ترویج کشت انتظاری سیبزمینی در راستای اعمال مدیریت سبز، در دشتهای قروه و دهگلان از سوی دانشگاه کردستان انجام شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزاد حسین پناهی، عضو هیئتعلمی گروه زراعت دانشگاه کردستان و مجری این طرح گفت: در دشت دهگلان و قروه سالانه حدود ۹ هزار هکتار کشت سیبزمینی داریم که در فصل بهار کشت میشود و هر هکتار بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب آب مصرف میکند.
حسین پناهی افزود: ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیبزمینی به مدت شش سال در دانشگاه کردستان اجرا شد و به دلیل کشت در فصل پاییز، بخشی از آب موردنیاز از منابع آب سبز (با بارش باران و برف) تأمین و منجر به صرفهجویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی در مصرف آب میشود.
عضو هیئتعلمی گروه زراعت دانشگاه کردستان عنوان کرد: بهمنظور پیادهسازی این ایده در دشتهای قروه و دهگلان جلسه توجیهی برای کشاورزان پیشرو این مناطق برگزار شد و شرایط کشت، مدیریت و برداشت محصول برای آنها تشریح شد.
وی این برنامه دانشگاه را اقدامی در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاههای نسل چهارم مبنی بر ارائه خدمات اجتماعی عنوان کرد و آن را اقدامی مفید برای کشاورزان دانست.
عضو هیئتعلمی گروه زراعت دانشگاه کردستان با تأکید بر اینکه این نوع کشت موجب صرفهجویی در مصرف آب خواهد شد، گفت: دانشگاه کردستان پس از دریافت نتیجه قطعی، ایده را به مرحله کاربردی رسانده و اقدام به ترویج این نوع کشت در بین کشاورزان کرده و خوشبختانه کشاورزان نیز بهخوبی از کلاسهای ترویجی استقبال کرده و تمایل به انجام این نوع کشت دارند.
وی با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری آن متعلق به دانشگاه کردستان است افزود: این طرح، چون از منابع آب سبز استفاده میکند، فشار وارده بر منابع آبهای زیرزمینی را کاهش میدهد چراکه سیبزمینی جزء محصولات آب بر است و با این کار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد درنتیجه کشاورزان با مصرف ۵ تا ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار، میتوانند کشت را به عمل بیاورند.