کد خبر:۷۸۷۵۷۳
در اختتامیه رویداد «ره زیست» مطرح شد

قانعی: ایران برای عرضه دارو‌های زیست فناوری رتبه دوم آسیا را دارد

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کشور ما با عرضه ۲۲ داروی زیست فناوری به بازار، رتبه دوم آسیا را بعد از ژاپن کسب کرده است.

قانعی: ایران برای عرضه دارو‌های زیست فناوری در آسیا رتبه دوم را دارد

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم اختتامیه رویداد «ره زیست» با اشاره به اینکه زیست فناوری مرتبه عالی حیات است، اظهار کرد: سال گذشته یونسکو تعریفی از سواد ارائه کرد با این عنوان که با سواد به کسی اطلاق می‌شود که توان تغییر دادن را داشته باشد.

قانعی ادامه داد: امروز بشر به تغییر و تحول روی آورده و شاهدیم هر کجا تغییری ایجاد شده بهره وری نیز بالا رفته است، البته همه این‌ها تقلیدی از مدل‌های زیستی طبیعی بوده که خداوند در جهان خلقت قرار داده است.

وی افزود: با نگاهی به آمار فروش شرکت‌های دانش بنیان در کشور می‌بینیم که بالاترین فروش مربوط به محصولات زیست فناوری است و محصولات هایتک این حوزه مشتریان خود را دارد. امسال در حوزه دارو‌های زیست فناوری، ایران ۲۲ قلم محصول تولیدی را به بازار عرضه کرد و در آسیا پس از کشور ژاپن با ۳۱ داروی زیست فناوری رتبه دوم را دارد.

قانعی در همین خصوص بیان کرد: اگر این محصولات در کشور تولید نمی‌شد باید با رقمی معادل یک میلیارد دلار، دارو‌ها وارد کشور می‌شد، اما با تولید این محصولات نه تنها ارزبری نداشتیم بلکه نزدیک به هزار میلیارد تومان سود بیمه‌ها از فروش محصولات بود و شرکت‌های دانش بنیان تولیدکننده نیز سود خوبی کسب کردند.

وی با بیان اینکه ایران در شرایط تحریمی سختی قرار دارد، اما ثابت کرده که برخی تهدیدات بهترین فرصت برای ما خواهد بود، اظهار کرد: با وجود اینکه ما در تحریم بودیم و کشوری مثل ترکیه دوستی خوبی با آمریکا داشت، اما ایران اولین کارخانه تولید دارو در ترکیه را همین امسال تاسیس کرده و در حال حاضر نیز چهار قلم دارو در آن تولید می‌شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: خوشبختانه ما در هیچ کدام از حوزه‌های زیستی از ای‌کولای تا چند قلو زایی دام‌ها و تولید کود‌های زیستی کمبود نداریم و به راحتی در کشور تولید می‌شود.

وی بیان کرد: سهم ثروت پزشکی در زیست فناوری تنها هشت درصد است و ۹۲ درصد از درآمد آن هیچ ربطی به این حوزه ندارد و آمار و ارقام نشان می‌دهد هر فردی که ثروت خود را به بخش زیست فناوری وارد کرده نه تنها مشکلی نداشته بلکه سود هم کرده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص شرکت‌هایی که در حوزه زیست فناوری دچار زیان شده اند، گفت: آن شرکت‌هایی که به مشکل برخوردند اولا تازه کار بودند و دوما پول و سرمایه نداشتند با همین هدف نیز ما در ستاد توسعه زیست فناوری یک شتاب دهنده راه اندازی کردیم تا استارتاپ‌ها زیر نظر یک منتور تا رسیدن به مرحله تجاری سازی قرار بگیرند و در نهایت هم همین شتاب دهنده محصول نهایی آن‌ها را خریداری می‌کند.

قانعی در خصوص سرمایه اولیه این شرکت‌ها نیز گفت: شرکت‌های تازه کاری که از دریافت وام و سرمایه می‌ترسیدند را زیر نظر خود قرار دادیم و صندوق زیست را راه اندازی کردیم که به صورت VC اداره می‌شود یعنی سرمایه گذاری به گونه‌ای است که اگر استارتاپ شکست خورد هیچ سرمایه‌ای از آن‌ها بازپس گرفته نمی‌شود، اما اگر به سوددهی رسیدند باید هزینه اولیه سرمایه گذاری را بازگردانند.

وی یادآور شد: «ره زیست» شروع یک راه جدید است و کسانی که وارد این عرصه می‌شوند باید بدانند پشت هر اتفاقی یک موضوع است و پشت هر موضوعی یک ثروت نهفته قرار گرفته و مهمترین کار ما این است که بتوانیم به آن موضوعات دست پیدا کنیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: برای ستاد توسعه زیست فناوری یک هدف مشخصی در نظر گرفته شده و ما باید سه درصد از بازار دنیا در حوزه زیست فناوری را به دست آوریم.

قانعی در پایان خاطرنشان کرد: همه کسانی که در این عرصه می‌خواهند فعالیت کنند این مسئله را در نظر داشته باشند که زیست فناوری به تنهایی ارزش ندارد و باید مهندسان نیز به این حوزه وارد شوند. در واقع تا یک مهندس دستگاهی را تولید نکند یک پزشک کاری از پیش نمی‌برد و در واقع ایجاد یک شبکه مهندسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در ادامه این مراسم همچنین ایرانمنش، دبیر همایش ره زیست اظهار کرد: از سال گذشته برنامه‌های رویداد ره زیست با فرآیند ثبت نام آغاز شد همچنین در نظر گرفتیم تا منتور‌ها و سرمایه‌های اولیه آزمایشگاهی را در سال گذشته تامین کنیم. 

ایرانمنش ادامه داد: برای ما بسیار جالب بود که در اولین رویداد استقبال خوبی از این حوزه شد به طوری که ۵۰۰ نفر در این رویداد ثبت نام کردند و ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور داشتند و طی پنج ماه با یکدیگر به تبادل علم پرداختند و در نهایت ۱۳ تیم به محصول نهایی رسیدند.

در پایان این مراسم نیز به ۱۳ تیم برتر تقدیرنامه‌هایی اهدا و به ۵ تیم اول نیز جوایزی اهدا شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار