آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۶۶۲۸
در نشست راه‌های پایدار تامین آب مشهد مطرح شد

انتقال آب دریای عمان به مشهد مافیا یا اقتصاد سیاسی؟!

نشست رسانه‌ای بررسی راه‌های پایدار تامین آب مشهد صبح امروز در حالی در موسسه فرهنگی قدس برگزار شد که از مافیا انتقال آب دریای عمان به مشهد تا اقتصادی سیاسی پشت این حرکت پرده برداشته شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  حجت میان آبادی، استاد دانشگاه و پژوهشگر سیاست گذاری منابع آب در نشست رسانه‌ای بررسی راه‌های پایدار تامین آب مشهد که در سالن اجتماعات روزنامه قدس برگزار شد، هر طرح انتقال آبی را مبتنی بر اقتصاد سیاسی عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو اعداد و ارقام اعلامی برای انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی را نادرست اعلام کرده است.


میان آبادی تصریح کرد: اگر تنها ۵ درصد در حوزه مصرف آب در استان خراسان رضوی در حوزه کشاورزی صرفه جویی شود نیاز به مواردی نظیر انتقال آب از دریای عمان نخواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: موضوع آب یک موضوع حاکمیتی و امنیتی است و انتقال آب نباید به بخش خصوصی واگذار شود.

وی افزود: اگرچه تامین آب پایدار برای مشهد به عنوان بزرگترین کلانشهر مذهبی کشور به عنوان یک دغدغه مطرح است، اما قبل از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به منطقه شرق و بویژه مشهد باید تجربه‌های قبلی انتقال آب در کشور مورد بررسی قرار بگیرد.
 

انتقاد از پاسخگو نبودن وزارت نیرو 

علیرضا طاهری، قائم مقام شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اگر انتقال آب از دریای عمان به مشهد توسط برخی یک مافیا عنوان می‌شود، به انجام این مافیا افتخار می‌کنم.

طاهری به بیان جزئیاتی از طرح انتقال آب دریای عمان به مشهد پرداخت و افزود: در این طرح ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب انتقالی سهم استان‌های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و ۱۱۰ میلیون مترمکعب آن سهم خراسان رضوی می‌شود.

قائم مقام شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان رضوی بودجه پیش بینی شده برای اجرای این طرح ملی را ۳.۹ میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: این طرح طبق برنامه زمان‌بندی ۷ ساله و تا سال ۱۴۰۴ و در قالب ۳ فاز انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به بررسی‌ها در سال ۱۴۲۰ نیازمند ۳۳۳ میلیون مترمکعب آب برای مشهد هستیم.

طاهری با انتقاد از پاسخگو نبودن وزارت نیرو درباره مطالعات تدوین شده این طرح گفت: بیش از یکسال است که مطالعات این طرح به مدیران وزارت نیرو تحویل داده شده است، اما تاکنون یک پاسخ چند جمله‌ای درباره آن به ما ارائه نکرده اند و من برای اولین بار در این نشست اظهار نظر وزارتخانه درباره این طرح را شنیدم.

خراسان رضوی در حوزه مطالعات آبخیزداری عقب است

عبدالله حاتمیان، نماینده مردم درگز در مجلس و عضو شورای ناظر آب کشور نیز در این نشست رسانه‌ای گفت: موضوع آب یک موضوع فرابخشی و چند وجهی است.

حاتمیان تصریح کرد: بارندگی‌های امسال یک استثنا بود و در سال‌های آینده تکرار نخواهد شد از این رو خشکسالی همواره همراه ما خواهد بود.

نماینده مردم درگز در مجلس گفت: بخش کشاورزی که اصلی‌ترین و با اهمیت‌ترین بخش در هر کشور محسوب می‌شود با بیش از ۷۰ درصد میزان مصرف آبی بزرگترین و مهمترین مصرف کننده آب در کشور است و به‌واقع اصلاح الگوی مصرف تنها راه گذر از بحران کم‌آبی در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی بوده که می‌تواند سهم بسیاری در کاهش مصرف آب داشته باشد و خراسان رضوی در حوزه مطالعات آبخیزداری بسیار عقب است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Ukraine
۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴
در فاصله 50 تا 250 کیلومتری از مشهد رشته کوههای زیادی و جود دارد که دامنه ها ان دارای منابع اب شیرین هستند با وجود بارندگی سالانه 250 تا 350 میلیمتر انتقال اب الوده به کشند قرمز دریای عمان از فاصله 1600 کیلومتری برای اشامیدن غیر کارشناسی و غیر اخلاقی است
0
1
پربازدیدترین آخرین اخبار