کد خبر:۷۸۶۶۱۱
لاری در نشست خبری:

خوابگاه‌های علوم پزشکی جوابگوی دانشجویان نیست / سامانه جامع نشریات دانشجویی راه‌اندازی می‌شود

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از راه‌اندازی سامانه جامع نشریات دانشجویی علوم پزشکی خبر داد.

خوابگاه‌های علوم پزشکی جوابگوی دانشجویان نیست / سامانه جامع نشریات دانشجویی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست خبری تشریح برنامه‌های این معاونت در هفته دولت گفت: سیاست‌های این معاونت این است که می‌خواهیم دانشگاه‌های ما امن باشد نه امنیتی و دخالت هیچ نهاد دیگری را در فضای دانشگاهی نداشته باشیم و دانشگاه‌ها بتوانند به فعالیت‌های خود به ویژه فعالیت‌های سیاسی با طیب خاطر بپردازند. ایجاد شور و نشاط اخلاقی در دانشگاه‌ها گسترش فضای آزاداندیشی و فراهم آوردن امکانات رفاهی در شأن دانشجویان علوم پزشکی از دیگر برنامه‌های این معاونت است.
 
وی افزود: سعی ما این است که امکانات را فراهم کنیم، اما متاسفانه زیرساخت‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی کامل نیست و این زیرساخت‌ها جوابگوی دانشجویان نیست ما اعلام می‌کنیم که این آمادگی در معاونت فرهنگی وجود ندارد که بتوانیم تعداد بیشتری از دانشجویان را در خوابگاه اسکان دهیم.

لاری با اشاره به برنامه‌های ورزشی گفت: گسترش ورزش‌های همگانی و حفظ تامین سلامت دانشجویان از برنامه‌های مهم این معاونت است؛ همچنین تعداد تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی در سال‌های اخیر به چند برابر افزایش پیدا کرده است که باعث افزایش مشارکت دانشجویان به ۱۵۶ درصد شده است.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت یادآور شد: باید فعالیت نهاد‌های دانشجویی را تصویب کرده و به سمت کیفی سازی حرکت کنیم معاونت فرهنگی فقط متعلق به دانشجویان نیست؛ بلکه ۱۷ هزار عضو هیئت علمی و ۴۵۰ هزار کارکنان دانشگاه‌ها را نیز پوشش می‌دهد.

وی با اشاره به شرایط خاص سال تحصیلی جدید گفت: امسال دو انتخابات مهم را در پیش داریم و اگر رویکرد تعاملی با نهاد‌های بیرونی نداشته باشیم با چالش مواجه می‌شویم باید به سمت سیاست تعامل و تکیه بر نقاط اشتراک با این نهاد‌ها پیش برویم اگر نتوانیم تعامل خوبی برقرار کنیم دانشجویان نمی‌توانند در این فضا مشارکت کنند الان هم از فضای دانشگاه‌ها راضی نیستیم و باید با تعامل به وحدت رویه برسیم ایجاد اعتماد با افزایش رفاه و فضای باز سیاسی می‌تواند تعامل را افزایش دهیم.

لاری با اشاره به بودجه فرهنگی وزارت بهداشت گفت: تحریم‌ها باعث شده که بودجه‌ها نسبت به سال‌های قبل کاهش پیدا که این مقدار جوابگوی نیاز‌های خوابگاه و تغذیه دانشجویان نیست، وزیر بهداشت قول داده که بودجه فرهنگی را از بودجه آموزش جدا کند، اما در سال ۹۸ بودجه ابلاغی به دانشگاه‌ها که میزان ۳۲۰۰ تومان سرانه فرهنگی دانشجویی است، اما از این مقدار هم کمتر ابلاغ شده به جز چند دانشگاه مابقی دانشگاه‌ها با مشکل روبرو هستند. بودجه‌ها برای تامین تغذیه جوابگو نیست سعی ما این است که این مشکلات را حل کنیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به فرسودگی خوابگاه‌های علوم پزشکی گفت: خوابگاه‌های علوم پزشکی فرسوده هستند که باید سالانه هزینه زیادی صرف این خوابگاه کنیم. بسیاری از خوابگاه‌ها نیز از دانشگاه‌ها فاصله دارند و هزینه حمل و نقل زیاد است در حال حاضر ۲۱ پروژه خوابگاهی داریم که دوتا از پروژه‌ها تکمیل شده یکی در حال تکمیل است، اما ۱۷ پروژه دیگر ۲۰ تا ۳۰ درصد کار آن انجام شده به دنبال این هستیم که تسهیلات وامی بگیریم و بتوانیم این پروژه‌ها را تکمیل کنیم.

وی در خصوص تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: ۵۰ تشکل اصلاح طلب و ۱۰۱ تشکل اصلوگرایی داریم که در سال‌های اخیر رشد خوبی داشتند اگر بخواهیم مشارکت دانشجویان بیشتر باشد باید بتوانیم فضای باز سیاسی را تامین کنیم.

لاری با اشاره به اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها گفت: سیاست ما این است که هیچ دختری بدون خوابگاه نماند بعد از اینکه همه رشته‌ها اسکان داده شوند اسکان دانشجویانی که در دفترچه اعلام شده خوابگاه نمی‌دهیم را خواهیم داشت. سعی ما این است از خوابگاه‌های مشارکتی استفاده کنیم که طبق اصول دانشگاه‌ها اداره می‌شوند، اما خوابگاه‌های پسران جوابگو نیستند. تا سال ۱۴۰۴ ما به ۱۸۲ خوابگاه نیاز داریم؛ اما کمبود بودجه اجازه فعالیت در این حوزه را نمی‌دهد باید سلف‌های دانشجویی صنعتی شوند که تاکنون ۶۰ درصد آن پیش رفته اند خوابگاه‌های متاهلی بسیار کم است و فقط ۲۰ دانشگاه که در مجموع ۳۰ واحد هستند خوابگاه متاهلی دارند. بودجه فرهنگی نسبت به کل بودجه وزارت بهداشت بسیار ناچیز و تاثیر چشمگیری در این حوزه ندارند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد نشریات دانشجویی نیز گفت: نشریات دانشجویی وزارت بهداشت حدود ۱۱۳۵ نشریه است که در جشنواره تیتر ۱۱ و نشریات مشارکت می‌کنند ۵ درصد سهم دانشجویان کشور را داریم، اما ۴۳ درصد برگزیدگان تیتر ۱۱ مربوط به دانشجویان علوم پزشکی هستند.

وی ادامه داد: طرح رتبه بندی نشریات را اجرا خواهیم کرد که بودجه در این حوزه هدفمند کنیم به زودی سامانه‌ای راه اندازی می‌شوند که نشریات در این سامانه بارگذاری می‌شوند که بودجه براساس رتبه بندی اختصاص یابد.

لاری یادآور شد: کانون‌های فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت رشد ۵۶ درصدی داشتند و تاکید ما به آموزش ارزان در این کانون هاست. همچنین جشنواره فرهنگی سیمرغ را داریم انجمن‌های علمی در حال حاضر به ۷۰ انجمن فعال افزایش پیدا کرده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به موضوع عفاف و حجاب در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: حجاب و عفاف یکی از سیاست‌های معاونت فرهنگی است که فعالیت‌های دانشجویی را به این سمت سوق دهیم همچنین مشارکت هیئت علمی و کارکنان را با آموزش‌هایی که داده می‌شود، داشته باشیم و آئین نامه پوشش و اخلاق حرفه‌ای سال ۹۱ ابلاغ شده که در این زمینه کار می‌کنیم. تاکید ما بر روی پوشش و اخلاق حرفه‌ای است و اگر موردی باشد با کمیته انضباطی وارد همکاری می‌شویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱
اگه نمی خواید ظرفیت پذیرش دانشجو پزشکی را زیاد کنسروسازی نیست که بگوئید خوابگاه کم داریم.در حالی که نسبت به نرم جهانی کمبود پزشک داریم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار