آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۴۵۲۶
قزل‌سفلو در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

طرح‌های بهره‌برداری از جنگل در گلستان از ابتدای سال ۹۷ متوقف شده است / اجرای «تنفس جنگل» در گلستان از سال ۹۷

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: چهار طرح جنگل‌داری با سطحی نزدیک به ۴۷ هزار هکتار توسط حوزه علمیه امام خمینی(ره) مدیریت و اجرا می‌شد که اکنون این طرح‌ها به شرکت‌های دیگری واگذار شده است.

ابوطالب قزل سفلو، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به گزارشی با عنوان «دست‌های آلوده در جنگل خواری گلستان» به ارائه توضیحاتی درباره واگذاری طرح‌های جنگلداری پرداخت و گفت: منابع طبیعی گلستان از حیث اراضی، شامل اراضی ملی و دولتی یعنی موات، مستحدث و ساحلی می‌شود که یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۹۷۶ هکتار را دربرمی گیرد.

قزل سفلو با بیان اینکه ۶۸ درصد استان گلستان تحت پوشش منابع طبیعی قرار دارد، افزود: جنگل‌های گلستان شامل ۴۵۱ هزار و ۷۰۵ هکتار می‌شود و مساحتی بالغ بر ۸۶۲ هزار هکتار نیز مراتع استان را شامل می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: جنگل‌های این استان از گلوگاه در غرب تا گیلداغ در شرق استان و به طول تقریبی ۲۶۰ کیلومتر امتداد دارد و حدود یک و ۲۲ دهم درصد از سطح استان را تحت پوشش قرار می‌دهد و سهم سرانه هر نفر از جنگل‌ها حدود ۲۸ هکتار است. رویش سالانه جنگل‌های گلستان براساس برآورد‌های کارشناسی به طور متوسط ۲ متر مکعب در هکتار است.

وی به ارائه آمار‌های جزئی‌تر از جنگل‌های این استان پرداخت و افزود: از ابتدای سال ۹۷ حفاظت از عرصه‌های جنگلی را پس از طی مراحل قانونی و اخذ مجوز‌های لازم و برگزاری مناقصه به شرکت‌های دارای صلاحیت واگذار کرده ایم.

قزل سفلو با بیان اینکه با استناد به بند ف ماده ۳۸ قانون و برنامه ششم توسعه قانون تنفس جنگل از ابتدای سال ۹۹ اجرایی می‌شود، گفت:، اما به دلیل اهمیت و همکاری سازمان و وزارتخانه متبوع و همچنین مسئولان استانی از ابتدای سال ۹۷ طرح تنفس در جنگل‌های گلستان اجرا شد.

وی تصریح کرد: پس از سپری شدن طرح تنفس و تهیه طرح‌های جایگزین، یعنی مدیریت پایدار جنگل‌های شمال، مدیریت عرصه‌های جنگلی با تکیه بر ظرفیت‌های جنگل در حال اجرا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: از ابتدای سال ۹۷ همه عرصه‌های جنگلی فاقد اجرای طرح‌های جنگلداری با هدف بهره برداری چوبی بوده و همه طرح‌ها در قالب طرح‌های حفاظتی در حال اجرا است.
 
بیشتر بخوانید:



وی توضیح داد: جنگل‌ها جزو انفال است و به استناد قانون، مالکیت آن به نمایندگی از دولت در اختیار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار دارد و براساس قانون، مالکیت جنگل‌ها قابل واگذاری نیست. از طرف دیگر در گذشته بهره برداری چوبی از جنگل هافقط در قالب طرح‌های مطالعاتی مصوب و با نظارت کارشناسان اداره کل و با نشانه گذاری درختان صورت می‌گرفت، اما در حال حاضر به استناد به ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه کشور به مدت دوسال است که طرح‌های بهره برداری از جنگل متوقف شده و در قالب طرح‌های حفاظتی و توسط شرکت‌های دارای صلاحیت حفاظت از جنگل‌ها صورت می‌گیرد.

قزل سفلو گفت: از مساحت ۴۵۲ هزار هکتاری جنگل‌های گلستان، حدود ۱۹۰ هزار هکتار آن در قالب ۳۰ طرح جنگل داری تحت مدیریت طرح‌های چنگل داری قرار داشت.

وی با اشاره به اینکه از اواخر دهه ۴۰، چهار طرح جنگل داری با سطحی نزدیک به ۴۷ هزار هکتار توسط حوزه علمیه امام خمینی (ره) مدیریت و اجرا می‌شد، افزود: این طرح‌ها به شرکت‌های ایستاسبز گلستان، تعاونی جنگل نشینان المهدی، شرکت نئوپان ۲۲ بهمن و پیک سبز گلستان و موسسه سیدالشهدا واگذار شد. سه طرح دیگر نیز به مساحت حدود ۲۰ هزار هکتار جزء طرح‌های واگذار شده به موسسه سیدالشهدای قرارگاه خاتم بوده که تا زمان اجرای طرح تنفس در اختیار موسسه مذکور قرار داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: حدودا در ۱۰ سال گذشته لشکر ۲۵ کربلا، آستان قدس رضوی و شرکت پیشگامان طبیعت هیچ قرارداد طرح جنگل داری در این استان نداشته اند.

وی با بیان اینکه در تمام مدت اجرای طرح‌های جنگل داری از طریق شرکت‌های طرف قرارداد، نظارت در سه لایه انجام می‌شده، گفت: ناظر مقیم در محل طرح مستقر بوده، ناظر معین که در اداره کل استقرار داشته و در نهایت ناظر ستادی که در دفتر چالوس حضور داشته و در طی اجرای هر مرحله طرح از مفاد قرارداد و کتابچه مصوب، نظارت مستمر انجام می‌شده است.

قزل سفلو با اشاره به اینکه حفاظت از خاک بر عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: در این راستا در اراضی ملی پروژه‌هایی مانند نهال کاری مثمر و غیرمثمر، توسعه کشت گیاهان دارویی، بوته کاری، اصلاح و احیای مراتع و اقدامات دیگر در حال انجام است و در موارد لزوم و فرسایش‌های شدید و فعال پروژه‌های مکانیکی مانند بند‌های خاکی، برای ایجاد فرصت استقرار پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب زیرساخت‌ها در اثر فرسایش شدید خاک اجرا می‌شود.
 
منتشر نشود////طرح‌های جنگل داری حوزه علمیه امام خمینی (ره) واگذار شده است/ اجرای طرح تنفس جنگل در گلستان از سال ۹۷
منتشر نشود////طرح‌های جنگل داری حوزه علمیه امام خمینی (ره) واگذار شده است/ اجرای طرح تنفس جنگل در گلستان از سال ۹۷
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار