کد خبر:۷۸۲۵۵۴
آشنایی با رشته‌های دانشگاهی |

کنترل پروژه‌های بزرگ را با رشته «مهندسی صنایع» در اختیار بگیرید / پلی بین اهداف مدیریت و عملکرد سازمان‌ها

نزدیک شدن به ایام اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری ۹۸ و دغدغه داوطلبان برای انتخاب رشته باعث شد تا برخی از رشته‌های دانشگاهی مطرح و آینده‌ساز را معرفی کنیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ تعداد آزمون‌های سرنوشت‌ساز زندگی کم نیست، انسان‌ها معمولا در طول زندگی خود امتحانات و فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر می‌گذارند و یکی از این امتحانات مهم در دوران نوجوانی است، آزمونی به اسم کنکور! آزمونی پردغدغه که دانش‌آموزان برای موفقیت در آن، شبانه‌روز تلاش می‌کنند. در حقیقت داوطلبان کنکور سراسری برای ساخت آینده‌ای روشن هدف‌گذاری بلندمدتی را انجام می‌دهند و به امید یافتن شغل و تامین زندگی خود، رشته دانشگاهی مناسبی را انتخاب می‌کنند.

با توجه به نزدیک شدن به روز‌های اعلام نتایج اولیه کنکور ۹۸ و شروع انتخاب رشته داوطلبان قصد داریم تعدادی از رشته‌های دانشگاهی مهم و پرتقاضا را به گونه‌ای معرفی کنیم که هر داوطلب با آگاهی کامل بتواند رشته تحصیلی سرنوشت‌ساز خود را انتخاب کند.

پس در این روزها، پرونده ویژه «آشنایی با رشته‌های دانشگاهی» ما را دنبال کنید، این قسمت «مهندسی صنایع».

رشته مهندسی صنایع که با استفاده از آزمون سراسری گروه ریاضی می‌توان وارد آن شد و ادامه تحصیل داد، شامل کاربرد اصول و تکنیک‌هایی برای طراحی و نصب سیستم‌هایی است که شامل انسان، مواد، اطلاعات، انرژی و تجهیزات مختلف برای فراهم کردن شرایط تولید کالا و ارائه خدمات به شکل مناسب است. برای این که بتوانیم سیستم‌ها را ارزیابی کنیم و کاربردشان را بدانیم لازم است که به علوم ریاضی و فیزیک و اجتماعی به همراه تکنیک‌ها و فن‌های طراحی مهندسی مسلط باشیم.
 
کنترل پروژه‌های بزرگ را با رشته «مهندسی صنایع» در اختیار بگیرید / پلی بین اهداف مدیریت و عملکرد سازمان‌ها

کار مهندسی صنایع مانند یک پل رابطه بین اهداف مدیریت و عملکرد عملیاتی سازمان‌ها را به هم متصل می‌کند. مهندسی صنایع به طراحی، پیاده سازی و بهبود سیستم‌های یکپارچه‌ای از انسان، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی می‌پردازد، این حوزه به دنبال حذف و کاهش منابع تلف شده، از قبیل: زمان، پول، مواد اولیه و انرژی است.

درحقیقت مهندس صنایع راه‌های جلوگیری از هدر رفتن مواد، تجهیزات و ماشین آلات در فرآیند تولید را یافته و پیاده‌سازی می‌کند و بیشتر درگیر افزایش بهره‌وری در مدیریت منابع انسانی، روش‌ها و تکنولوژی است. مهندس صنایع در خصوص راه‌های استفاده موثر و کارا از نیروی کار، ماشین آلات، مواد، اطلاعات و انرژی برای تولید محصول یا ارائه خدمات به مدیران صنایع مشاوره می‌دهد، در واقع مهندس صنایع پلی میان مدیران سازمان و سایر عوامل از جمله سیستم‌ها و کارکنان آن است. کار مهندس صنایع تنها به بخش صنعت محدود نبوده و بخش‌های خدماتی، تجاری و هر جایی که نیاز به برنامه ریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهره وری دارد را در بر می‌گیرد.

ویژگی‌های این رشته محبوب و پرتقاضا چیست؟
اگر رشته‌های گوناگون مهندسی همچون مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر، عمران، مواد، شیمی و ... را همچون مصالح ساختمانی در نظر بگیریم که ساختمان صنعت کشور را می‌سازند، رشته مهندسی صنایع همچون ماده‌ای چسبناک است که این مصالح را به یکدیگر چسبانده و باعث می‌شود تا ساختمان صنعت بتواند با استحکام زیاد سرپا بایستد؛ در اصل مهندسی صنایع بین رشته‌های مختلف مهندسی ارتباط ایجاد کرده و درک و فهم متقابل آن‌ها از یکدیگر را میسر می‌سازد.
 
کنترل پروژه‌های بزرگ را با رشته «مهندسی صنایع» در اختیار بگیرید / پلی بین اهداف مدیریت و عملکرد سازمان‌ها

این رشته برای افرادی مناسب است که علاقه‌مند به مباحثی همچون مدیریت، مالی و اقتصادی، کنترل تولید و موجودی‌ها، کنترل پروژه‌های بزرگ، برنامه‌ریزی و مدیریت واحد‌های صنعتی (بزرگ و کوچک) هستند و به طور کلی تمایل دارند در طراحی‌ها و بهینه‌سازی‌های ممکن در صنایع گوناگون دخیل باشند.

بازار کار «رشته مهندسی صنایع» چگونه است؟
به دلیل گستردگی حوزه کاری مهندسی صنایع، امکان کار در همه مراکز و کارخانجات صنعتی، تولیدی و خدماتی برای مهندسان صنایع وجود دارد. به عبارتی مهندسی صنایع در حرفه‌ها و مشاغلی مانند بانکداری، خدمات مشاوره‌ای، صنعت بیمه، شرکت‌های هواپیمایی، کشتیرانی، بیمارستانها، کارخانجات، کشت و صنعت، خدمات شهری، استادیوم‌های ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامه‌ریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهره‌وری دارد، کاربرد دارد. به علت شباهت زیاد این شغل با مدیریت صنعتی، بسیاری از مهندسان صنایع در حوزه‌های مدیریتی فعالیت می‌کنند.

جایگاه این رشته در چند سال گذشته خیلی بهتر شده است و بیشتر مسئولان فهمیده اند که جامعه نیاز زیادی به تخصص فارغ‌التحصیلان این رشته دارد. چون رشته مهندسی صنایع افراد را برای مدیریت تربیت می‌کند و بهترین و نزدیکترین رشته به کارهای مدیریتی و برنامه‌ریزی و اداره امور است و اگر قرار باشد برای مدیریت یک واحد صنعتی در بخش تولید از بین مهندس مکانیک، برق و صنایع که شرایط مساوی دارند یکی انتخاب شود مهندس صنایع اولویت اول را دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۴
سلام
من هر سه مقطع رو در امیرکبیر صنایع خوندم (تازه استعداد درخشان هم بودم در همه مقاطع)

این جمله متن درست هست: کار مهندس صنایع تنها به بخش صنعت محدود نبوده و بخش‌های خدماتی، تجاری و هر جایی که نیاز به برنامه ریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهره وری دارد را در بر می‌گیرد.

اما این جمله ها غلط است و از ذهنتون دورش کنید:
مهندسی صنایع چسب ساختمان همه مهندسی ها است
مهندسی صنایع ادبیات مهندسی است
مهندسی صنایع دریاچه کم عمق از همه چیز است

اخیرا کارهای بچه های صنایع بیشتر از مدیریت پروژه و کارخونه و ... به سمت استارتاپ ها و فین‌تک ها رفته که فوق العاده جذاب و نو هستند..
صنایع رشته ایه که توش ندیدم خیلی کسی پشیمون بشه..
فیلدهای کاری و تحصیلات تکمیلی ش هم متنوع و راضی کننده است..
سرچ کنید و با آدمایی که تو تحصیلات تکمیلی یا بازار کار این رشته هستند صحبت کنید

انشاالله موفق باشید و کمک کنید با موفقیت های ولو کوچیک کشورمون رو بهتر کنیم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار