همراه با ما پای صحبتهای یکی از برگزیدگان جشنواره خوارزمی بنشینید. صحبتهایی که بوی امید میدهند و تلاش. دلسرد کردن چنین جوانانی شایسته نیست و جشنواره جوان خوارزمی در کنار نخبگان و برای آنان ایفای نقش میکند و باید دید که جوانان نخبه از ایفای نقش این جشنواره راضی هستند یا خیر.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ شناختن خوارزمیهای کشور هر ساله به عهده جشنواره خوارزمی است. شناسایی جوانانی که با فرزانگی جلو میآیند و طبیعتا کوچکترین کار و البته مهم ترین، هموار کردن راه پیش رویشان است. باید دید جشنواره خوارزمی تا کجا و چقدر به این منظور تلاش کرده و یا فقط به شناسایی این نخبگان و جایزه نقدی بسنده کرده است؟ تا کجا رسالت خود را به انجام میرساند؟
نخبگان سرمایه هایی با پتانسیل بالای هر کشوری هستند و طبیعتا هر مملکتی سعی در استفاده از این سرمایه های غنی همراه با رضایت مندی نخبگان دارد. سرزمین ما تا کجا در این زمینه پیش رفته است و برنامه هایی که برای نخبگان دارند و متولیان این برنامه تا کجا از رضایت مندی نخبگان و عوامل از بین بردن دغدغه هایشان خبر دارند؟ نخبگانی که علی رغم علاقه و اشتیاقی که برای خدمت به وطن خود دارند اما بخاطر بی مهری ها و سنگ های مسیرشان مجبور به مهاجرت می شوند و در این بین منتظر گوشه چشمی از بهتر شدن اوضاع خود در کشورشان دارند اما تا کجا باید منتظرشان گذاشت؟ و نشود نخبگانی که هنوز در این آب و خاک هستند و میل به ماندن دارند، دلسرد شوند از ماندن!
فائقه عبدالهیان یکی از برگزیدگان بیستمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، عضو بنیاد ملی نخبگان با رتبه دوم در بخش هنر و پژوهشهای کاربردی است که مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی خود را از دانشگاه گیلان کسب کرده است.
طرح ارائه شده را معرفی کنید. این طرح به شناساندن فیلمنامه داستانی، بیان ویژگیها و معرفی دستور بنیادین شکل دهنده آن میپردازد تا ضمن جداسازی فیلمنامه داستانی از رمان، آن را از رویکرد غالب ادبیات نمایشی که فیلم نامه فیلم هست مجزا کند و با این جداسازی جایگاه فیلمنامه داستانی را کنار گونههای ادبی روشن کند. این طرح بیان میکند که نظم نشانهای فیلمنامه داستانی، چهار بخش یا نظم اساسی دارد که هر کدام زیرمجموعههای مجزایی دارند. این چهار بخش نظام کنش، نظام رفتارهای غیرکلامی شخصیتها، آوا و موسیقی هستند.
موارد استفاده از این طرح را بیان کنید جامعه هدف این طرح، دانشگاهیان، ادیبان، فیلمنامه نویسان، منتقدان ادبی- هنری و سینماگران هستند.
جرقه اولیه این طرح چه بوده است؟ یک اتفاق؟ مطالعه؟ پژوهش یا دغدغه و..؟ جرقه اولیه این طرح با مطالعه زده شد. مطالعه کتابهای فیلمنامه داستانی.
طرح شما در حال حاضر در چه مرحلهای است؟ من در حال حاضر در تلاش برای معرفی هر چه بیشتر این طرح به جامعه علمی- دانشگاهی کشور هستم.
به انجام رساندن طرحتان چقدر زمان برد؟ ۵ سال طول کشید.
آیا پیشنهادی برای شرکت در پروژه و یا حمایت از طرحتان داشته اید؟ تا الان خیر.
آیا فرصتی که برای این طرح گذاشتید به همان میزان صرف طرح جدیدی میکنید؟ خیر، هنوز این طرح برای معرفی هر چه بیشتر به جامعة علمی- دانشگاهی نیازمند تلاش و پیگیریهای من هست. البته طرح دیگری هم در ذهن دارم.
تکمیل طرح به تحصیلتان لطمهای نزد؟ خیر، این طرح برگرفته از فصل دوم رساله دکتری من با نام تحلیل نشانهشناسی فیلمنامهها در ایران پس از انقلاب هست.
راجع به تسهیلاتی که جشنواره جوان خوارزمی به برگزیدگان ارائه میدهد، توضیح دهید؟ این جشنواره بستر را برای پیوند با حلقههای علمی- پژوهشی کشور فراهم میکند. در بخش تسهیلات مالی هم برای معرفی هر چه بیشتر طرحها کمک خوبی است.
بزرگترین مشکل شما درباره این طرح؟ نمیتوان گفت مشکل. بلکه دغدغه من در این طرح معرفی هر چه بیشتر آن به جامعه علمی- دانشگاهی هست.
انگیزه شما از این طرح و ایده؟ انگیزه من از این طرح مشخص کردن جایگاه گونه ادبی فیلمنامه داستانی کنار گونههای ادبی دیگر در ادبیات فارسی معاصر بود.
ایده آل شما در مورد این طرح چیست؟ ایده آل من این هست که جامعه هدفی که گفتم بتوانند از این طرح استفاده کنند.
قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید؟ ادامه تحصیل در آنجا و... خیر! در مورد ادامه تحصیل هم همواره از فرصتهای مطالعاتی تحصیلی برای پیشبرد طرحهای بالقوه ذهنی-کاربردی خودم برای بهره مندی سرزمینم و سایر جوامع استقبال میکنم.
از پیگیریهای جشنواره خوارزمی پس از برگزیده شدن طرح و حمایتش بگویید. دبیر جشنواره خوارزمی در زمان برگزاری جشنواره اعلام کردند که طرحهای برگزیده دورههای قبلی را پیگیری می کنند. امتیازات برگزیده شدن طرح من در جشنواره خوارزمی و بنیاد ملی نخبگان در حال بررسی است که بخشی از حمایتهای این جشنواره پس از برگزیده شدن صورت میگیرد.