سرپرست جهاد دانشگاهی البرز از ذخیره هزار و ۷۵۰ نمونه خون بند ناف خبر داد و گفت: این ذخیرهسازی از نوزادان متولد در استان از سال ۹۳ انجام شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمدرضا فیروزی، سرپرست جهاد دانشگاهی البرز از ذخیره سازی هزار و ۷۵۰ نمونه خون بند ناف خبر داد و گفت: نمایندگی بانک خون بندناف رویان در البرز از سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون بیش از هزار و ۷۵۰ مورد ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف نوزادان در استان انجام شده است.
فیروزی با اشاره به تعداد خون بند ناف ذخیره شده البرز در سال گذشته افزود: سال گذشته بیش از ۴۵۰ مورد ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در استان صورت گرفته است.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز تصریح کرد: اگر خانوادهای تمایل به انجام ذخیرهسازی خون بندناف فرزند خود را دارد باید از ابتدای ماه نهم در ۳۶ هفتگی بارداری اقدامات لازم را برای هماهنگی با مرکز، جهت تهیه خون بندناف انجام دهد.
وی افزود: سلولهای بنیادی بعد از زایمان در بیمارستان در شرایط کاملاً استریل توسط کارشناسان خونگیر جمعآوری و نمونه به تهران منتقل میشود تا در آنجا سلولهای بنیادی از سایر سلولها جداشده و آزمایشها مختلف بر روی آن صورت بگیرد.
فیروزی با بیان اینکه سلولهای بنیادی خون بندناف برای هرکس که از نظر ژنتیکی با فرد شباهت داشته باشد قابلاستفاده است، تصریح کرد: شباهت ژنتیکی والدین ۵۰ درصد، خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله و سایر بستگان حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد است و این افراد شانس استفاده از سلولهای بنیادی را دارند.
وی ادامه داد: خون بند ناف حاوی سلولهای بنیادین است و بهترین فاکتورهای خونی را در خود دارد و میتوان از آن برای درمان بسیاری از بیماریهای خاص و صعب العلاج مثل تالاسمی استفاده کرد.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به لزوم اطلاع رسانی مناسب در خصوص فعالیت نمایندگی بانک خون بندناف در فردیس و کرج گفت: متاسفانه خانوادههای زیادی در استان از امکان فریز خون بند ناف فرزند خود مطلع نیستند که در این خصوص رسانهها باید اطلاع رسانی بیشتری صورت دهند تا خانوادهها فرصت موجود را از دست ندهند.
وی تاکید کرد: بدون شک با اطلاع رسانی درست، فرهنگسازی مناسبی در خصوص ذخیره خون بند نوزادان در خانوادههای البرزی صورت میگیرد و به سمتی پیش میریم که همه خانوادهها به این مرکز مراجعه و زندگی را برای عزیزان خود ذخیره کنند.