آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۴۵۶۷
دانشجو گزارش می‌دهد |

دانشجویان در دیدار با رئیسی چه گفتند / از ارتباط رئیس قوه‌قضائیه با بدنه مردم تا الگویابی جرائم با استفاده از کلان‌داده

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی تنها چند ماه پس از انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه در جلسه‌ای چند ساعته به بیان پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند. در همین راستا از حاضرین در جلسه از گفت و شنودشان با رئیسی پرس و جو کردیم.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ نمایندگان تشکل‌های دانشجویی تنها چند ماه پس از انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه در جلسه‌ای چند ساعته به بیان پیشنهادات و انتقادات خود در موضوعات مختلف مرتبط با این قوه پرداختند. در همین راستا از حاضرین در جلسه از گفت و شنودشان با رئیسی پرس و جو کردیم.

 

چرا نظارتی بر قوه قضاییه وجود ندارد؟

محمد صادق جعفری عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن تشریح فضای نشست دانشجویان با رئیس قوه قضاییه گفت: در این نشست که سه ساعت و نیم به طول انجامید شاهد طرح مسائل مختلف توسط دانشجویان بودیم و رئیس قوه قضاییه نیز با صبر و حوصله این مباحث را شنیدند و به آنها پاسخ دادند در هر حال این نشست هم با طرح مباحث جدی و و هم با شوخی و مزاح همراه بود.
 
محمد صادق جعفری آزاد لاهیجان

وی اختصاص سومین نشست رئیس قوه قضاییه با نمایندگان اتحادیه های دانشجویی را نشان دهنده توجه رئیس این قوه به جوانان دانست و تصریح کرد: در این نشست علاوه بر اینکه آقای رئیسی به ارائه گزارشی از عملکرد خود پرداخت دانشجویان نیز به بیان نقدهای خود نسبت به قوه قضاییه پرداختند.

جعفری تصریح کرد: یکی از مطالباتی را که بنده در این نشست به عنوان نماینده بسیج دانشجویی مطرح کردم در خصوص نظارت بر قوه قضاییه بود چرا که امروز نظارتی بر قوه قضاییه وجود ندارد که بخواهد بر روی رفتار ها و آراء صادره نظارت کند.

وی بیان کرد: موضوعی را هم که بنده در رابطه با شفاف سازی مطرح کردیم این بود که چرا بر اساس ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه هنوز سامانه شفاف سازی اموال و دارایی های کارکنان دولت و قوه قضاییه راه اندازی نشده در واقع سوال بنده این بود که چرا قوه قضاییه نسبت به این دیرکرد نظارت نداشته و از طرفی خود نیز نسبت به شفاف سازی اموال و دارایی کارکنان خود اقدام نکرده است.

وی با بیان اینکه در این نشست مشکلات مربوط به انتقال سند مالکیت را نیز مطرح کردم، تصریح کرد: ۱۷ سال است که یک پرونده با ۱۵ هزار شاکی در قوه قضاییه باز است با این وجود ما از رئیس قوه قضاییه خواستیم که رسیدگی به این پرونده سرعت یابد که آقای رئیسی نیز این قول را دادند تا رسیدگی به پرونده هایی که چند سال از زمان رسیدگی به آنها می‌گذرد و به پرونده های ملی تبدیل شده‌اند را سرعت ببخشند.

وی بیان کرد: همچنین در این نشست بنده به شائبه های مالی طرح تحول سلامت اشاره کردم و از رئیس قوه قضاییه خواستم تا در مورد اینکه چرا تاکنون این قوه به این طرح ورود پیدا نکرده توضیح دهند.

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان گفت: یکی دیگر از مسائل مطرح شده در این نشست بحث تعارض منافع بود. بنده عرض کردم برنامه قوه قضاییه برای برخورد با مسئولینی که با سوء استفاده از مسئولیت و جایگاهی که دارند سودهای غیرقانونی به دست می آورند، چیست تا این تعارض منافع به عدم تعارض منافع تبدیل شده و به نفع مردم باشد.
 
 

الگویابی جرائم با استفاده از کلان داده در قوه قضائیه

دهقان دبیر دفتر تحکیم وحدت نیز گفت: به طور کلی نشست با رئیس قوه قضاییه نشست خوبی بود ولی با توجه به اینکه زمان جلسه محدود بود کیفیت آن عالی نبود چون نمایندگان اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی به زمان بیشتری برای بیان مطالبات خود نیاز داشتند.

وی با اشاره به اهم مطالب مطرح شده توسط سه نفر از اعضای دفتر تحکیم وحدت در این نشست بیان کرد: یکی از موضوعات مطرح شده توسط بنده این بود که باید سرمایه اجتماعی رییس قوه قضاییه با توجه به سابقه و عملکرد ایشان در آستان قدس رضوی و به لطف امام رضا علیه السلام به این قوه تسری یابد و برای این کار نیز آقای رئیسی زمان محدودی دارند ولی اگر این اتفاق رقم بخورد و کارایی قوه‌قضاییه برای مردم نمایان شود سرمایه اجتماعی این قوه و نظام اسلامی تقویت خواهد شد و اعتماد مردم نیز افزایش می یابد و این مسئله ای است که در زمان ریاست قبلی قوه قضاییه خیلی لطمه خورد.
 
علی دهقان دبیر دفتر تحکیم وحدت

دهقان بیان کرد: موضوع دیگری که در این نشست مطرح کردیم ناظر به سلامت دستگاه قضا بود. در این رابطه بنده پیشنهاد دادم که باید معاونت اجتماعی و پیشگیری، معاونت فناوری اطلاعات و معاونت حقوقی قوه قضاییه با همکاری هم کلان داده هایی را که در پرونده های وارد شده به این قوه وجود دارند و می توانند به الگویابی جرائم کمک کنند آنالیز نمایند تا به تبع آن شاهد کاهش پرونده های ورودی به دستگاه قضا باشیم که رئیس قوه قضاییه نیز از این پیشنهاد استقبال کردند و گفتند در این راستا برنامه هایی دارند.

وی افزود: مبارزه با فساد و همچنین تکریم مردم در دستگاه قضا از دیگر موضوعاتی بودند که ما آنها را مطرح کردیم همچنین از رئیس قوه قضاییه درخواست کردبم به صورت شفاف عملکرد دستگاه قضایی، آراء قضات و میزان رضایت مردم نسبت به قضات و بحث سوت زنی در دستگاه قضایی را کلید بزنند تا مردم تحول در این قوه را شاهد باشند.
 
علی دهقان دبیر دفتر تحکیم وحدت

دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: همچنین در این نشست ما در مورد آزادی های مشروع در نظام جمهوری اسلامی و جایگاه دستگاه قضایی در مدیریت اعتراضات مدنی و کارگری بحث کردیم و گفتیم یک مرز باریکی بین ورود مقتدرانه و دقیق قوه قضاییه با حضور مقتدرانه و سلبی این قوه وجود دارد که با هم متفاوت هستند و می‌توانند نمرات متفاوتی داشته باشند.

دهقان تصریح کرد: موضوع دیگری که ما در این نشست طرح کردیم ناظر به حوزه زنان و یکسری بحث های فنی و حقوقی بود که قضاوت زنان در قوه قضاییه شامل می شد در هر حال ما در این نشست خواستار استفاده از قضات زن در قوه قضاییه شدیم و تاکید کردیم که باید نگاه به جایگاه قضات زن نگاه درستی باشد و جایگاه و کرامت زنان حفظ شود.
 
 

مبارزه با فساد برای قوه قضاییه سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کند

صبوری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز گفت: کلیت نشست با رئیس قوه قضاییه خوب بود؛ البته با توجه به تجربه ای که ما از جلساتی که با رئیس سابقه این قوه داشتیم از آقای رئیسی خواستیم که اخبار این نشست به مانند گذشته به صورت ناقص در رسانه قوه قضاییه منتشر نشوند.
 
صبوری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی

وی با بیان اینکه ما در این نشست به طرح یکسری ایرادهای ساختاری قوه قضاییه و دغدغه های روز پرداختیم افزود: در این نشست بنده به تخریب باغات و اراضی کشاورزی اشاره کردم و گفتم در گذشته نسبت به این مسئله حساسیت وجود نداشته با این وجود در دوره جدید از قوه قضاییه انتظار می رود که با افرادی که به تخریب اراضی کشاورزی و تغییر کاربری آنها مبادرت می‌کنند برخورد جدی شود که رئیس قوه قضاییه نیز گفتند ما برای پرداختن به این مسئله شورایی را که فعالیت آن در گذشته متوقف شده احیا می کنیم.

صبوری تصریح کرد: اشاره به پرونده کلاک و نقش رئیس سابق قوه قضاییه در این پرونده یکی دیگر از مباحثی بود که بنده در این نشست مطرح کردم.

وی افزود: آنچه که بنده خطاب به آقای رئیسی گفتم این بود که مبارزه با فساد می تواند برای قوه قضاییه اعتماد و سرمایه اجتماعی ایجاد کند بنابراین این قوه در برخورد با فساد باید کار خود را از محترمین و افرادی که حس می شود مصونیت دارند شروع کند از این رو قوه قضاییه باید با بررسی نقش رئیس سابق قوه قضاییه در پرونده کلاک به شفاف سازی در رابطه با این پرونده بپردازد و این مطالبه جدی جریان دانشجویی است.

صبوری اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه نیز در پاسخ به این مطالبه جنبش دانشجویی گفت ما روند بررسی خود را در رابطه با ساخت و سازهای لواسان و منطقه ای که از آن اسم برده شد شروع کرده ایم و مستندات و مدارک موجود را بررسی می کنیم و این قوه نیز در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی برای خود قائل نیست.

وی تصریح کرد: رئیس قوه قضاییه همچنین گفت نگاه ما نسبت به پرونده هایی که جنبه ملی پیدا می کنند این است که تا صدور رای نهایی آنها را رسانه‌ای کنیم.

دبیر جنبش دانشجویی با بیان اینکه بحث ۶۳ حساب قوه قضاییه یکی دیگر از موضوعاتی بود که به آن اشاره شد، تصریح کرد: بنده گفتم که اعتبار اجتماعی قوه قضاییه در گرو این اتفاقات است بنابراین ضرورت دارد که توضیحات لازم در خصوص ۶۳ حساب قوه قضاییه داده شود و این کاری است که در گذشته اتفاق نیفتاد.
 
صبوری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی

وی تصریح کرد: بنده تاکید کردم که سودهای سپرده های قوه قضاییه متعلق به مردم است و باید به آنها برگردانده شود و از طرفی قوه قضاییه در این رابطه باید ضمن ساماندهی این حساب ها به مجلس به عنوان یک نهاد نظارتی و همچنین افکار عمومی پاسخگو باشد تا اعتبار اجتماعی این قوه زیر سوال نرود.

وی تصریح کرد: بنده تاکید کردم بنا بر توصیه رهبر معظم انقلاب باید قضات سالم و خادم تشویق و با قضات فاسد و متخلف برخورد شود از طرفی یکی از مطالبات بنده این بود که اجازه فعالیت در حوزه وکالت به قضات فاسدی که از قوه قضاییه اخراج می‌شوند داده نشود که آقای رئیسی نیز گفتند ما در حال بررسی این موضوع هستیم تا اگر یک قاضی به خاطر فساد اخراج شد به وکالت نپردازد.

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در این نشست رئیس قوه قضاییه قول داد تا از مجموعه های مردم نهاد و افرادی که گزارش‌های مربوط به فساد را می دهند حمایت شود همچنین او گفت ساز و کار این کار در حال طراحی است.
 
 

ارتباط رئیس قوه قضائیه با توده‌ها و بدنه مردم

مرادی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل نیز گفت: فضای این نشست که با حضور نمایندگان تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی برگزار شد به مانند سایر جلسات دانشجویی فضای گرم و با نشاطی بود.
 
پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل

وی افزود: در این نشست مطالب گسترده ای توسط دانشجویان مطرح شد که از جمله آنها می توان به دادرسی و نظارت، اطاله دادرسی، حراست از آزادی های سیاسی و اجتماعی، محط زیست و حفاظت از منابع طبیعی، رویکردهای اجتماعی و رسانه‌ای در قوه قضاییه، سرمایه‌های اجتماعی قوه قضاییه و نظام، شائبه های سیاسی پیرامون عملکرد قوه قضاییه، مسائل مربوط به حوزه زنان و مبارزه با فساد در داخل قوه قضاییه و خارج از آن اشاره کرد.

وی با بیان اینکه در این نشست مجموعه‌ های مختلف دانشجویی با سلایق سیاسی مختلف اعم از اصلاح طلب و انقلابی حضور داشتند و به بیان نظرات و انتقادات خود پرداختند، افزود: در این نشست یک فضای متکثر و گفتگو محور شکل گرفت به گونه‌ای که فضای جلسه نسبت به گذشته از رشد برخوردار بود و مفاهمه بهتری را نیز شاهد بودیم.

وی در ادامه به بیان پیشنهادات مطرح شده توسط محمد رضا محمدی نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در نشست با رئیس قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: مطالبات این اتحادیه در دو بخش ارائه شد که بخش نخست مسائل تخصصی مربوط به دستگاه قضا از قبیل دادرسی و نظارت، آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، اقتصاد و فساد، دادستانی ها و سازمان بازرسی را شامل می شد و در بخش دوم نیز نماینده ما به بیان مطالباتی پیرامون فضای سیاسی و اجتماعی کشور و جایگاه قوه قضاییه در هندسه سیاسی اجتماعی کشور پرداخت و ذیل این مسئله نیز لزوم توجه به تبعات سیاسی اجتماعی اقدامات قضایی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: همچنین توجه به امر رسانه، نقش رئیس قوه قضاییه در سرمایه اجتماعی این قوه، ارتباط رئیس قوه قضائیه با توده ها و بدنه مردم، رویکرد مطالبه گرایانه این قوه نسبت به دستگاههای اجرایی نیز از جمله مسائلی بودند که نماینده ما به آنها پرداخت.
 
پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به دعوت تشکل‌های دانشجویی از رئیس قوه قضاییه برای حضور در دانشگاه ها و در جمع دانشجویان تصریح کرد: همچنین رئیس قوه قضاییه خواستار استمرار این جلسات با دانشجویان شد.

مرادی تصریح کرد: موضوع مهمی که رئیس قوه قضاییه در این نشست به آن اشاره کرد این بود که اگر شخصی به عنوان مسئول تصمیمی را بگیرد که این تصمیم تبعات منفی به بار بیاورد ولو اینکه مسئولیت او هم تمام شده باشد قوه قضاییه این مسئله را بررسی می کند و قرار است این موضوع به یک روال تبدیل شود که در این رابطه نیز وقوع سیل در دروازه قرآن شیراز را مثال زدند.

وی افزود: موضوع مهم دیگری که رئیس قوه قضاییه به آن اشاره کرد این بود که خط قرمز در برخورد با فساد برای قوه قضاییه اطلاعات و داده های درست است و هر جا که این اطلاعات وجود داشته باشد قوه قضاییه هیچ خط قرمزی برای خود قائل نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار