برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاس جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
خودروسازان با خرید از شرکتهای دانشبنیان تا سقف ۷۰ درصد تسهیلات لیزینگ دریافت میکنند سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اعطای تسهیلات لیزینگ به خریداران محصولات دانش بنیان گفت: هر شرکتی اعم از خودروساز یا حوزههای دیگر مثل نفت، گاز، پتروشیمی یا حوزههای هوایی از محصولات شرکتهای دانش بنیان خریداری کنند، میتوانند تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خرید را از صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب تسهیلات لیزینگ دریافت کرده و سپس به صورت اقساط باز پرداخت نمایند.
شبکه نئو با برگزاری مدرسه تابستانه نانو مردادماه ۹۸ آغاز به کار میکند سازمان نئو در راستای کاربردیسازی علم نانو در قدم اول، اقدام به برگزاری کارگاهها، سمینارها و همایش با محوریت علم و فناوری خواهد کرد. این سازمان غیردولتی با اجرای برنامههای علمی در سال ۱۳۹۸ درنظر دارد تا دانشجویان ایرانی و سایر کشورها به ویژه کشورهای منطقه که تمایل به یادگیری علم نانو، کاربردهای آن و تعریف پروژههای علمی در این زمینه داشته باشند را در قالب برنامههای هدفمند با یکدیگر و در قالب یک شبکه مرتبط سازد.
اولین رویداد نئو، مدرسه ملی تابستانه نانو بوده که در تاریخ ۱۵ تا ۱۸ مرداد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار خواهد شد.
نخبگان غیرمقیم حوزه پزشکی بالینی تمایل زیادی برای بازگشت به ایران ندارند عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای بهرهگیری از ذخایر علمی متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم را مثبت توصیف کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حد توان و ظرفیتهای موجود تلاش خود را در این مسیر خواهد کرد، البته انتظار جذب تعداد زیادی از متخصصان و نخبگان غیر مقیم حوزه پزشکی به ویژه پزشکی بالینی به نظر عملیاتی نخواهد بود. تجربه ما نشان میدهد در پزشکی بالینی درصد افراد مؤثری که راغب به بازگشت به کشور باشند، پایین است.
سال گذشته یک هزار و ۲۲۰ کارآفرین ایرانی به کشور بازگشتند علی مرتضی بیرنگ، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور گفت: طی چهار سال گذشته یک هزار و ۲۲۰ متخصص و کارآفرین ایرانی در قالب این برنامه به کشور بازگشتهاند که ۲۳۰ نفر از این تعداد از ۲۰ دانشگاه نخست جهان هستند. هماکنون ۳۶۰ نفر از مجموع نخبگانی که به کشور بازگشتهاند به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاههای مختلف مشغول به فعالیت شدهاند و ۸۳ شرکت و استارت آپ توسط آنها راهاندازی شده که زمینه اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است.
۲ هزار عضو جدید به باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی اضافه شد رضا اسدیفرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: درباره عضوگیری شبکه آزمایشگاهی، بیان کرد: باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ عضو حقیقی و حقوقی دارد که از ابتدای سال ۹۸ تا کنون، حدود ۲ هزار عضو جدید به تعداد اعضای باشگاه اضافه شده است.
سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده است اسماعیل قادریفر رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری درباره راه اندازی سراهای نوآوری در واحدهای دانشگاه آزاد، بیان کرد: یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده برای توسعه نوآوری در کشور است که با همین هدف، فضاهای خاک خورده و فراموش شده دانشگاهها را به سرای نوآوری تبدیل کردیم؛ لذا ۳ سرای نوآوری در واحد تهران مرکز و علوم و تحقیقات در حال راهاندازی نهایی است.
آمار شرکتهای نوپا نشاندهنده نگاه نو به ایدههای خلاقانه است ثبت بیش از ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور بیان کننده تحول در نوع نگاه به شرکتهای دانش بنیان، نگاه نو به پژوهش، ایدههای خلاقانه و رویکرد جدید دانشگاهها است. همچنین در حال حاضر حدود ۶ هزار استارتاپ دارای ایده نو فعال هستند که به زودی به جامعه شرکتهای دانش بنیان میپیوندند. نقش آفرینی برجسته کسب و کارهای دانش بنیان و فناور در سپهر اقتصاد کشور دستاوردهای بسیاری داشته است.
محققان به جزئیات جالب توجهی از ساختار یک گروه کلیدی از نانومواد رسیدند تحقیقات انجام شده با استفاده از روش NMR در آزمایشگاه آمز، جزئیات جالب توجهی از ساختار یک گروه کلیدی از نانومواد را مشخص کرد. در این پروژه روی نانوذرات سیلیکای مزوپور (MSN) که دارای ساختار لانهزنبوری بوده و حفرهها و کانالهای نانومقیاس دارد، کار شد. این ساختار میتواند میزبان گروههای عاملی آلی باشد و در این صورت میتوان از آن در بخش کاتالیست، جداسازی مواد شیمیایی، زیستحسگری و رهایش دارو استفاده کرد.
ناسا برای دومین بار انسان را به ماه میفرستد ناسا برای جدیدترین پروژه خود قرار است از ۱۲ شرکت دیگر کمک بگیرد، این شرکتها با ناسا برای پروژهای که طی آن دومین بار انسان به قمر کره زمین سفر میکند، همکاری میکنند.
تسهیلاتی که می گیرند همانند گذشته صرف خرید و فروش سکه و ارز و ... بر هم ریختن اقتصاد جامعه خواهد شد