آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۷۶۷۱

نگاهی به مشخصات فنی سایپا کوییک

در شرایطی که قیمت‌های غیر معقول، بازار خودرو را در طول یک سال گذشته دچار شوک‌های پی‌درپی می‌کرد، کمبود خودرو‌های تولید داخل نیز به عامل دیگری تبدیل شد برای دامن زدن به افزایش قیمت خودرو در داخل کشور.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، در شرایطی که قیمت‌های غیر معقول، بازار خودرو را در طول یک سال گذشته دچار شوک‌های پی‌درپی می‌کرد، کمبود خودروهای تولید داخل نیز به عامل دیگری تبدیل شد برای دامن زدن به افزایش قیمت خودرو در داخل کشور. در این میان کارخانه سایپا با تولید یک محصول جدید تلاش کرد هم از خلا به وجود آمده در بازار خودرو استفاده کند و هم به نیازهای بازار پاسخ بگوید. نتیجه این تلاش به بازار آمدن محصولی بود به اسم سایپا کوییک.

 

 این محصول که به گفته خیلی‌ها «دسته‌گل سایپا» محسوب می‌شود از ابتدای سال گذشته به بازار عرضه و با استقبال خوبی هم مواجه شد. در واقع بعد از سال‌ها تکرار تولید محصولات مشابه که از نمونه‌های خارجی دهه‌ها عقب بودند، سایپا تلاش کرد تا دستکم اندکی از نظر امکانات جنبی خودرویی قابل قیاس به خودروهای تولید شده در سال‌‌های پایانی دهه دوم این هزاره تولید کند.

 

هر چند از نظر فنی انتقادهای فراوانی به این خودرو وارد می‌کنند اما از نظر امکانات جنبی، این خودرو از نمایشگر لمسی هفت اینچی، استارت دکمه‌ای، کروز کنترل، کیسه هوا و کامپیوتر سفری برخوردار است. البته این امکانات با توجه به مدل و تیپ این خودرو تغییر می‌کند.

 

این تغییر شامل قیمت خودرو هم می‌شود و نمونه‌‌های تولید شده این خودرو در سال ۱۳۹۷ با قیمت بیش از ۶۱ میلیون تومان برای مدل دنده‌ای و ۹۸ میلیون تومان برای مدل اتوماتیک فول پلاس به فروش می‌رسند. تولیدات کوییک در سال ۱۳۹۸ نیز در مدل دنده‌ای با حدود ۶۴ میلیون تومان در بازار کشور خرید و فروش می‌شوند.

 

البته شرکت سپند خودرو که در زمینه فروش قسطی انواع خودرو فعالیت می‌کند، این خودرو را نیز با شرایط خاصی به مشتریان عرضه می‌کند. برای استفاده از این شرایط، مشتریان باید ۵۵ درصد قیمت روز خودرو را به صورت نقد پرداخت کنند و مبلغ باقی مانده را در ۳۶ ماه به شکل قسطی پرداخت کنند.

 

اما بگذارید ببینیم این محصول جدید سایپا از نظر مشخصات فنی چه حرفی برای گفتن دارد. سایپا کوییک دارای یک پیشرانه چهار سینلدر ۱۶ سوپاپه با حجم ۱۵۳۰ سی‌سی  است. این پیشرانه توانایی تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و حداکثر گشتاور ۱۲۸ نیوتن متر را دارد. کوییک با این پیشرانه می‌تواند در مدت ۶.۹ ثانیه سرعت خود را از صفر به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برساند.

 

شاید بد نباشد که کمی هم به نام این خودرو بپردازیم که برای مدتی بحث برانگیز شده بود، چرا که کوییک یادآور یک کلمه انگلیسی است که «سریع» معنی می‌دهد. اما مدیران شرکت سایپا تاکید دارند که این نام، یک کلمه فارسی است که ریشه‌های آن هم به چند شکل مختلف در دسترس است. برای مثال نام طایفه‌ای از اهالی کردستان کوییک است، یا روستایی در استان هرمزگان با این نام شناخته می‌شود و آخر اینکه کوییک نام تپه‌ای چند هزار ساله در شهرستان جوانرود است.

 

در پایان بهتر است نگاهی هم داشته باشیم به چند نقد فنی که به این خودرو وارد می‌شود. به گفته کارشناسان پلت‌فرم این خودرو همان پلت‌‌فرم پراید و ریوی قدیمی است که دیگر سال‌ها از دوران آن گذشته است و حتی با وجود نوآوری در طراحی بدنه، نمی‌توان این ضعف را پوشش داد.

 

از سوی دیگر برخی از کارشناسان بر این باور هستند که متریال به کار رفته در سایپا کوییک از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است. همین کیفیت متریال باعث می‌شود قیمت در نظر گرفته شده برای این خودرو با ارزش واقعی آن تطبیق نداشته باشد و علاوه بر آن، تاثیری منفی نیز بر ایمنی بدنه خودرو و سرنشینان آن دارد.

 

منبع : ویرلن

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار