معاون فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت صندوق رفاه در افزایش امکانات دانشجویان گفت: درآمدهای اختصاصی صندوق در سال ۹۷ به ۱۰۷ میلیارد تومان رسید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مراسم «تکریم و معارفه رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت» با تاکید بر اینکه صندوق رفاه دانشجویان برای معاونت فرهنگی و دانشجویی بسیار حائز اهمیت است، گفت: اهمیت صندوق در شرایط اقتصادی موجود کشور بسیار بیشتر است. امیدوارم با تلاش و همدلی بیشتر با ریاست صندوق رفاه، برکت آن در زندگی دانشجویی جاری شود.
وی از تلاشهای مجیدمشکینی رییس پیشین صندوق رفاه تقدیر کرد و گفت: از ۵ سال گذشته تا امروز، مشکینی به عنوان رییس صندوق رفاه دانشجویان در کمال صداقت و امانتداری سکان اداره صندوق رفاه دانشجویان را عهدهدار بودند و شرایط صندوق را متحول کردند. در سالهای پیش از مدیریت ایشان، دوستان صندوق را نگهداری میکردند، اما مشکینی ضمن رعایت امانتداری، تحولات زیادی در ساختار صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ایجاد کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت صندوق رفاه در گسترش رفاه و افزایش امکانات دانشجویان، بیان کرد: بهروز رحیمی که پیش از این به عنوان معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی همدان مشغول به خدمت بود، از طرف من به سعید نمکی؛ وزیر بهداشت جهت تصدی مسئولیت صندوق رفاه دانشجویان پیشنهاد شد. وزیر بهداشت نیز پس از بررسی سوابق ایشان، به انتخاب بنده اعتماد کردند. رحیمی در هر پستی که قرار داشتهاند منشا تحول بوده و وجودشان باعث خیر و برکت شده است. امیدوارم صندوق رفاه با حضور این همکار عزیز بیش از پیش در خدمت دانشجویان قرار گیرد.
یکی از وظایف وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی فاخر و متفکر است سخنران بعدی مراسم تکریم و معارفه رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، سید حسین داوودی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت بهداشت بود.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم تکریم و معارفه، گفت: از بهروز رحیمی برای قبول این مسئولیت خطیر تشکر میکنم و امیدوارم صندوق رفاه روزهای بهتر و بالندهتری را تجربه کند. یکی از وظایف وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی فاخر و متفکر برای رسیدن به اهدافی است که در چشمانداز وزارتخانه به آن اشاره شده است.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت تربیت و آموزش نیروهای متفکر یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت برشمرد و گفت: امیدوارم که صندوق رفاه به سمت رشد و بالندگی بیشتر دانشجویان برود. ما اگر بخواهیم هستی خودمان را اثبات کنیم باید از نیروی تعقل بهره بگیریم.
وی ادامه داد: باید بپرسیم که اقدام و رفتارهای ما تا چه اندازه در جهت آموزش نیروی متخصص است؟ ما باید نیروهای متخصص با عزتنفس و اعتمادبه نفس بالا داشته باشیم و برای رسیدن به مقصود صندوق رفاه دانشجویان باید در این جهت حرکت کند. مجهز کردن اساتید دانشگاهها و استفاده از ابزار جدید به تنهایی نتایجی در بر ندارد. در کنار این تجربیات و ابزار جدید، یکی از مراکزی که موجب اعتماد به نفس دانشجویان میشود صندوق رفاه دانشجویان است که را این صندوق با اتخاذ تدابیر ویژه میتواند سطح معیشت دانشجویان را ارتقا دهد.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به آموزههای قرآن کریم درباره مالاندوزی و رزق عنوان کرد: در قرآن مالاندوزی و تجمع ثروت مذمت شده، اما در همین قرآن از رزق به نیکی یاد شده است. معنای مال این است که فرد تمام ثروتها و داراییها را برای خودش بخواهد، اما اموال وقتی به رزق تبدیل میشود که از آن مالی که خداوند به شما داده است بهره ببرید. ما باید اموالمان را به رزق تبدیل کنیم.
داوودی ادامه داد: رزق با برکت هم تفاوت دارد. وقتی رزق خودتان را با لبخند خانواده و فرزندان همراه کنید برکت به آن اضافه میشود. نتیجه اینکه صندوق رفاه باید رزق با برکت برای دانشجویان فراهم کند. وقتی دانشجویان خوابگاههایی مستهلک و با وضعیت بد زندگی میکنند، عزتنفس و اعتماد به نفس پیدا نمیکنند. وزیر بهداشت همواره راجع به بیخویشتنی و فراموشی ریشههای تاریخی و فرهنگی هشدار داده است در این مورد نیز اگر دانشجویی اعتمادبه نفس نداشته باشد دچار بیخویشتنی میشود.
دامنه تاثیر فعالیتهای صندوق رفاه تا سالیان ادامه دارد مجید مشکینی رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در این جلسه به ارائه گزارشی از روند فعالیت صندوق در پنج سال گذشته پرداخت و آماری از وضعیت فعلی صندوق ارائه کرد.
وی در ابتدای صحبتهای خود با ذکر این نکته که حدود ۵ سال خارج از کشور زندگی کرده است، اظهار داشت: در مدتی که در خارج از کشور زندگی میکردم برخی اعتقادات و باورهای من راسختر از قبل شد. یکی از اعتقادات قلبی من این است که مردم ایران بهترین مردم روی زمینهستند. هنگامی که به کشور بازگشتم بار سنگینی بر شانههای خود حس میکردم و در هر جایگاهی که قرار گرفتم نهایت تلاش خود را به کار بردم و سعی کردم با همان روحیه و اعتقاد کار کنم. وقتی به صندوق آمدم بر اساس این طرز فکر بود که اگر با دیدگاه معنوی به این حوزه نگاه شود حوزهای بسیار موثر و مهم است که دامنه تاثیر آن میتواند تا سالیان و تا نسلها موثر باشد.
مشکینی در ادامه با ذکر این نکته که افرادی که در نظام سلامت کار میکنند و درس میخوانند نخبههای جامعه هستند و دامنه تاثیر فعالیتهای این افراد در کشور بسیار گسترده است، گفت: اگر توانستیم به یک دانشجو خدمتی کنیم که خود او بتواند در مناصب و جایگاههایی که در آینده قرار میگیرد در سرنوشت کشور و حتی دنیا موثر باشد (مانند حضرت امام)، خدمت بزرگی به جامعه کردهایم. ارزش این کار به هیچ عدد و رقمی قابل مقایسه نیست. اگر هر کدام از ما بتوانیم کاری هر چند کوچک انجام دهیم در خروجی شریک هستیم. من با این دیدگاه کار صندوق را شروع کردم و حس کردم صندوق جایگاه بسیار ارزشمندی دارد.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در ادامه به ارائه آماری از وضعیت صندوق پرداخت و گفت: در سال ۹۲ که صندوق را تحویل گرفتم اعتبارات بسیار ناچیز بود و از بیش از ۱۳ میلیارد اعتبار دولتی حدود ۱۰ میلیارد آن پرداخت شده بود و سرانه وامها بسیار پایین بود به علاوه اینکه حدود ۴۱ میلیارد تومان رقم مستنکفین بود که شامل افرادی است که اقساط معوقه بیشتر از یک ماه داشتند.
وی با اشاره به اینکه در مدت فعالیت خود به عنوان رئیس صندوق رفاه دانشجویان تلاش کرد تغییراتی در راستای افزایش منابع مالی و کاهش رقم مستنکفین ایجاد کند، توضیح داد: ارزش صندوق در انتهای سال ۹۲ بر اساس صورتهای مالی و اسناد و مدارک ۲۶۷ میلیارد تومان بود، این عدد بر اساس صورتهای مالی سال ۹۷ به رقم ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی ۳.۱۶ برابر رسید. رقم مستنکفین نیز از ۴۱ میلیارد تومان به ۳۴ میلیارد تومان کاهش یافت.
مشکینی در ادامه اضافه کرد: درآمدهای اختصاصی ما در سال ۹۲ رقم ۳۴.۵ میلیارد تومان بود که به لطف خدا و زحمات همکاران در سال ۹۷ به رقم ۱۰۷ میلیارد تومان رسید.
وی به مقایسه عملکرد صندوق در پنج سال گذشته و دورههای قابل از آن پرداخت و بیان داشت: در طی ۲۶ سال فعالیت صندوق از سال ۶۷ تا ۹۲ رقم ارائه تسهیلات ۳۱۹ میلیارد تومان بوده است، این عدد در بازه زمانی پنج ساله از ۹۳ تا ۹۷ به ۳۵۰ میلیارد تومان رسید.
مشکینی در پایان ضمن سپاسگزاری و طلب حلالیت از همه همکاران خود در صندوق رفاه، تاکید کرد: مهندس رحیمی مردی بسیار شایستهتر، داناتر، خوش اخلاقتر و موفقتر از من خواهند بود، ایشان را فردی علاقهمند، دانا و صادق میدانم و تجربه کاری وی در همدان هم این موضوع را ثابت کرده است. بسیار خوشحالم که صندوق به ایشان سپرده میشود و از این جهت تبریک میگویم و آرزوی موفقیت دارم.
صندوق رفاه ابزاری برای رسیدن به کرامت انسانی است بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در این جلسه عنوان کرد: تلاش داریم هدف و ابزار را با هم خلط نکنیم. صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ابزاری برای رسیدن کرامت انسانی و آرامش خاطر دانشجویان است و تلاش میکنم صندوق رفاه دانشگاهیان باشیم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ضمن تکریم زحمات دکتر مجید مشکینی، اظهار داشت: هرچه دعای خوب دارم بدرقه راه دکتر مشکینی، رئییس پیشین صندوق رفاه میکنم و از اعتماد دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت و دکتر سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی تقدیر و تشکر میکنم و امیدوارم به لحاظ کیفی در این سمت اثرگذار باشم. جلسات تکریم و معارفه و رفت و آمدها به جهت تغییر است و نشانه ضعف فرد رفته و قوت فرد آمده نیست.
وی اضافه کرد: امیدوارم این تغییر منشا خیر وبرکت باشد و خودم را پیش از سایرین به رفتارهای اخلاق مدارانه و توجه به کرامت انسانی توصیه میکنم. هر تلاشی بدون پرداختن به اخلاق بیاثر است.
رحیمی تأکید کرد: هرچه دانایی و توانایی دارم به کار میبندم تا با استفاده از ظرفیت صندوق اقدامات موثری انجام دهیم. امیدوارم با توکل به خدا و همکاری شما دوستان فرهیخته صندوق وضعیت بهتری پیدا کند تا در آینده و زمان تودیع من مانند دکتر مشکینی این بار امانت را با وقار تمام به مدیران بعدی تقدیم کنم.