دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی فناوری را صدای جامعه دانست و گفت: در سند نقشه راهبری علم کشور ۲۴۰ برنامه اقدام پیش بینی شده و تا ۲۰۲۵ باید به آنها دست یابیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افتتاحیه اولین اجلاس نوآوری آسیا و اقیانوسیه که با حضور ۵۰ کشور عضو اسکاپ صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن خیرمقدم به مهمانان خارجی و معاون دبیر کل سازمان ملل اظهار کرد: نوآوری یک جریان طبیعی در زندگی است و اگر دنیا بدون هوا بتواند به زندگی خود ادامه دهد، بدون نوآوری هم میتواند.
عاملی ادامه داد: نوآوری بخش مهمی از جریان زندگی امروز است به طوری که امام صادق علیه السلام ۱۴ قرن پیش در مورد نوآوری فرموده اند «هر روز، روز جدیدی است و در این روز جدید کار نیکویی انجام دهید»، در واقع تاکیدشان به بحث نوآوری بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نوآوری رها شده فقط به از بین رفتن محیط زیست منجر میشود و ما باید سراغ الگویی برویم که همه جوانب مسئله توسعه را در بر گیرد و نوآوری رها بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا از دل این نوآوری میتواند تخریب، سلطه جوامع انسانی یا سلاح کشتار جمعی بیرون بیاید.
وی بیان کرد: نوآوری ادامه ذهن انسان است و به وجود آمدن تکنولوژیهای نو و فضای فناوری جدید زمانی محقق میشود که انسان بتواند از قابلیتهای درون خود استفاده کند، زیرا آنچه در ذهن ما است تبدیل به یک محیط عدد دیجیتال میشود و هر چه در قالب محیط عدد دیجیتال قرار گیرد، محقق خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه عصر جدید را عصر الگوریتم نام گذاری کرده اند، گفت: جهان جدید جهان سیستمها است جهانی که پیش بینیهای صفر و یک در آن قابل طراحی خواهد بود. نوآوریهای جدید برای حل مسئله و رفاه عمومی ایجاد شده و درواقع این شعار سازمان ملل است که «در همه جهان هیچ کس نباید نادیده گرفته شود و اگر در گذشته جمعی صدای جامعه بودند و گروهی ساکت، فناوری امروز صدای یک جامعه است».
عاملی تصریح کرد: امروز هر فردی میتواند دانش بنیان باشد و ما باید به ظرفیتهای کل جامعه نگاه کنیم، زیرا فرهنگها و ارزشهای مبتنی بر ارزش بومی و دینی میتواند نتیجه خوبی داشته باشد و سرمایه فرهنگی یک مسئله مهم است.
وی با بیان اینکه استثنا گرایی امروز گریبان همه جوامع را گرفته است، گفت: متاسفانه استثناگرایی آمریکا امروز باعث شده تا بسیاری از کشورهای دنیا دچار مشکل شوند و امروز این استثناگرایی باعث بروز سردرد برای همه جهان شده است و قطعا معتقدیم دنیای بدون آمریکا جهانی آرامتر و بهتر خواهد بود.
عاملی افزود: طی ۳۵ سال کار شورای عالی انقلاب فرهنگی به دو بال علم و فناوری و فرهنگ توجه ویژه شده و در دو حوزه نهادسازی و خلق سیاست ساز فناور کشور حرکتهای مثبتی صورت گرفته است به طوری که همه ستادهای فناوری، فرهنگستانها و نهادهای جدیدی که در حوزه علم به وجود آمده از مصوبههای این شورا هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سند نقشه راهبری علم کشور ۲۴۰ برنامه اقدام پیش بینی شده و تا سال ۲۰۲۵ باید به آنها دست یابیم و در این مسیر استقلال جمهوری اسلامی به عنوان محور اساسی مورد توجه قرار گرفته است.
عاملی یادآور شد: امروز ۹۵ درصد داروی کشور در داخل تولید میشود و ما در حوزه فناوری رتبه شانزدهم اسکوپوس را داریم همچنین طبق آمار رسمی در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۵۰ هزار مقاله تولید شده همچنین شاهد آن هستیم که دانش آموزان ما بین سن ۱۶ تا ۱۸ سال توانسته اند رتبههای برتر در المپیادهای مختلف جهانی را کسب کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم تا ظرفیتها را افزایش دهیم و افزایش این ظرفیتها یعنی فضا دادن به همه افراد جامعه که البته این موضوع تنها به معنای صرف پول و هزینه نیست بلکه باید مقررات گذاری و حمایتهای حقوقی برای همگان ایجاد شود.
وی گفت: قدرت باید متواضع باشد و قابلیتها را برای همه فراهم آورد و تلاش اسکاپ باید در مسیری قرار گیرد تا ۶۲ عضو این مجمع بتوانند به همه کشورهای عضو، فضای مساوی و متعادل دهند و قدرت اسکاپ در تراز جهانی قرار گیرد.