حجت الاسلام اژهای گفت: هیچ گاه جنایات تروریستها را از ابتدای انقلاب تا امروز را فراموش نمیکنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه و رئیس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه در نشست خبری تشریح برنامههای هفته قوه قضاییه که امروز (سه شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه هفته قوه قضاییه و شهادت جمع کثیری از بزرگانمان در روز هفتم تیر هستیم و یاد تمام شهدا به ویژه شهید بهشتی را که به دست تروریستها به شهادت رسیدند گرامی میداریم و هیچ گاه جنایات تروریستها را از ابتدای انقلاب تا امروز را فراموش نمیکنیم و مردم به یاد خواهند داشت که کدام کشورها از تروریستها حمایت میکردند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: ما در گام دوم انقلاب هستیم و بدیهی است که در تمام ابعاد باید گامهای تحولی برای چهل سال دوم برداریم و قوه قضاییه هم از این تحول جدا نیست و رییس قوه قضاییه در همین راستا برنامههایی دارند.
وی گفت: برنامههای تحولی در قوه قضاییه دارای سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی میشود.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: در این مدت یکی از اقداماتی که در سند تحول قوه قضاییه پیش بینی شده است استفاده از ظرفیتهای موجود در قوه قضاییه است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای بیان کرد: برای این کار تمام ابعاد بررسی شد و متوجه شدیم که از همین ظرفیت موجود میتوانیم با روحیه انقلابی استفاده کنیم.
محسنی اژهای بیان کرد: برنامه دوم استفاده از ظرفیتهای دو قوه دیگر مجلس و دولت است که در همین راستا جلسات مشترکی با مجلس برگزار کردیم و بنا داریم جلسات مشترکی نیز با دولت از جمله رییس جمهور برگزار کنیم.
معاون اول قوه قضاییه گفت: برنامه بعدی استفاده از ظرفیتهای مردمی است، رییس قوه قضاییه در این مدت به ۶ استان سفر و با مردم و مسیولان قضایی، دانشجویان و افراد بخش خصوصی و روحانیون جلساتی برگزار کردند و نظرات آنها را در راستای ارتقای قوه قضاییه و تحقق عدالت بیشتر گرفته شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای بیان کرد: از اول اردیبهشت تا امروز ۱۰ آیین نامه و قانونی که زمان آنها گذشته بود تصویب شد و ۸ لایحه ابلاغ و ۲ لایحه به دولت ارسال شد و بررسی ۶ تا ۷ لایحه دیگر تا چند هفته آینده به اتمام میرسد.
معاون اول قوه قضاییه در خصوص اقدامات داخل دستگاه قضایی گفت: یکی از مشکلات موجود ماده ۴۷۷ است که فرجام خواهی فوق العاده است و پروندهای که فرجام خواهی شد و اولیای دم اگر تشخیص دهند حکم صادره خلاف بین شرع است میتوانند اعلام کنند تا رییس قوه قضاییه حکم را نقض و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال کند.
وی اظهار کرد: در این مدت ۶۰۰ پرونده مشمول ماده ۴۷۷ از سوی رییس قوه قضاییه تعیین تکلیف شد و بیش از ۲ هزار پرونده امضا و در حال ارسال به دیوان عالی کشور و بیش از هزار و ۷۰۰ پرونده در شرف امضا هستند.
وی گفت: مورد بعدی در خصوص استیذان قصاص بود. این استیذان باید از سوی رییس قوه قضاییه صادر شود، زیرا از سوی رهبر به رییس قوه قضاییه تنفیض شده است و ما در این رابطه پروندههای زیادی داشتیم و از فروردین ماه تا امروز برای بیش از ۳۵۰ پرونده اذن صادر شد و ۲۵۰ پرونده هم در حال ارسال است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: اقدام دیگر جهادی که در این مدت انجام شد تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی بود.
محسنی اژهای بیان کرد: به لحاظ جنگ اقتصادی در دوران ریاست آیت الله آملی لاریجانی بر قوه قضاییه از مقام معظم رهبری برای رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی اذن گرفته شد و این روند در دوره جدید هم با جدیت اجرا میشود و دادگاه ویژه در گلستان، بندرعباس و قم و تهران و مشهد و اصفهان تشکیل شده است.
وی گفت: از شروع رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی تا فروردین ماه برای ۸۲۵ نفر کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است که البته تعدادی از این افراد دلال ارز بودند و عدهای هم سمتهای بالا داشتند.
وی گفت: از این ۸۲۵ نفر برای ۲۴۱ نفر حکم قطعی صادر شد و ۷ نفر تبرئه شدند.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: اقدام دیگر که در دوره جدید تشدید شد و با جدیت پیگیری کردیم این بود که حکم انفصال ۶۰ قاضی در ردههای مختلف صادر شد. عدهای از این قضات هم از مشاغل قضایی و هم مشاغل دولتی انفصال پیدا کردند و عدهای دیگر فقط از مشاغل قضایی انفصال پیدا کردند و پرونده عدهای از این قضات به دادگاه برای رسیدگی ارسال شده است.
چرا بعد از گذشت ۴ سال هنوز پرونده موسسه کاسپین-فرشتگان برای رسیدگی از دادسرا به دادگاه ارسال نشده؟!!!