مسئول سابق تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: یکی از ویژگیهای شفافیت این است که دادههای مورد تأیید در اختیار مردم قرار گیرد و مردم خودشان تحلیل کنند و به نتیجه برسند.
محمد اسکندری، مسئول سابق تشکل دانشجویی آرمان در دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به بازداشت بهروز ریخته گران، رئیس هیات مدیره سابق مجتمع پتروشیمی اصفهان، اصل شفافیت در اطلاعات را یکی از موضوعات مهم و مرتبط با جمهوریت نظام اسلامی دانست و اظهار کرد: درباره ارتباطات سیاسی و اقتصادی ریخته گران با یاوری، مشاور اقتصادی قالیباف و همچنین سردار طلایی، از دیگر وابستگان شهردار سابق تهران، اطلاعاتی مبهم و گنگ در رسانهها وجود دارد، اما هیچ کس این اطلاعات را تأیید یا رد نمیکند.
اسکندری با بیان اینکه دادههایی که درباره فسادهای اقتصادی مانند موضوع ریخته گران به مردم ارائه میشود، مبهم است، افزود: یک سر این دادهها در اقتصاد است و سر دیگر آن در ارتباطات سیاسی؛ مساله نبود شفافیت در این پروندهها بسیار جدی است.
مسئول سابق تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان لزوم شفافیت در روابط اقتصادی و سیاسی را در موضوع حمایت از کاندیداهای انتخاباتی مختلف، ضروری دانست و بیان کرد: هزینههای انتخاباتی معلوم نیست از کجا تأمین میشود و همین مساله نبود شفافیت را بیش از گذشته نشان میدهد.
وی با بیان اینکه نبود شفافیت باعث میشود برخی نقاط برای سنجش اعتبار افراد خدشه دار شود، افزود: در این شرایط مخاطب در برابر دادهها و اطلاعاتی قرار میگیرد که اصلا خط و ربط این دادهها با یکدیگر و همسویی یا عدم همسویی ارتباطات اقتصادی با جریانات سیاسی معلوم نیست و هیچ نهاد رسمی این ارتباطات را تأیید یا تکذیب نمیکند.
اسکندری به پرونده ریخته گران و افرادی که در رابطه با او در این پرونده مطرح میشوند، اشاره کرد و گفت: وجود این ابهامات باعث ایجاد دو فوریت برای دستگاههای دولتی و قضایی میشود؛ اول اینکه به دلیل جنگ اقتصادی و تحریمهایی که کشور را به لحاظ اقتصادی در شرایط نامناسبی قرار داده، مردم از مجموعه حاکمیت یعنی قوه قضاییه، مجلس و دولت انتظار دارند اینگونه مسائل اقتصادی را خارج از روال عادی فعالیتهای خود پیگیری کنند و دوم اینکه از مسئولان انتظار میرود نحوه برخورد با متخلفان اقتصادی را همسو با مبانی با آرمانها و ایدئولوژیهای نظام تنظیم کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که در جامعه اسلامی مطرح است، رشد عقول مردم است، افزود: یکی از ویژگیهای شفافیت این است که دادههای مورد تأیید در اختیار مردم قرار گیرد و مردم خودشان تحلیل کنند و به نتیجه برسند.
مسئول سابق تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: اینکه دادههای اطلاعاتی به مردم مورد تأیید باشد و ابهام نداشته باشد میتواند یکی از شئون اصلی رشد عقول مردم باشد.
وی بیان کرد: در پروندههای امثال ریخته گران علاوه براینکه مباحثی مانند لزوم مقابله جدی با مفسدان اقتصادی مطرح است، مساله جمهوریت هم معنا پیدا میکند که باید به آن توجه شود.
اسکندری با بیان اینکه بخشی از پرونده ریخته گران درگیر جریانات سیاسی است، افزود: امسال ما انتخابات مجلس را پیش رو داریم و برای اینکه شعور سیاسی مردم را افزایش دهیم، باید خط و ربط این جریانات سیاسی و مفسدان اقتصادی معلوم شود.
وی با بیان اینکه همه اطلاعات و ارتباطات ریخته گران با افرادی مانند قالیباف و حلقه اطراف وی در فضای مجازی مطرح شده است، افزود: با این حال این روابط شفاف سازی نمیشود و این مبهم بودن در نظام اسلامی با جمهوریت و همچنین مبانی انقلابی ما در تضاد است.
مسئول سابق تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: اگر ما میخواهیم در انتخابات مجلس مردم به افراد اصلح رأی دهند، باید دادههایی در اختیار مردم قرار دهیم که خط و ربط این جریانات سیاسی را نشان دهد.
وی بیان کرد: اگر ارتباطی وجود نداشته باشد که بهتر است، اما این سوال برای مردم به وجود آمده و باید قوه قضاییه و با توجه به مبانی انقلابی به این سوالات پاسخ دهد.