آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۷۹۱۰
نوروزی در گفتگو با دانشجو:

تبدیل دانش به اشغالزایی با حمایت از دانشجویان صورت می‌پذیرد / ۶ مقام برتر تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در مسابقات ربوکاپ

مدیر مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد قزوین گفت: دانشجویان در زمینه طراحی و ساخت ربات‌های هوش مصنوعی در تلاشند با در اختیار گذاشتن امکانات برای تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان دانش خود را به اشغالزایی تبدیل کنند.

محمد نوروزی، مدیر مرکز تحقیقات مکاترونیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حضور تیم MRL این دانشگاه در مسابقات جهانی ربوکاپ استرالیا ۲۰۱۹ گفت: مسابقات جهانی ربوکاپ استرالیا ۲۰۱۹ با حضور تیم‌های مختلف جهان، از جمله تیم‌هایی ایران از جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد. در این رقابت‌ها که در دو بخش لیگ‌های دانش‌آموزی و دانشجویی در شهر سیدنی استرالیا برگزاری شد شرکت کننده در لیگ‌های مختلف رباتیک به رقابت با یکدیگر پرداختند.

نوروزی مطرح کرد: از شش تیم اعزام شده ایرانی به مسابقات ربوکاپ، سه تیم مقام اول تا سوم را کسب کردند.

عضو مرکز علوم و تحقیقات و هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: در لیگ ربات شبیه ساز امداد نیز تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به مقام اول دست یافت. همچنین در لیگ ربات مجازی تیم MRL این دانشگاه توانست مقام قهرمانی را از آن خود کند. در لیگ ربات فوتبالیست سایز کوچک تیم MRL دانشگاه مقام سوم مسابقات را از آن خود کرد همچنین در لیگ ربات‌های صنعتی و در بخش رقابت فنی نیز، تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توانست مقام اول را به دست آورد.

وی در ادامه با اشاره به روند مسابقات ربوکاپ جهانی گفت: هر ساله کشور‌های دنیا در لیگ‌های متفاوت در رشته‌های مربوط به رباتیک مانند برق و کامپیوتر که رشته‌های پیشرو هستند، در این مسابقه شرکت می‌کنند. تیم‌ها قبل از برگزاری مسابقات پروپوزالی از توانایی‌ها و قابلیت‌های خود ارائه و با توجه به آن در این مسابقه شرکت می‌کنند. مسئولین فنی مسابقات از بین پروپوزال‌های ارائه شده با توجه به توانایی ها، قابلیت‌ها و چالش‌ها حداکثر ۲۰ تیم را برای شرکت در مسابقات انتخاب می‌کنند. برخی از تیم‌های منتخب، پس از برگزاری مسابقات دوره مقدماتی حذف می‌شوند و تیم‌های باقی‌مانده بر اساس امتیازات کسب شده در دوره نیمه نهایی و سرانجام نهایی شرکت می‌کنند.
 
 
تبدیل دانش به اشغال زایی با حمایت از دانشجویان صورت می‌پذیرد/ ۶ مقام برتر تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در مسابقات ربوکاپ
 
نوروزی در زمینه نوع مقام‌های کسب شده ربات‌های دانشجویان ایرانی گفت: ربات‌های فوتبالیست توانستند مقام اول را در دنیا کسب کنند. این ربات‌ها انسان نما به صورت یک تیم فوتبال دارای دروازه بان، مدافع و مهاجم است. این ربات‌ها الگوریتم‌های پیچیده هوش مصنوعی را احتیاج دارند تا بتوانند با دوربینی که در بالای سر خود دارند توپ، حریف و موقعیت را تشخیص دهند و در نهایت نوع حرکت خود را ارزیابی کنند. طراحی مکانیکی و الکترونیکی این ربات‌ها تماماً توسط دانشجویان انجام شده است.

عضو مرکز علوم و تحقیقات و هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین در ادامه افزود: لیگ ربات‌های سایز کوچک فوتبالیست که این ربات‌ها این انسان نما نیستند، ولی بسیار سریع حرکت می‌کنند و توانستند مقام سوم را کسب کنند. یک نوع شبیه ساز دیگر تحت استراتژی توزیع منابع توسط دانشجویان طراحی شده که مقام اول را کسب کرده است.

وی با اشاره لیگ ربات امداگر اظهار کرد: لیگ ربات مجازی شبیه ساز امدادگر که طراحی و الگوریتم هایش توسط دانشجویان انجام شده، توانستند رتبه اول را کسب کنند. همچنین ربات‌های صنعتی در بخش رقابت‌های فنی مقام اول را کسب کرده اند. ربات صنعتی مربوط به ربات اتوماسیون که حمل و جابجایی کالا را برعهده دارند نیز رتبه اول را کسب کردند. این ربات‌ها با تشخیص کالای مورد نظر از میان کالا‌های دیگر به وسیله پردازش تصویر جابجایی را انجام می‌دهند. شرکت‌های بزرگ مانند شرکت آمازون برای انبارداری از این ربات‌ها برای جابجایی کالا‌های پرخطر مانند رادیواکتیو و مواد شیمیایی استفاده می‌کنند.
 
 
تبدیل دانش به اشغال زایی با حمایت از دانشجویان صورت می‌پذیرد/ ۶ مقام برتر تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در مسابقات ربوکاپ
 
نوروزی با اشاره به مدت زمان تخصیص داده شده دانشجویان برای آمادگی در این مسابقه گفت: دانشجویان پس از اتمام مسابقات در کیش، تقریبا ۸ ماه شبانه‌روز بر روی پروژه‌ها فعالیت کردند تا بتوانند این موفقیت‌ها را کسب کنند.

عضو مرکز علوم و تحقیقات و هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین درباره ربات‌های شرکت کننده در این دوره از مسابقات و نمونه‌های قبلی افزود: این ربات‌ها حاصل تجربه از نمونه‌های قبلی است و هر ساله تکمیل‌تر می‌شوند. به علاوه مسئولین مسابقات هر ساله برای پیشرفت دانشجویان، قوانین را تغییر می‌دهند تا چالش‌ها و رقابت‌های جدیدی را برای دانشجویان طراحی کنند.

وی با اشاره به تولید قطعات ربات‌ها بیان کرد: بعضی از قطعات مانند موتور و ابزار‌های کامپیوتری خارجی هستند، ولی طراحی و ساخت و برنامه‌ریزی هوش مصنوعی ربات‌ها کاملا توسط دانشجویان صورت گرفته است.

نوروزی در خاتمه تاکید کرد: دانشجویان در طراحی و ساخت ربات‌های هوش مصنوعی بسیار تلاش می‌کنند در تیم MRL از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف حضور دارند اگر از دانش این دانشجویان حمایت شود می‌تواند با در اختیار گذاشتن فضا و امکانات برای تاسیس شرکت‌های دانش بنیان دانشجویان دانش خود را به کالا و اشغال زایی تبدیل کنند در پیشرفت کشور موثر واقع شوند.
 
تبدیل دانش به اشغال زایی با حمایت از دانشجویان صورت می‌پذیرد/ ۶ مقام برتر تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در مسابقات ربوکاپ
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار