کد خبر:۷۸۱۳۱۵
انجمن‌های اسلامی دانشجویان علوم پزشکی کشور:

افزایش سهمیه رشته‌های علوم پزشکی غیر منطقی و نابخردانه است

چهار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بیانیه‌ای افزایش سهمیه رشته‌های پزشکی را به دلیل نبود زیرساخت‌ها و امکانات لازم امری غیرمنطقی و نابخردانه دانستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بیانیه‌ای افزایش سهمیه رشته‌های پزشکی را به دلیل نبود زیرساخت‌ها و امکانات لازم امری غیرمنطقی و نابخردانه دانستند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:
اگر در تاریخ به جستجوی جایگاه پزشک در اعصار بپردازیم که از وقتی آدمی بوده، طبیبی بوده تا او را مرهم باشد. همینطور در شعری از سنایی میخوانیم که میگوید "پیغمبر گفت: علم علمان/ علم الادیان و علم الابدان" متوجه اهمیت علوم پزشکی در گذشته می‌شویم.

چندی است که موضوعات حیطه آموزش علوم پزشکی به غلط و با فشار برخی مراکز قدرت و ثروت و رسانه تبدیل به موضوع دست اول برای برخی از مردم و علاقه‌مندان به این حوزه شده است.

گاهی در رسانه ملی و توسط افرادی غیر کارشناس شاهد تخریب و حمله به پزشکان هستیم و گاهی در مجلس توسط عده‌ای نماینده که گویی نماینده خانواده خود هستند تا ملت.

در روز‌های اخیر نیز شاهد ارائه طرحی ۲ فوریتی از سوی نمایندگان مجلس جهت افزایش ۲ برابری سهمیه رشته‌های علوم پزشکی و موجی از نگرانی‌ها در جامعه دانشگاهی بوده ایم. در شرایطی که این تعداد دانشجویان فعلی نیز از نبود امکانات لازم برای آموزش خود گله دارند که تعداد اساتید و تخت‌های بیمارستانی و محل‌های آموزش خود گواه این امر است؛ ما دانشجویان انجمن‌های اسلامی اعلام میداریم تا زمانی که زیرساخت‌ها و امکانات لازم اعم از تعداد اساتید، بیمارستانها، لوازم پزشکی پایه‌ای و اساسی جهت آموزش فراهم نباشد این افزایش سهمیه امری غیر منطقی نابخردانه است و آموزش پزشکی و در درجه بالاتر سلامت جامعه را فدای کمیت آن کرده ایم.

در حقیقت افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی در صورتی توام با افزایش کیفیت آموزش پزشکی می‌شود که چندین سال اقدام به ایجاد، اصلاح و ترمیم ساختار‌ها و زیر ساخت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی شود مانند ساخت بیمارستان‌های آموزشی متناسب، ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی، جذب کارمندان و هیئت علمی بدین منظور و ... که در شرایط تحریمی فعلی و کوچک کردن دولت معقول به نظر نمی‌رسد. این در حالی است که با امکانات کنونی دانشگاه‌ها که نصف تعداد کنونی دانشجویان را هم پوشش نمی‌دهد چگونه میتوان بدون اصلاح، ترمیم و گسترش آن، ۲ برابر ظرفیت کنونی را پوشش داد؟ گویی بازی با افکار عمومی، دانشجویان و سلامت جامعه است.

همچنین شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی که وظیفه تعیین تخصصی ظرفیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور را دارد در سال ۹۶ ظرفیت‌های مورد نیاز کشور را با توجه به شرایط موجود تا سال ۱۴۰۴ مشخص کرده است. آقایان آن موقع و در زمان تصویب این ظرفیت‌ها کجا بوده اند؟ شاید هنوز فرزندانشان به سن کنکور نرسیده یا ...

در پایان این نکته را یاداور می‌شویم که هدف از این اظهارات و هجمه‌ها چه کسب رای برای انتخابات آتی مجلس باشد، چه جواز حضور بخش خصوصی و غیرانتفاعی در این عرصه و چه قدرت گرفتن مافیای کنکور و تجهیزات پزشکی و ... نکته اساسی و مهم، جان انسان‌ها و سلامت جامعه است که نبایستی قربانی بازی‌های قدرت و ثروت در جامعه شود؛ و السلام علیکم و رحمة الله

- انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران (عضو دفتر تحیکم وحدت)
- انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (عضو دفتر تحیکم وحدت)
- انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (عضو دفتر تحیکم وحدت)
- انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان (عضو دفتر تحیکم وحدت)
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار