کد خبر:۷۶۴۸۴۷
گزارش|

فرصتی طلایی برای سربازی نرفته‌ها / یک تیر و دو نشان؛ دیگر سربازی وقت تلف کردن نیست!

بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تسهیلاتی را در نظر گرفتند تا جوانان خدمت نظام وظیفه را با نگاهی آینده ساز و کاملا کاربردی سپری کنند و دیگر رفتن به سربازی یک چالش نباشد.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سارا سلیمی- خبردار صبحگاه، شب بیداری برای نگهبانی، کلاغ پر، اسلحه به دست گرفتن، رژه رفتن و دوره آموزشی همه پازل‌های یک قصه هستند، سربازی! قصه‌ای که عرق سردی بر پیشانی برخی می‌نشاند و برای برخی دیگر مرحله‌ای است اجباری و نسبتا عادی از زندگی.

به تعداد پسران سرزمینمان تعاریف گوناگون و جالبی از سربازی خواهیم شنید؛ هر تعریف بسته به شرایط هر کدامشان متفاوت خواهد بود. از چالشی نفس گیر تا تلف کردن دو سال از عمر خود در میدان تیر! همه نوع اوصاف جالبی را بدون شک می‌شنویم، اما در این بین دسته‌ای نگران‌تر به نظر می‌رسند، افرادی که تحصیلات عالیه را می‌گذرانند و این تکلیف اجباری برایشان به کابوسی شبانه بدل شده است و عده‌ای دیگر از همین محصلان مقاطع عالیه که در رده نخبگان قرار می‌گیرند، انتظار دارند تحصیلاتشان به محو کردن کابوسشان کمک کند و چه خبری شیرین‌تر از اینکه: آری! کمک می‌کند.

خبر‌هایی در مورد شرکت‌های دانش بنیان و سربازی به گوش رسیده و سربازی اعضای فعال در شرکت‌های دانش بنیان از دو طریق در حال پیگیری است، پروژه‌ای که جایگزین خدمت در دستگاه‌های دفاعی و دولتی می‌شود و یا افراد مکلف به صورت امریه در شرکت‌های دانش بنیان پذیرفته می‌شوند.

در روش اول (پروژه جایگزین خدمت)، نخبه فعال در شرکت‌های دانش بنیان و فناور به مرکز نخبگان نیرو‌های مسلح و انجام پروژه برای یکی از سازمان‌های دفاعی و یا دولتی کشور معرفی می‌شود.
 
در این روش، فرد متقاضی پس از احراز امتیاز‌های لازم به ستادکل نیرو‌های مسلح معرفی می‌شود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمان‌های دفاعی و دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می‌کند.
 
نخبگان فناور در صورت احراز امتیاز‌های ضروری این تسهیلات، می‌توانند به عنوان پروژه جایگزین خدمت در شرکت‌های دانش بنیان، دوره خدمت نظام وظیفه خود را شامل «دوره آموزش نظامی» و همچنین «اجرای طرحی پژوهشی، فناورانه» طی کرده و سپس کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.
 
در روش دوم نخبه فعال در شرکت‌های دانش بنیان، به عنوان امریه سازمانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجام خدمت ۲۴ ماهه در شرکت مذکور، زیر نظر این معاونت معرفی می‌شود، به عبارتی در امریه شرکت، فرد متقاضی پس از احراز امتیاز‌های لازم به ستاد کل نیرو‌های مسلح معرفی می‌شود و به عنوان نیروی امریه معاونت علمی و فناوری به شرکت تخصیص خواهد یافت.

منتشر نشود////سربازی آسان‌تر می‎شود/چالش یا انجام وظیفه؟خدمت در شرکت‌های دانش بنیان/ در دنیای فناوری سربازی خود را انجام دهید
 
شرکت‌های هدف در این نوع تسهیلات شامل شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های معرفی شده از سوی شتاب دهنده‌های کسب و کار، صندوق‌های پژوهش فناوری و صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه هستند.

هر یک از شرکت‌های مذکور می‌توانند یک نفر و هم چنین به ازای هر ۳ میلیارد ریال فروش سالانه و بر اساس اظهارنامه مالیاتی یک نفر دیگر را هم معرفی کنند. لازم به ذکر است، این سهمیه برای هر شرکت در مدت زمان یک سال تعیین می‌شود.

البته این نکته حائز اهمیت است که شرکت‌های هدف در روش «پروژه جایگزین خدمت» باید دارای اظهارنامه مالیاتی باشند و در روش «امریه شرکت»، فروششان بر اساس اظهارنامه مالیاتی، حداقل دارای ۵ میلیارد ریال باشد. همچنبن متقاضیان این تسهیلات باید دانش آموخته دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی باشند و در یکی از شرکت‌های مشمول این تسهیلات، حداقل ۳ ماه (بر اساس فهرست بیمه شرکت در سه ماه گذشته) به طور تمام وقت فعالیت کنند.

مهلت ارائه تقاضا در روش پروژه جایگزین خدمت، تا ۳ سال پس از دانش آموختگی از دانشگاه‌های داخل کشور و تا ۶ سال برای دانش آموختگان دانشگاه‌های خارج از کشور است؛ همچنین ارائه تقاضا در روش امریه شرکت باید با داشتن برگه اعزامی که فاقد غیبت ۹۰ روزه است، همراه و حداقل ۳ ماه تا تاریخ اعزام زمان داشته باشد.

با وجود این تسهیلات، نخبگانی که انجام خدمت نظام وظیفه ذهنشان را مشغول کرده است و یا این خدمت را مانعی برای ادامه فعالیت‌های علمی خود می‌بینند، می‌توانند بدون دغدغه به ادامه فعالیت‌های خود مشغول باشند؛ از طرفی کشور می‌تواند از پتانسیل وجودی این افراد در راستای ارتقا دانش فناوری و پروژه‌های دفاعی و صنعتی خود استفاده کند و ذخایر علمی نیروی انسانی خود را در حوزه علم و فناوری بالا ببرد که قطعا این سیاست تاثیر به سزایی در پیشرفت حوزه دانش فناوری خواهد داشت و به از بین رفتن غولی که از سربازی در ذهن برخی از نخبگان شکل گرفته است، کمک کند.
 
برخی از افراد فعال در شرکت‌های دانش بنیان که سربازی را سدی در برابر استفاده لازم از زمان خود می‌دانند، با بهره‌گیری از این فرصت می‌توانند بیشترین استفاده را از زمان داشته باشند و از دانش‌شان در راستای انجام خدمت وظیفه خود استفاده کنند، در کنار همه این‌ها نگرانی آینده شغلی را که بعد از ۲ سال به سراغ بسیاری از این افراد می‌آید، نداشته باشند و چه بسا بتوانند از این قضیه فرصتی برای شفاف کردن آینده شغلی خود کسب کنند.
 
فرصتی طلایی برای سربازی نرفته‌ها / یک تیر و دو نشان، دیگر سربازی وقت تلف کردن نیست!

گفتنی است متقاضیان برای ثبت اطلاعات  مشخصات خود باید به سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان (sina.bmn.ir) مراجعه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
این طرح ها به طور درست عملی نمیشه- 90 درصد درحد شعاره- من خودم سرباز بودم و دیدم که از ظرفیت نیروی انسانی سرباز به درستی استفاده نمیشه و فرد احساس می کند که عمرش به بطالت می گذرد ولی آقایان خیلی شعار می دهند و کمتر عمل می کنند-اگر بناست کار سربازی سامان بگیرد باید یک حقوق حداقلی به سرباز بدهند و متناسب با آن هم کار کند و هم کار یاد بگیرد
7
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
در مورد سهمیه شرکت ها درستش اینه:
هر یک از شرکت‌هاي مشمول می‌تواند در بدو امر یک نفر و به ازاي هر 3 میلیارد ریال فروش سالانه (بر اساس اظهارنامۀ مالیاتی) یا به ازاي هر 5 نفر نیروي کارشناسی شاغلِ تمام وقت در شرکت (بر اساس فهرست بیمه)، یک تن دیگر را تا سقف 5 نفر که داراي شرایط اولیه است معرفی کند.
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷
همین امسال سهمیه نهادهای تحقیقاتی رو کم کردن و تعداد زیادی از نخبگان رو فرستادن پی آش خوری از جمله خود من. این سیستم سربازی مزخرفترین سیستمیه که وجود داره، متاسفانه افراد بی سواد زیادی هم هستن که مدیریتش میکنن. من خودم برای پروژه کسری اقدام کردم اینقدر دردسر داره هیچ نظارتی هم نیست، خیلی از دوستام پروژه انجام دادن بعد طرف دیگه جوابشون رو نمیده!! الانم که من وسط خدمتم میخوام از سهمیه دوم پروژه ارشد اسفتاده کنم قانون اومده حین خدمت کسری نمیدن !!
رهبری گفته کاری نکنید که سرباز احساس کنه داره عمرش تلف میشه، اما کسایی که رفتن در اکثر جاها سرباز عمرش که تلف میشه که هیچ مهارتهایی هم که داشته از یادش میره
8
0
پربازدیدترین آخرین اخبار