معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز از درخشش و موفقیت چشمگیر اعضای هیئت علمی این دانشگاه در زمینه جذب پژوهانههای بین المللی معتبر خبر داد.
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از درخشش و موفقیت چشمگیر اعضای هیئت علمی این دانشگاه در زمینه جذب پژوهانههای بین المللی معتبر خبر داد.
عسگری مطرح کرد: برای اولین بار در قالب برنامه تبادلی مولانا - مورد حمایت اداره آموزش عالی ترکیه (YÖK) - و در راستای عملیاتی نمودن مفاد تفاهم نامههای منعقد شده دانشگاه تبریز با برخی از دانشگاههای کشور ترکیه در چارچوب این برنامه، استفاده از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری دانشگاه تبریز به منظور انجام بخشی از مطالعات و پژوهشهای خود در دانشگاههای کافکاس، گبزه استانبول و کارامان ترکیه تحقق یافت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز تصریح کرد: هفت نفر از اعضای هیئت علمی و یک نفر دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه کافکاس، یک نفر دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه گبزه استانبول و یک نفر دانشجوی دکترا نیز در دانشگاه کارامان با دریافت حمایت مالی مناسب از سوی دانشگاه میزبان، حضور خواهند یافت.
وی در ادامه گفت: تقاضاها و مدارک برنامه تبادل اساتید و دانشجویان مولانا، هر سال در بازه زمانی آذر ماه تا بهمن ماه با برنامه ریزی و هماهنگی مدیریت همکاریهای علمی و بین المللی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید به اداره آموزش عالی ترکیه (YÖK) جهت اخذ تایید نهایی ارسال میشود.
عسگری تاکید کرد: دانشگاه آنکارا با قدمتی نزدیک به هشتاد سال اولین دانشگاه دوران جمهوریت در ترکیه بوده و براساس رتبه بندی موسسه URAP وابسته به دانشگاه صنعتی خاورمیانه، دانشگاه آنکارا پنجمین دانشگاه برتر جمهوری ترکیه میباشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریزاظهار کرد: این برنامه مشارکت پژوهشی، فرصت خوبی را برای پژوهشگران کشورهای در حال توسعه ارائه میکند که توسط وزارت امور اقتصادی و همکاریهای اقتصادی کشور آلمان حمایت میشود و دانشمندان و پژوهشگران متخصص خارج از کشور که دوره دکتری خود را کمتر از دوازده سال پیش به اتمام رسانده اند را قادر میسازد تا زمان طولانی (۶ الی ۱۸ ماه) را در آلمان صرف تحقیقات خود کنند. این تحقیقات به صورت همکاری مشترک با موسسات تحقیقاتی آلمان انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه اراسموس پلاس اتحادیه اروپا، طرحهای پژوهشی دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز نیز بعد از طی مراحل داوری مورد پذیرش و تصویب قرار گرفته است، در این زمینه طرح بختیار فیضی زاده عضو هیئت علمی گروه سنجش از راه دور دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی توسط اتحادیه اروپا مورد حمایت مالی قرار میگیرد که در طی آن دانشگاههای اروپایی نسبت به تبادل استاد و دانشجو اقدام می کنند.
عسگری در ادامه بیان کرد: برای تصویب طرح مذکور نسبت به تهیه پروپوزال مشترک و تعیین زمینههای همکاری علمی و سوابق همکاری اقدام میشود که خوشبختانه با توجه به سابقه همکاری گسترده گروه GIS دانشگاه تبریز و دپارتمان ژئوانفورماتیک دانشگاه سالزبورگ نظیر برگزاری دوره مشترک دکتری، طرحهای تحقیقاتی مشترک متعدد، چاپ بیش از ۵۰ مقاله مشترک ISI بین دو گروه و موارد دیگر، طرح اراسموس مذکور برای گسترش همکاریها مورد حمایت مالی قرار گرفته که طی آن ۲ نفر از اساتید گروه در این دوره از دانشگاههای طرف مقابل بازدید نموده و نسبت به برگزاری کارگاههای آموزشی و سخنرانیهای علمی اقدام خواهند کرد.
لازم به ذکر است، در حال حاضر ۸۰۰ نفر هیات علمی در دانشگاه تبریز مشغول به فعالیت علمی و آموزشی هستند که از این تعداد نزدیک نیمی از آنها در مرتبه استادی و دانشیاری هستند.