به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دوازدهم تیر ماه مصادف است با حمله ددمنشانه ناوگان آمریکایي جنايتکار به هواپيماي مسافربري جمهوري اسلامي ايران در سال 1367 که در ادامه نگاهی گذار به این جنایت تاریخی داشته ایم که به همراه تصاویری کمتر دیده شده و دلخراش از نظرتان میگذرد.
یک سال پس از تجاوز رژیم عراق علیه ايران در سال ۱۳۶۰ حمله به کشتيهاي تجاري در خليج فارس شروع شد و با اعلام مين گذاري سواحل بندر امام خميني (ره) و حمله به دو کشتي تجاري در تاريخ ۳۱ دي ماه ۱۳۶۰ امنيت خليج فارس به وسيله عراق مختل شد و پس از آنكه فرانسه هواپيماهاي سوپر استاندارد و موشكهاي اگزوسه را به عراق تحويل داد، ابعاد اين حملات افزايش يافت.
در برابر این حملات که عراق به صراحت مسئولیت آن را بر عهده می گرفت، شوراي امنيت عکس العمل مناسبي نشان نداد ولي در قبال انتساب به دور از واقعيت چند حمله، به ايران و شکايت شوراي همكاري خليج فارس، شوراي امنيت در ۱۱ خرداد ۱۳۶۳ مطابق با اول ژوئن ۱۹۸۴ ميلادي مبادرت به صدور قطعنامه ۵۳۳ كرد و در آن خواستار توقف اين حملات شد.
از آغاز جنگ تا ۱۰ ژوئیه ۱۹۸۴ میلادی، ۱۱۳ کشتي در خليج فارس مورد حمله موشکي قرار گرفت. جمهوري اسلامي ايران در ژانويه ۱۹۸۵ ميلادي به دبير کل وقت سازمان ملل اعلام كرد كه از هر گونه اقدامي براي تامين آزادي و امنيت كشتيراني در خليج فارس حمايت و استقبال خواهد كرد، اما حملات به كشتيها ادامه يافت.
تا تیرماه ۱۳۶۶ حدود ۵/۸ میلیون تن کالا از محموله هاي کشتيها در خليج فارس به زير آب رفت. ۴۱ کشتي كاملا نابود شدند و به ۳۴ تن محموله كالا آسيب وارد شد و بيش از ۳۰۰ تن از ملوانان كشورهاي گوناگون به قتل رسيدند و به همين تعداد نيز مجروج شدند.
بدین ترتیب عراق در هدف خود مبنی بر بين المللي کردن جنگ خليج فارس تا اندازه زيادي موفق شد و قدرتهاي غربي و در رأس آنها آمريکا حضور گسترده و تهديدآميزي در خليج فارس يافتند و سرانجام کشتي هاي نفت كش كويتي با پرچم آمريكا در خليج فارس حركت كردند و اسكورت نظامي نفتكشها و كشتي هاي تجاري مورد نظر آمريكا در خليج فارس آغاز شد. در ۳۱ سپتامبر كشتي ايراني مورد حمله نيروهاي نظامي آمريكا قرار گرفت. همچنين حملات نظامي آمريكا به سكوهاي نفتي ايران دخالت آشكار آن دولت در منطقه به نفع عراق و عليه جمهوري اسلامي ايران را به وضوح نشان داد.
یکی از نتایج شوم تشنج آفريني وسيع رژيم عراق و دامن زدن ايالات متحده به ناامني درخليج فارس حمله به هواپيما مسافربري جمهوري اسلامي ايران بود. در مورخه ۱۳ تير ۱۳۶۷ مطابق با ۳ ژوئيه ۱۹۸۸ ميلادي هواپيماي مسافربري که بر فراز آبهاي سرزمين ايران و در آبهاي حوالي جزيره «هنگام» حرکت مي كرد به وسيله دو موشك از ناو آمريكايي ونيسنس كه خود به آبهاي سرزميني ايران تجاوز كرده و در آن مستقر بود، مورد اصابت قرار گرفت. همه مسافران و خدمه هواپيما با وضع اسفناكي به شهادت رسيدند.
متعاقب این تجاوز آشکار جمهوری اسلامی ايران در روز ۱۴ تير ۱۳۶۷ طي نامه اي به رئيس شوراي امنيت خواستار تشکيل جلسه فوري شورا براي رسيدگي به موضوع شد.
.۲۵ تیر ۱۳۶۷ مطابق با ۱۶ ژوئیه ۱۹۸۸ میلادي شورا تشکيل جلسه داد. از سوي جمهوري اسلامي ايران دکتر ولايتي وزير امور خارجه وقت ايران و از جانب امريکا جرج بوش معاون وقت رئيس جمهوري در جلسه حضور داشتند. وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در فرازي از سخنان خود عنوان كرد:
حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس تنها منادي مرگ و بي قانوني و شرارت بوده و جز ناامني چيزي به ارمغان نياورده است. عمل جنايتکارانه آمريکا در حمله به هواپيماي كشوري به هيچ وجه در قالب دفاع مشروع قابل توجيه نيست.
لحظه به لحظه از وقوع فاجعه
حیف اون بچه های مظلوم چقدر آروم خوابیدن خدا لعنت به باعث و بانیش بکنه
اونقدر باید محکم باشیم که دیگه کسی خیال همچین جنایتی رو نتونه بکنه