نزدیک شدن به ایام اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری ۹۸ و دغدغه داوطلبان برای انتخاب رشته باعث شد تا برخی از رشتههای دانشگاهی مطرح و آیندهساز را معرفی کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ تعداد آزمونهای سرنوشتساز زندگی کم نیست، انسانها معمولا در طول زندگی خود امتحانات و فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر میگذارند و یکی از این امتحانات مهم در دوران نوجوانی است، آزمونی به اسم کنکور! آزمونی پردغدغه که دانشآموزان برای موفقیت در آن، شبانهروز تلاش میکنند. در حقیقت داوطلبان کنکور سراسری برای ساخت آیندهای روشن هدفگذاری بلندمدتی را انجام میدهند و به امید یافتن شغل و تامین زندگی خود، رشته دانشگاهی مناسبی را انتخاب میکنند.
با توجه به نزدیک شدن به روزهای اعلام نتایج اولیه کنکور ۹۸ و شروع انتخاب رشته داوطلبان قصد داریم تعدادی از رشتههای دانشگاهی مهم و پرتقاضا را به گونهای معرفی کنیم که هر داوطلب با آگاهی کامل بتواند رشته تحصیلی سرنوشتساز خود را انتخاب کند.
پس در این روزها، پرونده ویژه «آشنایی با رشتههای دانشگاهی» ما را دنبال کنید، این قسمت «رشته حقوق».
رشته حقوق یکی از محبوبترین رشتههای داوطلبان گروه علوم انسانی است. دلیل این محبوبیت را میتوانیم در جذابیت این رشته که ماهیت آن پرداختن به استدلال و منطق و درک قوانین و مقررات است و همچنین بازار کار و درآمد بالای این رشته، جستجو کنیم.
دامنه گرایشهای رشته حقوق گسترده و در کلیه روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است. این روابط میتواند مربوط به روابط دولت و مردم باشد که به حقوق عمومی معروف است و یا روابط خصوصی مردم را در برمیگیرد که حقوق خصوصی نامیده میشود.
حقوق عمومی شامل حقوق قوای سهگانه کشور، حاکمیت و آنچه که مربوط به اداه کشور است، میشود و حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم میپردازد که مهمترین آنها روابط تجاری است که عامل ایجاد رشته حقوق تجارت شده و یا مسائل مربوط به حقوق مدنی است که از آن جمله میتوان به اموال، مالکیت، قراردادها، مسؤولیتهایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب میشوند برایشان به وجود میآید مثل مسئولیت ناشی از حوادث، قواعد مربوط به ارث، وصیت، ولادت، اقامتگاه اشخاص و دهها مورد دیگر اشاره کرد.
همچنین شاخهای از حقوق به روابط بین المللی میپردازد که خود به دو بخش حقوق روابط بین الملل عمومی و خصوصی تقسیم میشود، حقوق روابط بین الملل عمومی به روابط بین دولتها و سازمانهای بینالمللی میپردازد.
دانشگاههای متعددی در سراسر کشور نسبت به جذب دانشجوی رشته حقوق اقدام میکنند که ازجمله آنها میتوانیم دانشگاه تهران، علامه طباطبایی، الزهرا (س) و بینالمللی امام خمینی (ره) اشاره کنیم.
ویژگیهای این رشته محبوب و پرتقاضا چیست؟ هدف اصلی از ایجاد این رشته، پرورش متخصصانی مجرب و کارآمد است که بتوانند در زمینههایی از جمله قضاوت، وکالت، کارشناسی حقوق و سردفتری اسناد رسمی به فعالیت بپردازند.
از عوامل موفقیت فارغ التحصیلان رشته حقوق میتوانیم به داشتن ویژگیهایی از جمله قدرت استنباط بالا، قدرت استدلال، جسارت، خلاقیت ذهنی و از همه مهمتر فن بیان خوب اشاره کنیم. ضمن اینکه تسلط بر زبان و ادبیات فارسی حقوقدانان به دلیل اینکه بتوانند در جایگاه حقوقدان از عهده پروندههای سپرده شده بر آیند و با زبانی سلیس کسانی که مورد خطاب او قرار میگیرند را قانع کنند نیز از ویژگیهای دیگر یک حقوقدان موفق است.
تعداد کل واحدهای درسی رشته حقوق در مقطع کارشناسی ۱۳۵ واحد درسی است که ۲۰ واحد درسی مربوط به دروس عمومی، ۱۵ واحد درسی مربوط به دروس پایه، ۹۴ واحد درسی مربوط به دروس تخصصی و ۶ واحد درسی هم مربوط به دروس اختیاری میشود.
بازار کار رشته حقوق چگونه است؟ در گذشته فارغالتحصیلان رشته حـقوق حتی با مدرک کارشناسی هم امکان وارد شدن به بازار کار را داشتند، اما در حال حاضر با توجه به تعداد فارغالتحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد جستجوی کار دلخواه با مدرک کارشناسی قدری سختتر شده است. در کل یک دانشجوی خوب و علاقه مند میتواند پس از گواهی لیسانس به شغلهای متنوعی مثل وکالت دعاوی دادگستری، مشاور حقوقی بانک ها، شهرداری ها، شرکتها و وزارتخانهها و سردفتری دفاتر اسناد رسمی جذب شوند و درآمد مناسبی کسب کند.
کافیست قدری با انگیزه و توانمند باشید تا بتوانید در این حوزه کار کرده یا حتی با ایده آفرینی، برای فارغالتحصیلان و دانشجویانی همچون خود اشتغالزایی ایجاد کنید.