به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدتقی نظر پور ضمن بیان این مطلب به نحوه تخصیص بودجه دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت: از دو سال پیش بودجه بندی دانشگاهها بر اساس میزان عملکرد این مراکز انجام میگیرد که به این شیوه بودجه ریزی عملیاتی میگوئیم به گونهای که این نوع بودجه بندی در قالب یک تکلیف قانونی از سوی وزارت علوم عملیاتی میشود، چرا که در برنامه ششم توسعه تکلیف شده است که همه دانشگاهها موظف هستند به سمت این نوع بودجه ریزی حرکت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه تا کنون کمتر از ۲۰ درصد بودجه جاری دانشگاهها تخصیص یافته است، تصریح کرد: با گذشت ۳ ماه از سال که معمولاً دانشگاهها باید سه دوازدهم از بودجه جاری را دریافت میکردند که این میزان حدود ۲۵ درصد بودجه دانشگاهها را شامل میشود، در صورتی که در حال حاضر با تخصیص حدود ۲۰ درصد از بودجه جاری، حدود ۵ درصد کمتر از میزان قانونی بودجه این مراکز تخصیص یافته است و اگر روند تخصیص بودجه دانشگاهها به این وضعیت پیش برود تا پایان سال حدود ۸۰ درصد تخصیصها اتفاق نمیافتد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم همچنین خاطر نشان کرد: دانشگاهها باید وضعیت بودجههای اختصاصی را به خوبی مدیریت کنند و وزارت علوم نیز تلاش خود را به کار بگیرد تا تخصیص مناسبی برای این مراکز اتفاق بیافتد.
دکتر نظر پور در خصوص میزان همکاری دولت برای تخصیص به موقع بودجه دانشگاهها نیز گفت: مجموعه وزارت علوم نیز بخشی از دولت محسوب میشود اما اگر شرایط سال جاری از نظر بودجهای سخت باشد مطمئناً این وضعیت برای تمامی بخشهای دولت خواهد بود. اما با توجه به اینکه بخشی از بودجه دانشگاه به دولت وابسته هستند باید توجه لازم را در این زمینه از سوی دولت صورت بگیرد. ضمن اینکه دانشگاهها نیز باید درآمدهای اختصاصی خود را تنوع ببخشند تا با مشکلی مواجه نشوند.