کد خبر:۷۸۲۹۶۶
در راستای اعمال مدیریت سبز؛

ترویج کشت انتظاری سیب‌زمینی از سوی دانشگاه کردستان صورت گرفت

ترویج کشت انتظاری سیب‌زمینی در راستای اعمال مدیریت سبز، در دشت‌های قروه و دهگلان از سوی دانشگاه کردستان انجام شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزاد حسین پناهی، عضو هیئت‌علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان و مجری این طرح گفت: در دشت دهگلان و قروه سالانه حدود ۹ هزار هکتار کشت سیب‌زمینی داریم که در فصل بهار کشت می‌شود و هر هکتار بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب آب مصرف می‌کند.

حسین پناهی افزود: ایده کشت انتظاری یا کشت پاییزه سیب‌زمینی به مدت شش سال در دانشگاه کردستان اجرا شد و به دلیل کشت در فصل پاییز، بخشی از آب موردنیاز از منابع آب سبز (با بارش باران و برف) تأمین و منجر به صرفه‌جویی ۳۰ تا ۵۰ درصدی در مصرف آب می‌شود.

عضو هیئت‌علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان عنوان کرد: به‌منظور پیاده‌سازی این ایده در دشت‌های قروه و دهگلان جلسه توجیهی برای کشاورزان پیشرو این مناطق برگزار شد و شرایط کشت، مدیریت و برداشت محصول برای آن‌ها تشریح شد.

وی این برنامه دانشگاه را اقدامی در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌های نسل چهارم مبنی بر ارائه خدمات اجتماعی عنوان کرد و آن را اقدامی مفید برای کشاورزان دانست.

عضو هیئت‌علمی گروه زراعت دانشگاه کردستان با تأکید بر اینکه این نوع کشت موجب صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد، گفت: دانشگاه کردستان پس از دریافت نتیجه قطعی، ایده را به مرحله کاربردی رسانده و اقدام به ترویج این نوع کشت در بین کشاورزان کرده و خوشبختانه کشاورزان نیز به‌خوبی از کلاس‌های ترویجی استقبال کرده و تمایل به انجام این نوع کشت دارند.

وی با اشاره به اینکه ایده و طرح اصلی و مالکیت فکری آن متعلق به دانشگاه کردستان است افزود: این طرح، چون از منابع آب سبز استفاده می‌کند، فشار وارده بر منابع آب‌های زیرزمینی را کاهش می‌دهد چراکه سیب‌زمینی جزء محصولات آب بر است و با این کار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد درنتیجه کشاورزان با مصرف ۵ تا ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار، می‌توانند کشت را به عمل بیاورند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار