مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: تقریبا ۴۰ روستا با ۵ تانکر آبرسانی میشوند و این تعداد به مرور زمان درحال افزایش است.
سپهر صفابخش، مسئول علمی اقتصادی حوزه شهید حمیدرضا حسابیمقدم بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص آبرسانی به روستاهای شهرستان هیرمند گفت: شهرستان هیرمند به واسطه دارا بودن ۳۸۰ روستا از ۹۰۰ روستای منطقه سیستان و ۶۴ هزارهکتار زمین قابل کشت از ۱۵۰ هزار هکتار زمین منطقه سیستان و ۳ بازارچه مرزی از نقاط استراتژیک منطقه سیستان هست.
وی ادامه داد: موارد فوق اهمیت بالای این منطقه را نشان میدهد که بایستی توجه بیشتری به مردم ساکن این منطقه شود. متاسفانه سال هاست روستاهای این شهرستان در فصل تابستان از مشکل کم آبی و بی آبی رنج میبرند.
مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل تصریح کرد: با وجود اینکه «دوست محمد» تبدیل به یک شهرستان شده است، اما لوله کشی آب و فاضلاب شهری ندارد و لوله کشی این منطقه هنوز هم همان لوله کشی آب و فاضلاب روستایی ۳۰ سال گذشته است که به دلایل افزایش جمعیت و خشکسالی به وجود آمده است. در این ۳۰ سال نیز این خط لوله پاسخگوی نیازهای منطقه نبوده است.
صفابخش اظهار کرد: با وجود اینکه لوله کشی آب و فاضلاب شهری سال ۸۸ برای شهرستانهای منطقه سیستان تصویب و اجرایی شده، اما برای شهرستان هیرمند با وجود تصویب این طرح مسکوت مانده است که بسی جای تامل دارد.
وی افزود: خط دوم لوله کشی آب و فاضلاب روستایی نیز که از سال ۹۴ آغاز شده طبق وعدههایی که داده شده قرار هست تا مهرماه ۹۸ تکمیل شود.
مسئول علمی اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل بیان کرد: در حال حاضر تنها راهکاری که ارائه داده اند، انتقال آب با تانکر است که تمام تانکرهای فعال ۵ عدد است و این تعداد کم جوابگوی نیازهای موجود نیست و ما شاهدیم آبرسانی هر ۲ تا ۳ روز یکبار در روستاها انجام میگیرد؛ روستاهایی در شهرستان وجود دارند که در حال حاضر ۷۰ روز است که بی آب هستند و این شرایط با ورود به مرداد ماه سختتر هم خواهد شد.
وی تاکید کرد: تقریبا ۴۰ روستا با ۵ تانکر آبرسانی میشوند و این تعداد به مرور زمان درحال افزایش است. باید تلاشهای بیشتری جهت تهیه یا اجاره تعداد بیشتری تانکرها صورت بگیرد تا بازههای آبرسانی در تابستان کاهش پیدا کند و پیگیری جدی از جانب مسئولان مربوطه جهت تکمیل خط دوم لوله کشی آب و فاضلاب روستایی و لوله کشی آب و فاضلاب شهری جهت رفع کامل این مشکل صورت بگیرد تا دیگر از سال آینده شاهد این مشکلات نباشیم.