در دیدار معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و نماینده ویژه وزیر خارجه سنگاپور ضمن ایجاد زمینه تعامل استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان ایران و سنگاپور بر گذار اقتصاد سنتی به اقتصاد دانشبنیان دو کشور تاکید شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دردیدار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با نماینده ویژه وزیر خارجه سنگاپور و مدیران وزارت صنعت و بازرگانی این کشور به محورهایی از جمله راه کارهای اجرایی مشترک جهت برقراری ارتباط و تعامل استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان توانمند ایرانی با شرکتهای متناظر سنگاپوری، نحوه گذار ایران و سنگاپور از اقتصاد سنتی به اقصاد دانش بنیان و تجربیات ایران در استفاده از ظرفیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور پرداخته شد.
در ادامه این نشست سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به این موضوع که کشور سنگاپور در سالهای اخیر رشد بسیار خوبی داشته است، گفت: ما آمادگی کامل برای همکاری در زمینه توسعه فناوری و نوآوری و سرمایه گذاری مشترک در حوزه تحقیقات و پروژههای کاربردی را با کشور سنگاپور و تمامی کشورهای جنوب شرق آسیا داریم.
ستاری با اشاره به این موضوع که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون پروژههای مشترک فناوری و تحقیقاتی موفقی با کشورهای چین و روسیه داشته است، گفت: امسال ۲۸ پروژه کاربردی با چین تعریف شده است.
وی ضمن اشاره به طراحی و اجرای پلتفرم همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از تجارب مشابه کشور چین در جذب متخصصان و محققان چینی مقیم امریکا در قالب برنامه هایی، چون ۱۰۰ talent program و talent program ۱۰۰۰ گفت: هرساله در سفر به نیویورک و همراهی با رئیس جمهوری با تعدادی از متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور نشستهایی را با هدف معرفی ظرفیتهای موجود در کشور داریم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد : طی ۴ سال گذشته بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از برترین متخصصان و کارآفرینان ایرانی از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا در قالب برنامه مذکور همکاری خود را با کشور آغاز کرده و تاکنون بیش از ۸۰ استارتاپ موفق توسط آنها تاسیس شده و حدود دو هزار و ۴۰۰ نفر متخصص و فارغ التحصیل داخلی در آن مشغول به کار هستند.
گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان وی همچنین به نحوه گذار هردو کشور از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و افزود: اقتصاد سنتی نمیتواند در مقابل استارتاپها مقاومت کند و با حضور جوانان متخصص و با انگیزه در اکوسیستم کارآفرینی ایجاد شده توسط معاونت در حال گذار از اقتصاد مبتنی بر منابع زیر زمینی به سمت اقتصاد دانش بنیان هستیم.
ستاری درباره این که ایران برای حل مشکلات صادرات محصولات خود چه راهکارهایی را در پیش گرفته است، تصریح کرد: به نظر ما شرکتهای دانش بنیان میتوانند با چالش تحریمها مبارزه کنند و ما میتوانیم با کمک کشورهای همسایه و ایجاد شبکه استارتاپی از این چالش عبور کنیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان به همکاری در زمینه تجارب سنگاپور در حوزه سیاستگذاریهای حاکمیتی اشاره کرد و گفت: باید از تجارب مشترک دو کشور در جهت توسعه فناوری و نوآوری و پیشرفت اقتصاد دو کشور استفاده شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره چگونگی ایجاد اکو سیستم کارآفرینی در ایران توسط هیات سنگاپوری مطرح کرد: کمک به ایجاد زیرساخت و سیاستگذاری در حوزه کمک به استارتاپها همچون ایجاد مراکز نوآوری، کارخانه نوآوری و حمایت از پارکهای فناوری که منجر به ایجاد بیش از ۵۰۰ شرکت فعال در حوزههای مختلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی و فناوری در کنار دانشگاه شریف بوده از جمله اقداماتی است که برای ایجاد این اکو سیستم انجام شده است.
وی درادامه یادآور شد: در اصل ما زیرساختهای لازم را به عنوان دولت برای این شرکتها فراهم کرده ایم و تمرکز ما بر روی سرمایه نیروی انسانی و مغز افراد مستعد بوده است چراکه این نیروهای جوان میتوانند چهره شهر را تغییر دهند.
ستاری درباره آینده اجلاس نوآوری آسیا و اقیانوسیه (APIF) گفت:هدف اصلی شبکه سازی با کشورهای عضو APIF در حوزههای نوآوری و شرکتهای دانش بنیان است و در ادامه برای تقویت روابط با کشورهای آسیای شرقی تلاش خواهیم کرد.
همکاری در جهت تقویت اقتصاد دو کشور زین العابدین نماینده ویژه وزیرکشور سنگاپور نیز در این جلسه اظهار کرد: فضای اقتصادی و اکو سیستم ایجاد شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران بسیار ارزشمند است و با توجه به چالشهای سنگاپور در حوزه منابع انسانی و همکاری با کشورهای همسایه، دو طرف میتوانند با همکاری با یکدیگر راه حلهای مشترکی پیدا کنند.
وی با اشاره به تمایل کشور سنگاپور به همگرایی بیشتر با ایران در قالب اتحادیه آ. سه. آن گفت: با توجه به ارائه بسته پیشنهادی ده گانه برنامه ایران برای همکاری با اتحادیه آ. سه. آن به خصوص بسته پیشنهادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با عنوان «پروژه طراحی و پیاده سازی شبکه آزمایشگاهی اتحادیه کشورهای آسیایی» از این معاونت دعوت میشود تا در اجلاس بعدی که در شهریور ماه جاری در کشور سنگاپور برگزار میشود حضور یابد.