سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: به منظور بهره مندی هر چه بیشتر اساتید، کارکنان آزمایشگاهها ۴۰ درصد سود حاصل از ارائه خدمات آزمایشگاهی به آنها تعلق خواهد گرفت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بابک نگاهداری سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح گزارش فصلی حوزه پژوهش و فناوری، گفت: این دانشگاه آزاد با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی بزرگترین سرمایه آزمایشگاهی و کارگاهی کشور است.
نگاهداری به بازدید خود از ۲۰۰ آزمایشگاه و کارگاه در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: در همین راستا پیش نویس آیین نامه آزمایشگاههای تحقیقاتی که قابلیت ارائه خدمات به داخل و بیرون از دانشگاه را دارند، تنظیم شده که به زودی ابلاغ میشود.
سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد ادامه داد: به منظور بهره مندی هر چه بیشتر اساتید، کارکنان و کارشناسان آزمایشگاهها از سود حاصل از ارائه خدمات آزمایشگاهی، مقرر شد ۴۰ درصد از سود حاصل از ارائه هر خدمت آزمایشگاهی به عضو هیأت علمی، کارکنان یا کارشناسانی که آن خدمت را ارائه داده اند، تعلق گیرد.
نگاهداری تأکید کرد: همچنین برای رفع موانع اداری و مالی، مجموعه آزمایشگاههای تحقیقاتی استان از نظر هویت حقوقی ذیل «مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی» قرار میگیرد که از نظر اداری و مالی به طور مستقل به عنوان یک مرکز، تعامل مالی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی است، گفت: پس از برگزاری نخستین نشست هماندیشی با رؤسای مراکز تحقیقاتی، آییننامه جدید مراکز تحقیقاتی نهایی شد. در این آیین نامه سعی شده مسیر سهل و روانی برای ارتباط با صنعت و جامعه برای مراکز تحقیقاتی مهیا شود و منافع اعضای هیأت علمی و کارکنان مد نظر قرار گیرد.
سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در آیین نامه جدید مراکز تحقیقاتی امکان گذراندن ساعات موظفی پژوهشی برای اعضای هیأت علمی واجد شرایط در مراکز تحقیقاتی مهیا شده است. همچنین به منظور تسهیل تعاملات اداری و مالی مراکز تحقیقاتی هر استان به مشابه آزمایشگاه ها، تحت هویت حقوقی با سازوکار اداری و مالی مستقل به نام «مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی» قرار گرفته اند.
نگاهداری با بیان اینکه در هر یک از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی مجموعهای تحت عنوان سرای نوآوری به عنوان یک مرکز با سازوکار اداری و مالی شکل میگیرد که امکان تعامل با صنایع و سازمانهای بیرونی را دارد، گفت: کلیه مجموعههای فناور و نوآور استان اعم از مراکز رشد، پردیسهای پارک علم و فناوری، شتاب دهنده ها، پارکهای صنعتی و مدارس خلاقیت در سرای نوآوری تعریف میشوند.
تحول مؤثر و پایدار با همکاری اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تحقق مییابد وی درباره عملکرد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، اظهار داشت: در همین راستا تفاهم نامههایی با صنایع ذوب آهن، کشاورزی، ایران خودرو، زیست فناوری، فناوری اطلاعات، اتاقهای بازرگانی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان اوقاف منعقد شد. همچنین با توجه به اهمیت راهبردی کشاورزی برای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی، نشست تخصصی عنوان پویش صادرات در محصولات کشاورزی را با حضور فعالان حوزه صادرات در سازمان مرکزی برگزار کردیم.
نگاهداری با تأکید بر اینکه تحول مؤثر و پایدار در دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری اعضای هیأت علمی، کارشناسان و کارکنان دانشگاه تحقق مییابد، گفت: به همین منظور فراخوانی برای دعوت به همکاری اعضای هیأت علمی و نیروهای متخصص دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریتهای حوزه پژوهش و فناوری اعلام کردیم؛ که پس از بررسی سوابق افراد و مصاحبههای حضوری، حدود ۱۶ نفر از متقاضیان جهت همکاری در حوزههای مدیریتی انتخاب شدند.
وی در پایان تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه گام دوم خود میتواند در آستانه یک تحول بزرگ قرار گیرد. بی شک یکی از پیشرانها و موتورهای محرکه اصلی این تحول حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری است.
دکتر بابک نگاهداری سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی عملکرد ستادی حوزه پژوهش و فناوری را طی گزارش فصلی به اعضای هیات علمی، کارکنان و کارشناسان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه ارائه کرد.