عضو سابق شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشگاه کردستان گفت: یکی از اعضای معاونت فرهنگی دانشگاه وارد دفتر شد و صندوق انتخابات این تشکل را بدون هیچ بهانه غصب کرد.
محمدامین جاهداری، عضو سابق شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: انتخابات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان ۱۰ تیر برگزار شد و پس از اتمام رأی گیری، نماینده اتحادیه جامعه اسلامی، صندوق رأی را به دفتر جامعه اسلامی منتقل کرد. پس از گذشت چند دقیقه مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی دانشگاه وارد دفتر تشکل شد و پس از پرس و جو در مورد مکان صندوق و پیدا کردن مکان آن، اقدام به غصب و انتقال آن بدون اجازه ستاد انتخابات و حاضرین در دفتر کرد.
جاهداری افزود: نماینده اتحادیه توضیحاتی را در مورد مصوبات و قانون و این اقدام غیر قانونی معاونت فرهنگی ارائه داد، اما نماینده معاونت مدعی شد که هیئت نظارت میتواند خلاف قوانین عمل کند!
عضو ستاد انتخابات اخیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان یادآور شد: در بند چهارم ماده هفتم دستور العمل اجرایی آیین نامه تشکلهای اسلامی دانشگاهیان (مصوب وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی)، وظایف هیئت نظارت صریحا مشخص شده و جای تعجب است افرادی که خود را در قالب نماینده این هیئت جا میزنند، در حالت بسیار خوشبینانه حداقل آگاهی از قانون و حدود اختیارات قانونی خود ندارند. با توجه به شواهد و قرائن متعدد و مکرر، به نظر میرسد به قانون التزامی ندارند و قانونشکنیهای خود را به پای قانون مینویسند.
وی اضافه کرد: وظیفه و محدوده مشخص شده هیئت نظارت در قانون، نظارت بر حسن اجرای انتخاب (بدون حق دخالت هیچیک از امور اجرایی) و انطباق انتخابات با مفاد اساسنامه است. همچنین طبق قانون وظیفه اجرای انتخابات برعهده ستاد انتخابات است که اعضای آن توسط شورای مرکزی دفتر مشخص میشود و هیچ نهاد و فرد دیگری در روند و نحوه اجرای امور انتخابات هیچگونه دخالتی ندارند.
جاهداری ادامه داد: سؤال ما این است که هیئت نظارتی که تمامی اختیارات مشخص خود را از قانون میگیرد، چطور میتواند صراحتا خلاف قانون عمل کند و قانون را زیر پا بگذارد؟
وی بیان کرد: بسیار واضح است که اگر فردی پیشنهادی در مورد نحوه برگزاری انتخابات داشته باشد، میتواند با مسئولان اجرایی در میان بگذارد و آنها هم میتوانند پیشنهادات رسیده را بررسی و موافقت یا مخالفت خود را اعلام کنند.
عضو سابق شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان ابراز کرد: اینکه بدون اجازه، وارد حریم دفتر تشکلی شویم و ادعای قانون هم داشته باشیم، نوبر است! قانونی که این مسئول فرهنگی ادعای آن را دارد و از آن یاد میکند، قانون جنگل است، نه قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و آییننامههای مصوب وزارت علوم! چرا که در هیچ قانونی، قانونشکنی و مصوبات ضد قوانین و ورود به حریم تشکلها و غصب کردن اموال و حقوق کسی، اقدامی قانونی نیست.
وی خاطرنشان کرد: جای تعجب و تأسف است که هیچکدام از مسئولان معاونت فرهنگی و دانشگاه کردستان در مقابل این اقدام غیر قانونی کارمندشان عکس العملی نشان ندادند. البته نقلهایی وجود دارد که اینگونه اقدامات شرمآور و رویه فاسد با هماهنگی معاون فرهنگی به وقوع میپیوندد.