مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه گفت: فضای مطالبهگری دانشجویی در استان کرمانشاه به هیچ عنوان مورد قبول مسئولان استانی نیست.
محمدرضا آقایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص فضای مطالبه گری دانشجویی در استان کرمانشاه گفت: مطالبه گری دانشجویی در استان کرمانشاه دارای فضایی غریب و ناآشنا است، به این نحو که مسئولان استانی به هیچ عنوان از ظرفیت دانشجویان برای حل مسائل موجود استفاده نمیکنند.
آقایی افزود: در طی چند سال اخیر استاندار فعلی کرمانشاه فقط یکبار جلسهای با دانشجویان آن هم به درخواست اعضای بسیج دانشجویی و شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان برگزار کرد و در آن جلسه به دانشجویان قول برگزاری چنین جلساتی در مدت زمانهای کوتاه داد، ولی با گذشت ۱۲ ماه از برگزاری آن جلسه، استاندار کرمانشاه دیگر در چنین جلسهای شرکت نکرد و در بین دانشجویان حضور نیافت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه ادامه داد: مسلما در جامعه امروزی، جنبشها و تشکلهای دانشجویی میتوانند تا حد زیادی در زمینه حل مسائل و مشکلات به مسئولین کمک کنند. چه اشکالی دارد که هر کدام از مسئولین استانی و شهرستانی برای تشکلها و جنبشهای دانشجویی مسئله تعریف کنند و اجازه دهند دانشجویان با بهره گیری از ظرفیتهای موجود، مسائل را حل کنند.
وی اظهار کرد: متاسفانه مسئولین استانی گمان میکنند که تشکلهای دانشجویی قصد دارند میز ریاست را از آنان بگیرند و به همین دلیل است که به دانشجویان مطالبه گر اجازه ورود به مسائل مختلف را نمیدهند؛ در حالی که این دانشجویان قصد کمک به مسئولین را دارند و میخواهند با ایجاد فضای مطالبه گری زمینه خدمت رسانی بهتر مسئولین به مردم را فراهم آورند.
آقایی ادامه داد: فضای مطالبه گری دانشجویی در استان کرمانشاه به هیچ عنوان مورد قبول مسئولین استانی نیست و حتی در بحث خصوصی سازی پالایشگاه کرمانشاه شاهد بودیم که بعد از جمع آوری طومار توسط بسیج دانشجویی دانشگاه رازی، مسئولین استانی و شهرستان با تهدید کردن دانشجویان به آنان میگفتند که این موضوع به شما ارتباطی ندارد و حق دخالت در آن را ندارید.
وی اظهار کرد: با وجود گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی هنوز هم شاهد به کار بردن دو گزاره غلط «به ما چه و به شما چه» در نهادهای مختلف در برخورد با مطالبه گری دانشجویی هستیم. این فضا نشانگر این است که دانشجویان باید در دانشگاه فقط درس بخوانند و با این مسائل کاری نداشته باشند. اما این مسئله مورد پذیرش دانشجویان مطالبه گر نیست و باید تغییر کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه یادآور شد: از مسئولین استانی انتظار داریم به جنبشها و تشکلهای دانشجویی اعتماد داشته باشند و آنان را برادر خود بدانند نه افرادی که قصد دارند فعالیت آنها را زیر سوال ببرند و ناکارآمدی مسئولین را در اذهان مردم جلوه دهند.
وی با بیان اینکه کرمانشاه به لحاظ زیربنایی استانی صنعتی است و در واقعیت اینطور نیست، یادآور شد: غریب به ۶۰ درصد از صنایع استان با کمترین استفاده از ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند که این عامل بیکاری و معضلات اجتماعی است. این بیکاری باعث میشود جوانان به سمت مواد مخدر و اعتیاد و بزهکاری اجتماعی پیش روند. این مسئله با همراهی تشکلهای دانشجویی قابل حل است و در جنبشهای دانشجویی این توانایی وجود دارد؛ در صورتی که مسئولین مربوطه فضای لازم را به دانشجویان دهند و از آنان خواستار ارائه راهکاری در این جهت شوند، قطعا شاهد رفع اینگونه چالشها در استان کرمانشاه خواهیم بود.