کد خبر:۷۷۰۶۲۲
آخر هفته با اخبار فناوری|

تمدید ثبت‌نام دومین دوره طرح توانمندسازی صدف تا ۲۵ خردادماه/ زمان طلایی حوزه ژنتیک با تولید موش هموفیلی در ایران فرا رسیده است

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

منتشر نشود

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.
 
 
فلزات سنگین محیط زیست با پوست پسته حذف می‌شوند
ر روزی که می‌گذرد بر جمعیت شهر‌ها افزوده می‌شود. این رشد، تبعاتی همچون مشکلات زیست محیطی را به همراه دارد. که از جمله آن ها ورود پساب کارخانه های صنعتی حاوی فلزات سنگین به محیط زیست است. استفاده از بایو جاذب‌ها، یکی از راهکار‌هایی است که می‌تواند تا حدی این مشکلات را رفع کند.
 
خبرگزاری دانشجو
 
محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان برای رفع این مشکل، بیوکامپوزیتی بر پایه کربن فعال تهیه کردند که برای تهیه آن از پوست سخت پسته بهره بردند. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز برای تسهیل این پژوهش از این محققان حمایت کرد.
 
خبرگزاری دانشجو
ثبت‌نام دومین دوره طرح توانمندسازی صدف تا ۲۵ خردادماه تمدید شد
دومین دوره طرح صدف با هدف توانمندی‌سازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تسهیل ورود به بازار کار برگزار می‌شود. این طرح به همت پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه نوآوری تهران و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مرداد و شهریورماه ۹۸ برگزار می‌شود.
 

اطلس توانمندی و ظرفیت‌های دریایی استان‌های ساحلی کشور تدوین شد
گروه دریایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری با هدف بهره‌گیری هرچه بیشتر از توانمندی‌های موجود دریایی کشور، قصد دارد اهداف و ماموریت‌های خود را با بهره‌گیری از منابع موجود در نهاد‌ها و ارگان‌های دریایی کشور و با سازمان‌دهی واحد‌های مستقر در استان‌های ساحلی دنبال کند.
 
خبرگزاری دانشجو
 
این گروه به‌منظور تعامل سازنده بین بخشی و ایجاد هم‌افزایی و هم‌گرایی فعالیت‌های توسعه‌ای دریایی کشور، نسبت به برگزاری نشست‌های مشترک میان فعالان، مدیران و مسئولان حوزه دریا در استان‌های ساحلی اقدام کرد. این نشست‌ها با مشارکت استانداری و نهاد‌های مختلف استانی، با هدف بررسی موانع و مشکلات حوزه دریایی استان و ارائه راهکار‌ها و روش‌های حمایتی در استان‌ها برگزار شد.
 
خبرگزاری دانشجو
 
تولید موش هموفیلی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری/ زمان طلایی حوزه ژنتیک فرا رسید
امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز برای تجاری‌سازی محصولات ژن درمانی، اظهار کرد: زمان طلایی تبدیل دانش به فناوری در این حوزه رسیده است. برای تسریع ورود محصولات حوزه ژن درمانی به بازار نیاز به تعریف زیرساختار‌ها و تدوین آیین نامه‌های مربوط به این حوزه هستیم. در این راستا ستاد پیگیری آیین نامه‌های ژن درمانی را در اولویت قرار داده است.
 
 
توسعه هوانوردی عمومی کشور با کمک شرکت‌های دانش بنیان محقق می‌شود
ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری یکی از اولویت‌های خود را توسعه هوانوردی عمومی با مشارکت دستگاه‌ها و نهاد‌های ذیربط تعیین کرده است بر همین اساس نیز امسال این صنعت با کمک شرکت‌های دانش بنیان توسعه خواهد یافت.

حمایت از توسعه خدمات هوانوردی عمومی با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان این حوزه، اولویتی است که در سال جاری در ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می‌شود.
 
 
ایران بهشت استارت‌آپ‌ها است / حضور وزرای علوم و فناوری کشور‌های آسیا و اقیانوسیه در ایران
پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در نشست خبری این اجلاس که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: امروزه نمی‌توانیم از نقش استارت‌آپ‌های فناوری و نوآوری به سادگی رد شویم و باید بگویم ایران بهشت استارت‌آپ‌ها است.
 
خبرگزاری دانشجو
 
صالحی با ارائه آماری از تعداد مراکز فناوری در کشور، ادامه داد: در حال حاضر ۴۵ پارک علم و فناوری، ۱۹۰ مرکز رشد، ۸۰ مرکز نوآوری، ۳۰ صندوق خطرپذیر، ۴۴۰۰ شرکت دانش بنیان، ۷۲ شتاب دهنده و ۳۶۴ شرکت خلاق داریم.
 
 
پژوهشگران با فناوری‌های روز کیفیت نان ایرانی را افزایش می‌دهند
اهمیت وجود فیبر‌های رژیمی در تغذیه برای سلامتی انسان از نظر علمی به اثبات رسیده است. فیبر‌های رژیمی ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت، قلبی و عروقی و سرطان کلون را کاهش می‌دهند. غلات کامل به خصوص گندم یکی از منابع اصلی این فیبر‌های رژیمی است.
 
خبرگزاری دانشجو
 
سبوس گندم به دلیل داشتن املاح مفید و برخی ویتامین‌ها و همچنین فیبر‌های رژیمی اهمیت بالایی دارد، اما ترکیب دیگری به نام اسید فیتیک موجود است که مانع جذب املاح مفید در بدن می‌شود. محققان با کمک فناوری تحت عنوان «تخمیر سبوس» میزان این اسید را کاهش می‌دهند و باعث تولید نانی با خصوصیات کیفی و تغذیه‌ای بالا می‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار