیرضا نجف زاده نیز به استدلال موافقان جشنواره مبنی بر دیده شدن استان اشاره کرد و نوشت: استان #خراسان_شمالی قرار است امسال جشنواره #صداوسیما داشته باشه، هزینه این جشنواره بیش از ۱۵ میلیارد ت. است (البته خودشون میگن نمیدونیم چقدر میشه). اینکه این جشنواره خوب است شکی نیست! ولی سوال اینجاست اهم و مهم استان چیست؟ و از جشنواره سال پیش چهارمحال بختیاری کسی چه میداند؟
اما دانشجویان به این موضوع اکتفا نکردند و با ارسال پیامک به رئیس صدا و سیما کشور، نظر خود را به او اعلام کردند.
یکی از دانشجویان در پیامکی نوشت: مبلغ این جشنواره به سیل زدگان کمک شایانی میکند؛ مانع اسراف شوید.
دانشجوی دیگری برگزاری چنین جشنوارهای را در زمان فعلی نه تنها مثمر به ثمر ندانست و آن را به ضرر مردم و نظام عنوان کرد.
فعال دانشجویی دیگری از رئیس صدا و سیما خوایت تا الگوی مصرف در این نهاد را اصلاح کند.
حال باید دید مسئولان صدا و سیما به این دغدغه دانشجویان پاسخی خواهند داد و از نظرات آنها استفاده میکنند؟ و یا این جشنواره را با هزینههای هنگفتش برگزار خواهند کرد؟