آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۶۷۶۹

آمریکا خواستار مذاکره چین با رهبر جدایی‌طلبان تبت شد

سفیر آمریکا در چین از مقامات چینی خواست، به منظور حل اختلافات با تبت، با رهبر معنوی تبت و یا نمایندگان او مذاکره کنند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «تری برنستاد» سفیر آمریکا در چین خواستار مذاکره چین با «دالایی‌لاما» رهبر معنوی تبتی‌ها و رهبر بوداییان جهان شد تا به این وسیله امکان حل اختلافات میان طرفین فراهم شود.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، برنستاد در جریان سفر به منطقه هیمالیا ضمن طرح این موضوع از سیاست پکن مبنی بر مداخله در آزادی مذهبی انتقاد کرد. وی هفته پیش به تبت رفته بود که این سفر نخستین سفر یک سفیر آمریکایی به این منطقه از سال ۲۰۱۵ تاکنون و در پی تنش دیپلماتیک میان واشنگتن و پکن است.

سفارت آمریکا در چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برنستاد با مقامات دولتی چین و چهره‌های مذهبی و فرهنگی تبت دیدار کرد و نگرانی شدید ما را مبنی بر عدم دسترسی به تبت به آن‌ها اعلام کرد.»

یکی از سخنگویان سفارت هم در این مورد گفت: «او مقامات چینی را ترغیب کرد تا بدون پیش‌شرط گفت‌وگوی سازنده‌ای با دالایی‌لاما و یا نمایندگان او داشته باشند تا به این وسیله به مبنایی برای حل اختلافات دست یابند.» وی همچنین درباره مداخله پکن در نقض آزادی‌های مذهبی بودایی‌ها هم ابراز نگرانی کرد.

دسامبر گذشته در آمریکا قانونی به تصویب رسیده است که طبق آن آمریکا به مقامات چینی که دسترسی خارجی‌ها به تبت را محدود می‌کنند، ویزا نمی‌دهد. چین این اقدام را محکوم کرده و اعلام کرد تا زمانی که واشنگتن رویه خود را تغییر ندهد، ادامه مذاکرات اقتصادی بی‌معنی خواهد بود.

چین در سال ۱۹۵۰ نیرو‌های خود را به کوه‌هایی در تبت فرستاده است و از آن زمان با سیاست مشت آهنین بر این منطقه حکمفرمایی می‌کند. دالایی‌لاما هم به دنبال قیامی شکست خورده علیه چین در اوایل سال ۱۹۵۹ به هند گریخت و چین همچنان او را یک جدایی‌طلب خطرناک می‌داند.

اختلافات میان چین و آمریکا به مسایل مربوط به تبت محدود نمی‌شود. جنگ اقتصادی با تعیین تعرفه‌های گمرکی بر محصولات مبادله شده بین دو کشور و دخالت آمریکا در عدم پیوستن مجدد تایوان به چین از جمله عوامل تنش میان این دو کشور است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار