کد خبر:۷۷۶۷۵۹
سرپرست سازمان توسعه تجارت خبر داد

حق‌العمل چندصد میلیاردی دلالان صادرات / دلالی با کارت‌های بازرگانی جدید

سرپرست سازمان توسعه تجارت از آمار عجیب حق العمل دلالی دارندگان کارت‌های بازرگانی جدید برای صادرات کالا خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مودودی، در واکنش به موضوع رتبه‌بندی صادرکنندگان برای حذف کارت‌های بازرگانی جدیدالورود، با اشاره به لزوم اصلاح سیاست‌های تجاری کشور اظهار کرد: ما باید بدانیم که هدف‌مان در هریک از سیاست‌گذاری‌هایمان چیست و قرار است چه چیزی را دنبال کنیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت افزود: ما برای حل مشکلات فعلی، باید اصل ماجرا و سیاست‌های ارزی کشور را اصلاح کنیم و امنیت روانی و خاطرنشانی را به صادرکنندگان خوش‌سابقه بدهیم تا آن‌ها با انگیزه بیشتری وارد میدان شوند.

وی با اشاره به حق العمل دلالی صادرات از سوی برخی دارندگان کارت‌های بازرگانی جدیدالورود گفت: این افراد بابت هر دلاری که با کارت‌های بازرگانی آن‌ها صادر می‌شود، ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان پول می‌گیرند؛ خب اگر ۵.۴ میلیارد دلار صادراتی که سال گذشته توسط کارت‌های جدید الورود انجام شده است را در نظر بگیریم، ببینید دلالی صادرات چه درآمد هنگفتی برای صادرکنندگان جدیدالورود دارد.

مودودی ادامه داد: شما اگر به ازای هر دلار از این رقم، ۱۵۰ تومانی که به دارندگان این کارت‌های جدید الورود داده می‌شود را مبنای محاسبه قرار دهید، بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد این صادرکنندگان جدیدالورود بوده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: این یعنی ۸۰۰ میلیارد تومان محصولات ما در بازار‌های جهانی گران‌تر فروخته شده است و رقابت منفی در بازار برای صادرکنندگان کشورمان ایجاد کرده است.

وی در پایان گفت: نکته حائز اهمیت آن است که باید سیاست‌های ارزی اصلاح شود تا صادرکنندگان پرقدرتی که همواره از برند خود حراست می‌کنند اجازه یابند کالا‌های با کیفیت‌شان را تولید و روانه بازار کنند تا تجارت خارجی ما رونق بیشتری یابد.

  گفتنی است، اوایل اردیبهشت ماه امسال سرپرست سازمان توسعه تجارت از آماری تکان‌دهنده از روند صادرات در سال ۹۷ پرده برداشت که در پی سیاست ارزی غلط سال ۹۷ رقم خورده بود؛ بنابراعلام محمدرضا مودودی، سال گذشته با توجه به صادرات ۴۴.۳ میلیارد دلاری و واردات ۴۲.۶ میلیارد دلاری، تراز تجاری کشور به ۱.۷ میلیارد دلار رسید.

این در حالی است که بنابرآمار‌ها اعلامی، در سال گذشته، حدود ۱۶۰۰ شرکت حقوقی و ۴ هزار و ۸۴۸ فرد حقیقی به چرخه صادرات کشور پیوسته‌اند که در سال‌های ۹۴ تا ۹۶ هیچگاه در لیست صادرکنندگان کشور قرار نداشتند. این افراد که تا پیش از این هیچ سابقه صادراتی نداشته‌اند، توانسته‌اند در سال ۹۷ برابر با ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات انجام دهند.

به گفته وی از این میان تنها ۴۴۵ فرد و شرکت، صادرات بیش از یک میلیون دلار داشته‌اند و مابقی، صادراتی کمتر از یک میلیون دلار انجام داده‌اند؛ این به‌معنای آن است که بخش عمده‌ای از این صادرات با هدف بازگشت ارز به کشور صورت نگرفته است.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار