کد خبر:۷۷۲۰۹۱
پرونده ویژه| ارتباط دانشگاه و صنعت

گزارش اختصاصی دانشجو از فهرست همکاری‌های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی + مبلغ قرارداد‌ها

همکاری وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی برای تقویت ارتباطات دانشگاهیان با صنایع چند وقتی است که به طور جد پیگیری می‌شود، لذا می‌خواهیم جزئیات تعدادی از آن‌ها را براساس آخرین گزارش‌ها اعلام کنیم.

فهرست همکاری‌های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی منتشر شد + مبلغ قرارداد‌ها

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- آستین بالا زدن وزارت علوم برای تقویت تعاملات دانشگاه‌ها و صنعت به جایی رسیده است که دفتر ارتباط با صنعت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم اقدام به شفاف‌سازی همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌های خود و دانشگاه‌ها با صنایع مهم و اساسی کشور کرده است.

در این رابطه می‌توانید گزارش‌های ما با عناوین «دوری و دوستی دیرینه دانشگاه با صنعت» و «۱۱ برنامه مسئولان برای آشتی دانشگاهیان با صنایع» را دنبال کنید.
 
خوشبختانه طی سال‌های اخیر از سوی وزارت علوم در جهت رفع مشکلات علمی اقتصادی و اجرایی کشور، همکاری گسترده و قابل توجهی با بسیاری از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی آغاز شده و ادامه دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به همکاری با وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت نفت، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و ستاد کل نیرو‌های مسلح اشاره کرد.
 
همکاری با وزارت دفاع
تعریف حدود ۱۲۰۰ پروژه مشترک، معرفی مشمولین فارغ التحصیل بعنوان دستیار تحقیقاتی جهت خدمت در آزمایشگاه‌های تخصصی (۶۰۰ نفر سالیانه)، راه اندازی دوره فرصت مطالعاتی اساتید در صنایع وابسته به وزارت دفاع، دوره‌های پسادکتری صنعتی، بهره‌گیری ستاد معاونت پژوهش و فناوری از ۳ نیروی وظیفه با عنوان مامور در وزارت عتف از جمله محور‌های همکاری با وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح است که مجموع سهم پرداخت کارفرما (۵۵۰ میلیارد ریال) و وزارت عتف (۷۲۰ میلیارد ریال) برای این همکاری‌ها به ۱۲۷۵ میلیارد ریال می‌رسد.

فهرست همکاری‌های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی منتشر شد + مبلغ قرارداد‌ها
 
همکاری با ستاد نیروهای مسلح
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ترغیب دانشجویان به مهارت افزایی در دوران قبل، حین و پس از خدمت وظیفه عمومی، تخصیص امتیازات خدمتی و مشوق‌های مناسب به دوره‌های مهارتی گذرانده شده از سوی دانشجویان و دانش آموختگان و همچنین بهره گیری از مشمولین فارغ التحصیل ماهر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و شرکت‌های دانشگاهی بعنوان دستیار آزمایشگاه، دستیار پژوهشی و مربی تخصصی با ستاد کل نیرو‌های مسلح وارد همکاری شده است و قصد دارد با این کار ارتباط دانشگاهیان با صنایع را بعنوان فعالیتی دوسربرد دنبال کند.

همکاری با وزارت نفت
اما وزارت علوم برای همکاری با وزارت نفت برنامه‌های دیگری مثل امضای تفاهم نامه همکاری با وزارت نفت و انعقاد کلان پروژه‌ها در حوزه ازدیاد برداشت (۹ کلان پروژه با ۹ دانشگاه)، در حوزه پایین دست صنعت نفت (۱۲ کلان پروژه با ۱۲ پژوهشگاه) و در حوزه اکتشاف (۵ کلان پروژه با ۵ دانشگاه کشور) را اجرایی کرده است.

برای پروژه‌های مشترک حوزه بالادستی و پایین دستی با وزارت نفت دانشگاه‌های متعددی از سراسر کشور از دانشگاه تهران و شریف و امیرکبیر گرفته تا شیراز و صنعتی سهند تبریز و اصفهان درگیر هستند همچنین در حوزه اکتشاف دانشگاه‌های شهیدبهشتی، خوارزمی، فردوسی مشهد، صنعتی شاهرود و شهید چمران اهواز تفاهم نامه‌ها و همکاری‌های چشم‌گیری دارند.
 
فهرست همکاری‌های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی منتشر شد + مبلغ قرارداد‌ها
 
همکاری با نیروی هوایی ارتش
همکاری‌های وزارت علوم با نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در امضای موافقتنامه همکاری با نهاجا، حمایت از پروژه‌های همکاری مشترک با سهم ۷۰ درصد نیروی هوایی ارتش و ۳۰ درصدی وزارت عتف و برنامه ریزی جهت توسعه همکاری‌ها در قالب طرح‌های به کارگیری کارکنان وظیفه دانش آموخته پسادکتری و فرصت مطالعاتی خلاصه می‌شود.

همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای
محور‌های همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیز شامل امضای تفاهم نامه همکاری آموزشی با این سازمان، برگزاری دوره‌های مهارتی مشترک با دانشگاه ها، پذیرش دانشجویان کارآموز و جایگزینی دوره‌های مهارتی سازمان بعنوان بخشی از دوره‌های کارآموزی دانشجویان هستند.
 
همکاری با سازمان حفاظت از محیط زیست
اما آمار‌های وزارت علوم نشان می‌دهد که گویا تاکنون محور‌های همکاری با سازمان حفاظت از محیط زیست کمی مفصل‌تر و تاثیرگذارتر بوده که این مسئله می‌تواند به دلیل اهمیت موضوع حفظ محیط زیست در دنیا باشد.
 
فهرست همکاری‌های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی منتشر شد + مبلغ قرارداد‌ها

در گزارش‌های منتشر شده از محور‌های همکاری وزارت علوم با سازمان حفاظت محیط زیست به همکاری در راه اندازی شبکه جامع پایش آلودگی کشور و استفاده از آزمایشگاه‌های «شاعا»، تشکیل کنسرسیوم دانشگاه‌ها برای مشارکت در پروژه‌های علمی بزرگ زیست محیطی و تصویب دو واحد درسی اختیاری محیط زیست در دانشگاه‌ها و موسسات اشاره شده است که دانشگاه شیراز در ۳ پروژه تاثیرگذار این حوزه در قالب «توانمندسازی جوامع محلی در حوزه بختگان در راستای حفاظت از تالاب‌های طشک بختگان و کمجان» (به مبلغ ۷۲۰ میلیون ریال)، «انجام مطالعه آثار خشک شدن، طشک بختگان و کمجان و رسوبات تالاب بر بهداشت و سلامت جوامع بومی» (به مبلغ ۹۶۰ میلیون ریال) و «انجام مطالعات نیاز آبی تالاب بختگان» (به مبلغ ۱.۲۴۳ میلیارد ریال) نقش اساسی داشته است.

از طرف دیگر در کنسرسیوم ۱۳ دانشگاه برتر کشور فهرست انتشار آلاینده‌های منابع متحرک و تدین سیاست‌های کاهش آلودگی هوا و ارزیابی سناریو‌ها در کلان شهر‌ها تهیه شده است که بعنوان پروژه تاثیرگذار دیگر سهم ۴.۶۷۰ میلیارد ریالی دارد. شهرک علمی و تحقیقات اصفهان نیز از این غافله عقب نمانده و روی موضوع «احیای مرحله‌ای تالاب انزلی به روش زیست پالایی تسریع یافته و افزایش حجم آب‌گیری» با مبلغ ۹۰ میلیارد ریال کار می‌کند تا آن‌ها هم سهمی در حفاظت از محیط زیست و همکاری‌های اثرگذار با دستگاه‌های اجرایی داشته باشند.

تمامی موارد مطرح شده بر پایه اطلاعات استخراج شده از گزارش‌هایی بود که ازسوی وزارت علوم برای تا پایان سال ۱۳۹۷ اعلام شده است. به امید آنکه برای انعقاد و اجرایی کردن قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های مراکز علمی و آموزشی سراسر کشور با صنایع و دستگاه‌های اجرایی درجهت بهره‌مندی از توانایی نیرو‌های داخلی بیش از پیش بکوشیم تا ضمن کاهش وابستگی به کشور‌های خارجی بتوانیم انگیزه و کسب و کار‌های مفید و ارزشمندی را برای جوانان این سرزمین رقم زنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار