معاون توسعه و عشایر ریاست جمهوری با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندسازی روستاییان و عشایر گفت: این نمایشگاه به منظور تقویت روحیه خودباوری و توانمندی در جامعه روستایی و معرفی کارآفرینان و استارتاپها از ۲۴ تا ۲۷ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد امید، معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری در نشست خبری با محوریت برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندسازی روستائیان و عشایر برگزار شد، گفت: این نمایشگاه برای چهارمین دوره از تاریخ ۲۴ تا ۲۷ مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دورههای قبل این نمایشگاه مهر ماه برگزار میشد، گفت: امسال به این نتیجه رسیدیم که نمایشگاه فوق در تابستان که افراد فراغت بیشتری دارند، برگزار شود.
امید اهداف نمایشگاه را شامل معرفی استعدادها و ظرفیتهای موجود در مناطق روستایی و عشایر در تولید محصولات متنوع به ویژه در صنایع کوچک، روستایی و صنایع دستی، معرفی طرحها و پروژههای موفق در عرصههای روستایی و عشایری دریافت کننده تسهیلات صندوق توسعه ملی همچنین معرفی روستاها و مناطق عشایری نمونه به عنوان الگوی توسعه برای سایر روستاها با موقعیت و وضعیت مشابه دانست.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری در ادامه اهداف دیگر این نمایشگاه را معرفی جاذبههای فرهنگی و میراث ناملموس مناطق از قبیل: آداب و رسوم، بازیهای بومی، پوششهای محلی، فضاها و ... جاذبههای طبیعی و گردشگری دانست.
وی همچنین معرفی کارآفرینان، استارتاپها و برقراری ارتباط تجاری بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با ایجاد تقاضای جدید و شناسایی بازارهای مصرفی برای خرید محصولات و تولیدات این مناطق در راستای تکمیل زنجیره ارزش تولیدات روستایی دانست و در نهایت هدف آخر برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستائیان و عشایر را تقویت روحیه خودباوری و توانمندی در جامعه روستایی و عشایری ارزیابی کرد.
۸۰ درصد روستاها از نعمت گاز و ۷۰ درصد آنها از اینترنت پرسرعت برخوردارند
امید با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب در زیرساخت روستاها اتفاقات خوبی رخ داده و حجم بسیار زیادی از روستاها از نعمت آب، برق، آموزش، بهداشت و ... برخوردار شدند، یادآور شد: برخی خدمات مثل برخورداری روستاها از گاز نیز آمار بالای ۸۰ درصد از روستاها را به خود اختصاص میدهد و جمعیتی بیش از ۹۰ درصد روستاها از نعمت گاز برخوردارند.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری برخورداری روستاها از اینترنت و فناوری اطلاعات را نیز دستاورد جدید برخورداری روستاها از امکانات دانست و گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد روستاها از نعمت اینترنت پرسرعت برخوردارند.
وی با اشاره به بحث ایجاد اشتغال در روستاها گفت: در کنار زیرساختها دولت دوازدهم به بحث اشتغال در روستاها نیز اهتمام ویژهای داشته و یکی از اهداف نمایشگاه بحث توجه دولت به اشتغال روستائیان بوده است.
امید ادامه داد: این تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه به میزان یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه روستاها در نظر گرفته شد که با تجمیع منابع بانکی ۱۸ میلیارد دلار در سال گذشته تخمین زده شد. بر این اساس در سال گذشته ۷۵۰۰ میلیارد کارسازی و در اختیار روستائیان قرار گرفت.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که عشایر و روستاییان بتوانند از این منابع استفاده شایستهای داشته باشند.
وی مهمترین هدف ایجاد نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر را ایجاد اشتغال دانست و ادامه داد: معرفی جاذبههای روستایی، معرفی مشاهیر روستا، معرفی کارآفرینان روستایی و مراکز خیریهای روستایی از جمله اصلیترین اهداف این نمایشگاه است.
امید با تاکید بر اینکه این نمایشگاه فرصت مناسبی برای بنگاههای اقتصادی روستاییان نیز محسوب میشود، گفت: بسیاری از بوم گردیهای کشور که در سال ۹۷ از ۲۵۰ واحد به بالای ۱۸۰۰ واحد افزایش یافته که از منابع تسهیلات اشتغال روستاییان و عشایر برای افزایش این مراکز بوم گردی استفاده شده است و این مراکز بوم گردی فرصت مناسبی برای مردم جهت بازدید از روستاها و برای روستاییان جهت ایجاد اشتغال میباشد.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری با بیان اینکه تاکنون برای ایجاد انواع اشتغال در روستاها ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی وصول شده است، گفت: این رقم در راستای همان ۱۸ هزار میلیارد است.
وی ادامه داد: در قانون اساسی آمده زمانی که ۹۰ درصد این هزینه جذب شد منابع بعدی آزاد خواهند شد و بخشهای حمایتی، چون دیرتر به آنها ابلاغ شد هنوز ۹۰ درصد را جذب نکردند و تا شهریور ماه این اتفاق محقق خواهد شد.
امید افزود: معاونت توسعه و عشایر ریاست جمهوری با کمک وزارت کار و فراکسیون کار مجلس تصدی کار را برعهده دارند و ما سعی میکنیم این منابع محدود به ۱۸ هزار میلیارد نشود.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت و مجلس با یکدیگر در این خصوص همراهند و نگرانی از بابت وصول منابع وجود ندارد و در حال حاضر ۹۲.۵ درصد این اعتبارات جذب شده است.
سهم اشتغال روستاییان در سبد اشتغال کشور ۲۳ درصد افزایش یافته
وی با تاکید بر اینکه افزایش اشتغال در روستاها کاهش مهاجرت را به دنبال خواهد داشت، گفت: بر همین اساس از محل تسهیلات روستایی نرخ بیکاری دو درصد کاهش یافته و بر همین اساس سهم اشتغال روستاییان در سبد اشتغال کل کشور در سال ۹۷ از محل تسهیلات ارائه شده ۲۳ درصد افزایش یافته است.
امید با اشاره به اینکه در حال حاضر تسهیلاتی مناسبتر از آنچه ارائه شده است وجود ندارد، گفت: نرخ بازپرداخت این تسهیلات چهار الی شش درصد خواهد بود و زمان بازپرداخت هشت ساله است.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری با بیان اینکه فقط ایجاد امکانات رفاهی مثل احداث جاده یا لوله کشی آب و ... برای عدم مهاجرت روستاییان به شهرها کافی نیست، تصریح کرد: در کنار همه اینها ایجاد فرصت شغلی برای روستاییان نرخ مهاجرت را قطعا کاهش خواهد داد.
وی از جمله فرصتهای شغلی ایجاد شده برای روستاییان و عشایر را ایجاد استارتاپ ها، بوم گردی، صنایع دستی و ... در کنار کشاورزی مکانیزه و مدرن دانست و گفت: قطعا این اشتغالهای جدید انگیزه و خواست افراد را برای مهاجرت به روستاهای محل تولد خود بالا خواهد برد.
امید در خصوص مدیریت آب کشور در روستاها نیز گفت: در این خصوص همکاران ما کارهای خوبی انجام دادند، اما تا رسیدن به ایده آل فاصله زیادی وجود دارد. متاسفانه مصرف آب ما در بخش کشاورزی خیلی بالاست و یکی از دلایل افزایش تولیدات کشاورزی بحث استفاده بهینه از آب است، چون عمدهترین بحث پرمصرف آب ما بخش کشاورزی است و در بخش نوغان داری و زنبورداری مصرف آب چندانی نداریم.
معاون توسعه روستایی و عشایر ریاست جمهوری تاکید کرد: اشتغال روستاییان و عشایر مختص به افراد خاص نیست بلکه مختص به جغرافیای همان منطقه است.