آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۹۹۵۳
پژوهشگران دریافتند

رویداد جالبی که راه شیری ۱۰ میلیارد سال قبل رقم زد

محققان با بررسی اطلاعات تلسکوپ فضایی گایا متوجه رویدادی شدند که ۱۰ میلیارد سال قبل از سوی راه شیری اتفاق افتاد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان شواهدی را رصد کرده اند که نشان می‌دهد «راه شیری» یک کهکشان کوچک‌تر به نام Gaia -Enceladus را در سال‌های اولیه پیدایش خود بلعیده است. به این ترتیب ستارگان، گاز‌ها و گردوغبار آن کهکشان مذکور به مدار راه شیری کشیده شده اند.

البته محققان تاریخ دقیق این رویداد را نمی‌دانند. جمعی از دانشمندان اتحادیه اروپا هنگام انجام تحقیقاتی برای تعیین سن ستارگان راه شیری به این کشف دست یافتند. هدف آن‌ها از تحقیق تعیین دقیق‌تر زمان تشکیل کهکشان بود.

پیش از این ستاره شناسان تصور می‌کردند کهکشان راه شیری از دو گروه مجزا از ستارگان تشکیل شده، اما زمان و چگونگی وقوع این رویداد مشخص نبود. در همین راستا محققان با استفاده از تلسکوپ فضایی گایا توانستند موقعیت، درخشندگی و فواصل یک میلیون ستاره را بررسی کنند. آن‌ها همچنین تراکم فلزات یا عناصر بدون هیدروژن یا هلیوم را در ستارگان بررسی کردند. آن‌ها متوجه شدند هرچند هر دو گروه از ستارگان سن یکسانی دارند، اما یک گروه از آن‌ها حرکات بی نظم دارد. حرکات بی نظم ستارگان نشانه برخورد کهکشان‌ها با یکدیگر است.

محققان معتقدند کهکشان Gaia -Enceladus حدود ۱۰ میلیارد سال قبل با کهکشان راه شیری برخورد کرده است. راه شیری طی چند میلیون سال کهکشان Gaia -Enceladus را بلعیده است. همچنین آن‌ها متوجه شدند این برخورد کهکشانی به دوره‌ای ۴ میلیارد ساله منجر شد که طی آن ستارگانی تشکیل شدند و گاز آن‌ها به شکل یک دیسک نازک از مرکز کهکشان راه شیری می‌گذرد.

پژوهشگران معتقدند بقایای کهکشان Gaia -Enceladus به تدریج هاله کهکشان راه شیری فعلی را به وجود آورد.

این اطلاعات جزئیات دقیقی از مراحل اولیه تاریخچه کهکشان راه شیری فراهم می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار