آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۷۰۳۵
سردبیر برنامه تلویزیونی بدون توقف:

نمایندگان مجلس بروشور کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را نخوانده‌اند / ۹۹ درصد از روایت فیلم چرنوبیل دروغ و بازسازی است

سردبیر برنامه تلویزیونی بدون توقف گفت: من تعهد می‌دهم که نمایندگان مجلس بروشور کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را نخوانده اند و نمی‌دانند چیست.

نمایندگان مجلس بروشور کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را نخوانده‌اند / ۹۹ درصد از روایت فیلم ترنوبیل دروغ و بازسازی است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مهدی خانعلی زاده سردبیر برنامه تلویزیونی بدون توقف در میزگرد بررسی کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا که به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران و بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در محل حسینیه هنر برگزار شد، گفت: با پیوستن ایران به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا پسماند‌های هسته‌ای کشور نیز صاحب پیدا می‌کند مثلا در مورد پسماند‌های نیروگاه هسته‌ای بوشهر باید توضیح دهیم که چه استفاده‌ای از آن‌ها شده است.

وی با اشاره به اینکه کنوانسیون‌های بین المللی در بهترین حالت قرار است مشکلات کشور‌های بزرگ را حل کنند و در واقع هدف آن‌ها ایجاد مانع برای کشور‌های در حال توسعه است، تصریح کرد: نگاهی که در خصوص پیوستن به کنوانسیون‌های بین المللی در کشورمان وجوددارد این است که برخی‌ها می‌گویند غربی‌ها نگران این هستند که ایران دست از پا خطا کند و اگر اثبات شود ما نمی‌خواهیم برخلاف مصلحت دنیا کاری انجام دهیم آن‌ها دست از سر ما برمی دارند و این اتفاق با پیوستن به کنوانسیون‌های بین المللی رخ می‌دهد. با این وجود سوال این است که مثلا اگر شورای حقوق بشر سازمان ملل دغدغه تامین حقوق بشردر دنیا را دارد پس چرا نسبت به نقض حقوق بشر در عربستان واکنشی از خود نشان نمی‌دهد.

خانعلی زاده با بیان اینکه اسرائیل عضو کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا نیست، تصریح کرد: اگر هدف کنوانسیون بحث منابع طبیعی است پس چرا اسرائیل عضو این کنوانسیون نیست، ولی ما آن را اجرایی می‌کنیم و چرا باید مجلس این کنوانسیون را تصویب کند.

سردبیر برنامه تلویزیونی بدون توقف خاطرنشان کرد: کشور‌های مختلفی این کنوانسیون را پذیرفته اند، اما آن را تصویب نکرده اند با این وجود مجلس ما آن را تصویب کرده است در هر حال به نظر می‌رسد که برخی‌ها تصویب این کنوانسیون‌ها را جاده صاف کن تعامل با غرب می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه کنوانسیون‌های بین المللی بعد از فروپاشی شوروی رنگ و بوی دیگری به خود گرفت، تصریح کرد: تاکید بنده براین است که پیش از امضا باید این کنوانسیون‌ها را بخوانیم و بدانیم چه چیزی را امضا می‌کنیم با این وجود من تعهد می‌دهم که نمایندگان مجلس بروشور کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را نخوانده اند و نمی‌دانند چیست.

خانعلی زاده با اشاره به اینکه ۹۹ درصد از روایت فیلم چرنوبیل دروغ و بازسازی است، تصریح کرد: ژاپن به کشوری که از نیروگاه‌های هسته‌ای استفاده می‌کند معروف است، اما این کشور نیز علی رغم اینکه کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را پذیرفته، اما آن را تصویب نکرده است. 

سردبیر برنامه تلویزیونی بدون توقف با اشاره به اینکه ایران عادی رفتار می‌کند و در این چارچوب ظالمانه به دنبال عادی سازی است، اما غربی‌ها این اجازه را نمی‌دهند افزود: آقایان آب سنگین اراک را به آب سنگین تبدیل کردند، اما به دروغ گفتند می‌خواهیم آن را مدرن سازی کنیم.

بیگدلی عضو هیئت علمی امام صادق با بیان اینکه کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای مشمول کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا نمی‌شوند و این کنوانسیون فقط تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای و تاسیسات نظامی که پسماند آن مصارف صلح آمیز داشته اند را شامل می‌شود اظهار کرد: ایران از پیوستن به کنوانسیون‌های بین المللی از ابتدای انقلاب تاکنون این بوده که بگوییم شهروند عادی برای جامعه جهانی هستیم با این وجود پذیرش این کنوانسیون‌ها یک مسئله سیاسی بوده، اما طرف مقابل به دنبال ایجاد تعهد حقوقی برای کشورمان است.

وی افزود: سوال این است که فایده علمی پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین المللی در طول این ۴۰ سال چه بوده است و در عوض ما چه قدر هزینه داده ایم و چه تعداد دانشمندان ما ترور شده اند قطعا اگر هزینه فایده صورت بگیرد متوجه خواهیم شد که ما چه امتیاز‌هایی داده ایم

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق گفت: در کشوری که می‌خواهد حکمرانی عاقلانه‌ای در حوزه سیاست خارجی داشته باشد باید یک مسئله برای مسئولان اصل باشد و آن این است که به هیچ کنوانسیون بین المللی ملحق نشویم مگر اینکه به مرگ دچار شویم. در هر حال بزرگترین مشکل ما این است که از لحاظ تاریخی این تجربه برای ما به یک عنوان یک اصل نهادینه نشده که کنوانسیون‌های بین المللی را نپذیریم.

وی بیان کرد: تجربه تاریخی ۴۰ سال گذشته نشان می‌دهد که کنوانسیون‌های بین المللی ذیل یک فرآیند هستند و ما، چون تکنولوژی لازم را نداریم نمی‌توانیم به مانند طرف مقابل آینده را پیش بینی کنیم.

بیگدلی اظهار کرد: شرایط حساس ۴۰ سال گذشته کشور نشان می‌دهد که هیچ یک از کنوانسیون‌های بین المللی به نفع ما کار نمی‌کنند درواقع اگر آمریکا نخواهد هیچ کدام از این سازمان‌ها و عادی سازی کمکی به ما نخواهند کرد همان طور که در زمان بوش کمکی به عراق نشد.

عضو هیئت علمی امام صادق با بیان اینکه در تمام کنوانسیون‌های بین المللی به موضوع مدیریت یکپارچه سازی و جهانی سازی تاکید شده تصریح کرد: ما از الگویی از استقلال پیروی می‌کنیم که در ۴۰، ۵۰ سال اخیر این استقلال معنایی ندارد چرا که امروز می‌گویند ما در یک جهان تعاملی و جامعه یکپارچه جهانی هستیم.

وی با طرح این سوال که چه ضمانت اجرایی در خصوص تحقق امتیازات ایران با پیوستن به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا وجود دارد تصریح کرد: تنها امتیاز این کنوانسیون این است گفته شده تجربیاتی را در اختیار ما می‌گذارند. به نظر می‌رسد که طرف غربی نگران این است که ما از برجام خارج شویم بنابراین با پیوستن ایران به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا به دنبال مانتیتورینگ فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان است.

داغینه کارشناس ارشد فیزیک هسته‌ای نیز گفت: یکی از دغدغه‌های غربی‌ها این است که در NPT یک خلا حقوقی وجود دارد به گونه‌ای که این خلا به آن‌ها اجازه نمی‌دهد آن‌ها بر روی پیشران‌های هسته‌ای دریایی نظارت کنند. از طرفی با توجه به اینکه مسئولان ما اعلام کرده اند که می‌خواهند کار بر روی پیشران‌های هسته‌ای را شروع کنند بنابراین پیوستن ایران به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا غربی‌ها کمک می‌کند تا اطلاعاتی را در مورد پسماند‌های پرتوزای ایران به دست بیاورند و با آنالیز این پسماند‌ها متوجه شوند که ما در چه مصارفی از آن‌ها استفاده کرده ایم.

وی با بیان اینکه پیوستن به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا یک نوع پاسخگویی به نگرانی‌های طرف غربی است، تصریح کرد: دغدغه‌ای نسبت به این که این کنوانسیون بخواهد محدودیتی برای ما ایجاد کند وجود ندارد و این کنوانسیون فقط به دنبال رصد و مانیتورینگ برنامه‌های ماست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۲
وای باز هم توافق های بین المللی تعهدآور و بی فایده و پرضرر ؟!!!
برجام
اف ای تی اف
بیست سی
محیط زیست
...
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار