آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۱۳۵۸

تمدید فراخوان «آیین سخن» رادیو ایران

فراخوان حضور در «آیین سخن» که از طرف رادیو ایران برای پاسداشت زبان فارسی طراحی شده است، تمدید شد.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رادیو ایران برای سومین سال متوالی پویش آیین سخن را طراحی کرده است که هر ساله در روز پاسداشت زبان فارسی با همت فرهنگستان زبان و ادب فارسی مراسمی برگزار می‌کند.

رادیو ایران به مدت دو ماه فراخوان موضوعی درباره زبان فارسی را راه اندازی کرده است و این آیین با شعار «هر ایرانی نگهبان زبان فارسی» فعالیت می‌کند.

امسال رادیو ایران ۱۲ واژه فرنگی را که پیشنهاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی است، روی وبگاه خود به مردم عرضه کرده است تا آن‌ها معادل‌های فارسی برای این واژگان بسازند. در این فعالیت فرهنگی و رسانه ای، فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم مشارکت دارد.

یدالله گودرزی مدیر گروه فرهنگ و ادب رادیو ایران و نماینده معاونت صدا در شورای زبان فارسی در این باره گفت: متاسفانه در دوران معاصر واژه سازی در زبان فارسی کم اتفاق افتاده است که به خاطر توجه نکردن نخبگان و تنبلی ادیبان این اتفاق رخ داده است در حالی که زبان با توجه به مقتضیات روزمره نیاز دائمی به تولید واژه دارد.

وی بیان کرد: زبان فارسی ظرفیت‌های خوبی برای واژه سازی دارد مثل استفاده از پیشوند‌ها و پسوند‌ها برای کلمه سازی یا ساخت ترکیب و صرف کلمات. ما می‌توانیم قواعد زبان خود را روی واژه‌های بیگانه اجرا کنیم و از آن‌ها کلمه جدید بسازیم، این کار در زبان‌های دیگر به وفور اتفاق می‌افتد.

رادیو ایران برای اولین بار فراخوان شعر درباره زبان فارسی را پیشنهاد داده و از جوانان ادیب، شاعران و مخاطبان رادیو ایران درخواست کرده است سروده‌های خود یا دیگران را درباره زبان فارسی به نشانی وبگاه رادیو ایران بفرستند که به ۱۰ نفر از بهترین افراد هدایای نفیسی داده خواهد شد، و گزیده شعر‌ها در مجموعه‌ای ایرانسروده منتشر خواهد شد.

این فراخوان تا بیستم مرداد تمدید شده است و همه می‌توانند در آن شرکت کنند برای آگاهی بیشتر به وبگاه رادیو ایران www. Radioiran.ir مراجعه و نتایج را از برنامه «کافه هنر» رادیو ایران که هر روز ساعت ۱۶ پخش می‌شود پیگیری کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار