هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: با توجه به اینکه سال جدید تحصیلی انتخابات مجلس را در پیش داریم حمایت مالی از تشکلهای دانشجویی کاهشی نخواهد داشت.
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به کاهش بودجه تشکل های دانشجویی در سال جدید تحصیلی گفت: اینکه گفته شده بودجه تشکل ها کاهش پیدا می کند اینگونه نیست، درست است که دانشگاهها مشکلات مالی دارند اما سعی ما این است که تشکل های دانشجویی در برگزاری فعالیت هایشان دچار وقفه نشوند.
زهرا امام جمعه، رئیس پردیس بین الملل ارس دانشگاه تهران در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: این پردیس از سال ۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده و جزئی از دانشگاه تهران است دانشگاه تهران ۹ پردیس دارد که برخی از این پردیسها به صورت رشتهای و برخی به صورت میان رشتهای فعالیت میکنند.
وی افزود: پذیرش دانشجو در پردیس ارس از سال ۸۸ در منطقه آغاز ارس با مرکزیت جلفا آغاز شد که ابتدا جذب دانشجوی کارشناسی ارشد را داشت و از سال ۹۲ اولین دوره جذب دانشجوی دکتری را آغاز کرد و در سال ۹۴ با تجدیدنظری که از سوی دانشگاه تهران اتفاق افتاد پردیسها ماموریت محور شدند.
وی افزود: از جمله اقداماتی که برای افزایش کیفیت انجام شده است، تجهیز بالای ۴۰ آزمایشگاه شیمی و فیزیک در دانشگاه فرهنگیان است که در واقع یکی از نقاط ضعف این دانشگاه محسوب میشد.
رییس دانشگاه فرهنگیان گفت: نگاه ما به تربیت معلم نگاهی استعلایی هست و به دنبال تربیت معلم قیمتی هستیم. برای تربیت معلم قیمتی باید خرج کرد و سعی ما این است که کیفیت و حرکت همزمان باهم به بالندگی برسد.
به همت بسیج دانشجویی دانشگاهها اردوی راهیان غرب و شمال غرب ویژه دانشجویان برگزار می شود. برگزاری این اردوها از ۵ مرداد آغاز شده و تا ۳۱ مرداد ادامه دارد.
لازم به ذکر است، دانشجویان می توانند با مراجعه به دفاتر بسیج دانشجویی در دانشگاهها و یا برای اطلاعات بیشتر به سامانه http://rahnoor.ir مراجعه کنند.
همزمان با نهم ماه ذی الحجه و روز عرفه مراسم پرفیض دعای عرفه یک شنبه ۲۰ مرداد در مساجد دانشگاههای تهران برگزار میشود.
هزینه کرد بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در بهسازی خوابگاهها دانشگاه فنی و حرفهای برای نخستین بار با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال در سال جاری و اخذ مجوز دریافت تسهیلات به مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد ریال خوابگاههای این دانشگاه را بهسازی و تجهیز کرد.
دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفهای در کشور، از سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز کرد. دانشکده و آموزشکدههای فنی و حرفهای به عنوان واحدهای زیرمجموعه این دانشگاه، بیش از چهل سال سابقه فعالیت آموزشی داشته و از اولین مراکز آموزش عالی کشور است که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفهای (هنرستانهای فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشته اند، اما تأسیس این دانشگاه و تفکیک آن از وزارت آموزش و پرورش به سال ۹۰ باز میگردد.
آموزش در دانشگاه فنی و حرفهای به صورت تفکیک جنسیتی است. این مراکز در قالب ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده فنی و حرفهای در استانهای مختلف کشور پراکنده اند که از این تعداد ۱۱۸ مرکز متعلق به پسران و ۵۲ مرکز مربوط به دختران میباشد. این دانشگاه در حوزه فرهنگی و دانشجویی سیاستها و راهبردهای کلانی دارد .
شهریه مناطق سیل زده مهرماه اعلام میشود معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میزان تخفیف شهریه دانشجویان مناطق سیل زده قبل از آغاز سال تحصیلی اعلام میشود.
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تخفیف شهریه دانشجویان مناطق سیل زده برای سال تحصیلی جدید گفت: میزان تخفیف شهریه دانشجویان مناطق سیل زده قبل از آغاز سال تحصیلی اعلام میشود.
صادق مفرد، مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی پیرامون دیدار اخیر جهادگران با رهبری گفت: چند سالی است که تشکل های جهادی درخواست دیدار با رهبری را داشتند که امسال دیدار خصوصی با جمعی از فعالین جهادی برگزار شد، البته بعد از این دیدار، دیداری عمومی نیز برگزار خواهد شد.
وی افزود: وزن جلسه به لحاظ افراد شرکت کننده به شکلی بود که جهادگران با سابقه۱۰ الی ۱۵ ساله در کار جهادی حضور یافته بودند و از بخش های مختلف گرد هم جمع شده و عموما از سازمان ها نبودند.
ناامنی فضای اطراف خوابگاه، نظافت نامناسب محیط خوابگاه، سرقت از ماشین دانشجویان از مشکلات این خوابگاه عنوان شده است.
حسن به نژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پیگیری نارضایتی دانشجویان از نظافت و امنیت خوابگاه شهید مطهری و اقدامات انجام شده پس از پیگیری اول، اظهار داشت: تامین امنیت اطراف مربوط به نیروی انتظامی است و امنیت اطراف محله ارتباطی به دانشگاه ندارد. منطقه سعادت آباد هم حداقل امنیتهایی را دارد و طبیعی است که گاهی ممکن است در برخی مناطق امنیت کمتر یا بیشتر باشند.
سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیرامون طرح کمیسیون معین و ساز و کار آن گفت: طی جلسهای که با تشکلها پیرامون کمیسیون معین دانشجویی داشتیم قرار شد تا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ساز و کار این کمیسیون را تعریف کند.
گروه آموزش خبرگزاری دانشجو کلاس طراحی کاراکتر برگزار میکند
این کلاس در روزهای یکشنبه و چهارشنبه با تدریس استاد عباس گودرزی برگزار خواهد شد.
بهترین اینترنت خوابگاههای کل کشور را راهاندازی کردهایم معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به گلایه از کیفیت اینترنت در برخی خوابگاههای این دانشگاه، گفت: بهترین اینترنت خوابگاههای کل کشور را راهاندازی کردهایم و هر سه خوابگاه متاهلان مدیریت واحد و سرویس مشابه دارند.
حسن بهنژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که خوابگاه متاهلان جلال اینترنت درستی ندارد و حتی اکسسپوینتهای سرویس اینترنت مشکل دارند، گفت: در دانشگاه تهران ادعا میکنم بهترین اینترنت خوابگاههای کل کشور و بهترین اینترنت در سطح دانشگاه تهران را راهاندازی کردیم.
وی ادامه داد: به این معنا که تمامی خوابگاهها با کیفیتترین اینترنت را در اختیار دارند. البته ممکن است در این کشور اینترنت ساعاتی قطع شود یا مسؤول شبکه برای ارتقا یا تعمیرات سرویس را قطع کند، اما این اتفاقها در ساعات حداقلی و در زمانهای خاص میافتد و در مجموع ادعا دارم که یکی از بهترین سیستمهای وایرلس را در خوابگاههای دانشگاه تهران راهاندازی کردیم.