یک نهاد حقوق بشری اعلام کرد که از زمان به قدرت رسیدن ملک سلمان و پسرش، ۱۴ کودک اعدام شده یا در آستانه اعدام قرار دارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با درخواست دادستانی سعودی برای اعدام «مرتجی قریرص» (فردی که در زمان دستگیری ۱۳ سال داشت) سازمان «اروپایی-سعودی حقوق بشر» در گزارشی به کودکان دیگری نیز اشاره کرد که اعدام شده یا در آستانه اعدام قرار دارند.
به نوشته پایگاه خبری مرآة الجزیره، در این گزارش آمده است که طی سالهای حکمرانی «ملک سلمان» و پسرش «محمد بن سلمان» روند اعدام غیر قانونی کودکان از سوی حاکمان سعودی افزایش یافته است؛ به طوریکه در طی این سالها حداقل ۱۰ کودک اعدام شدهاند در حالیکه هیچ اطلاعی از روند دادرسی و محکامه آنها در دست نیست.
همچنین پادشاه سعودی از زمان روی کار آمدن حکم اعدام ۷۰۳ نفر را امضاء کرده است و طبق تحقیقاتی که این نهاد حقوق بشری انجام داده، اعدام شدگان در تمامی مراحل بازداشت، بازجویی و محاکمه در معرض انواع شکنجه و نقض حقوق اولیه خود قرار گرفتهاند.
در گزارشی که از این سازمان در ۲۳ آوریل گذشته و پس از اعدام ۳۷ زندانی صادر شد، آمده بود که شش کودک در میان اعدام شدگان هستند. کسانی که در زمان بازداشت ۱۶ و ۱۷ ساله بودند و جرمشان تنها شرکت در تظاهرات ضد دولتی بود.
در تاریخ دوم ژانویه ۲۰۱۶ یعنی یک سال پس از به قدرت رسیدن سلمان بن عبدالعزیز نیز ۴۷ زندانی اعدام شدند که چهار نفرشان در زمان دستگیری کودک بودند. یکی از آنها به نام «علی آل ربح» حتی زندانی هم نبود و در مرکز اصلاح و تربیت سعودی به سر میبرد.
اکنون نیز سازمان «اروپایی-سعودی حقوق بشر» اعلام کرده است که چهار کودک در آستانه اعدام قرار دارند، علاوه بر «مرتجی قریرص» که در روزهای گذشته بسیار خبر ساز شد؛ «علی النمر»، «داوود المرهون» و «عبدالله الزاهر» نیز در آستانه اعدام قرار دارند و حکم اعدام این سه تن از سال ۲۰۱۴ صادر شده است.
این سازمان با بیان اینکه تهدید جان کودکان کماکان در عربستان سعودی ادامه دارد؛ تأکید کرد که این اعدامها با ادعاهای مقامات سعودی مبنی بر عدم صدور حکم اعدام در حق کودکان تناقض دارد و شورای حقوق بشر سازمان ملل که عربستان سعودی برای چهارمین بار به عضویت آن در آمده باید ریاض را در این خصوص تحت فشار قرار دهد.
«مرتجی قریرص» کم سنترین کودکی است که تا کنون در عربستان سعودی در معرض اعدام قرار گرفته است. او در زمان دستگیری در سپتامبر ۲۰۱۴ فقط ۱۳ ساله بود و اتهاماتی که به او وارد کردهاند برای زمانی است که یازده سال داشت.
برخی از اتهاماتی که علیه او مطرح شدهاند عبارتند از: نشستن ترک موتور برادرش هنگامی که او کوکتل مولوتوف به سمت مرکز پلیس العوامیه پرتاب کرده بود، ارتکاب خشونت در جریان اعتراضات، کمک به ساخت کوکتل مولوتوف، تیراندازی به سوی نیروهای امنیتی و شرکت در تشییع جنازه برادرش در سال ۲۰۱۱ که به ضرب گلوله نیروهای امنیتی سعودی کشته شده بود.
در همین حال عمده اعدام شدگان از شیعیان شرق عربستان هستند. کسانی که بین سالهای ۲۰۱۱ الی ۲۰۱۴ و زمان ناآرامیهای موسوم به «بهار عربی» در منطقه بازداشت شدهاند و در اعتراضات غیر مسلحانه شرکت کردهاند.