کد خبر:۷۸۷۸۷۴
عملکرد دولت زیر ذره‌بین دانشجویان؛

رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

میزگرد نقد عملکرد دولت »تدبیر و امید» با حضور چند تن از فعالان تشکل های دانشجویی در «خبرگزاری دانشجو» برگزار شد.

رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته دولت فرصت مناسبی است تا علاوه بر گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به ویژه شهیدان رجایی و باهنر به بیان دستاورد‌ها و نقد عملکرد دولت‌ها پرداخته شود. به همین مناسبت خبرگزاری دانشجو با دعوت از چند تن از فعالین تشکل‌های دانشجویی به نقد عملکرد دولت تدبیر و امید پرداخته که در ادامه متن این میز گرد را می‌خوانید:

رضیعی، عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه برای بررسی عملکرد دولت و شرایطی که در این ۶ سال به وجود آمده ابتدا باید ببینیم که این دولت با چه ایده‌ای وارد عمل شد: گفت: بعد از تلاطمی که در سال ۹۱ از نظر اقتصادی و در بازار به وجود آمد آقای روحانی با ایده مذاکره وارد عمل شد و به نوعی یک همگرایی بین مشکلات داخلی کشور و نزدیکی به غرب ایجاد کرد.

وی افزود: ایده دولت این بود که ما هر چقدر بتوانیم به غرب نزدیک شویم و مذاکره کنیم بهتر می‌توانیم مشکلات داخلی کشور را حل کنیم و با این جمله معروف روحانی که ما می‌خواهیم هم چرخ کارخانه‌ها بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژ‌ها دولت وارد مذاکرات شد.

رضیعی به تجربه شکست مذاکرات ایران در قرارداد الجزایر و مذاکرات هسته‌ای تهران، بروکسل و پاریس به ریاست آقای روحانی اشاره کرد و افزود: ایده مذاکره که در سال ۹۲ توسط رئیس جمهور مطرح شد نیز یک ایده کاملاً شکست خورده بود منتها نقدی که آقای روحانی داشت این بود که می‌گفت: ما در دوره‌های قبل با دیگران و اروپا مذاکره می‌کردیم، ولی این بار باید با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم و با کدخدا ببندیم تا مشکلات حل شود.

وی بیان کرد: ایده مذاکره در ۶ سال گذشته دو ضربه مهم را به کشور وارد کرده نخست اینکه مردم را شرطی کرد به این معنا که مردم امروز حس می‌کنند در شرایط فعلی هر چقدر ما به غرب نزدیک شویم با مذاکره مشکلات حل می‌شود و متأسفانه نبض این شرطی کردن هم به دست رسانه‌ها در خارج از کشور افتاده است و مطبوعات داخلی هم نقش مهمی را در این شرطی‌سازی ایفا کرده‌اند.
 
رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

دولت هیچ برنامه ای برای بهبود شرایط اقتصادی ندارد
وی افزود: ضربه دوم این است که کشور ۶ سال است معطل مانده و ما هیچ برنامه اقتصادی برای بهبود شرایط و اوضاع از جانب دولت روحانی مشاهده نمی‌کنیم و این در نوع خود در دولت‌های پس از انقلاب بی‌سابقه است؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت: دولت آقای روحانی بی گفتمان‌ترین دولت پس از انقلاب اسلامی است و هیچ برنامه مشخص و معینی برای حل مشکلات مردم ندارد.

رضیعی اظهار کرد: یکی از طنز‌های تلخ جمهوری اسلامی این است که آقای روحانی در زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ گفت: اگر مشکلات فعلی کشور علاج و درمان نداشت من هیچ موقع برای تصدی سمت ریاست جمهوری اقدام نمی‌کردم با این وجود الان که بعد از گذشت ۶ سال نتیجه طرح مذاکره شکست خورده او این موضوع را مطرح می‌کند که من اختیارات لازم را برای اداره کشور در دست نداشتم در هر حال این فرار به جلو و تناقض در سخنان روحانی یکی از تلخ‌ترین طنز‌هایی است که در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده ایم.

عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: قطعاً آقای روحانی با شرایط اجرایی کشور در سال ۹۲ و حدود اختیارات رئیس‌جمهوری آشنایی داشته است؛ البته در گذشته هم روسای جمهور قبلی همچون آقای خاتمی که در سال ۸۳ در اجرای طرح‌های خود شکست خورده بود گفت: رئیس جمهور تدارکات چی است و عملاً هیچ نقشی ندارد در هر حال آقای روحانی هم تمام این مسائل را می‌دانسته؛ اما پس از گذشت ۶ سال به جای پاسخگویی دم از کم بودن اختیارات می‌زند.

رضیعی بیان کرد: اگر چه دولت عملکرد خود را در حوزه سیاست خارجی قابل دفاع می‌داند، اما در عمل شاهد بودیم که برجام هم در اجرا و هم در نتیجه شکست خورد با این وجود امسال رهبر معظم انقلاب به صراحت تکلیف سیاست خارجی را مشخص کردند و گفتند ما مذاکره نمی‌کنیم و مشخص کردند که راه علاج مشکلات کشور مذاکره نیست، اما دولت روحانی همچنان بر گزینه مذاکره پافشاری می‌کند.
 
رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

وی افزود: علی رغم تحقیر‌های بی سابقه‌ای که در چند وقت اخیر نسبت به مسئولین و ملت ایران شده دولت روحانی به دنبال مذاکره و بستن قرارداد با مکرون است و همین آقای مکرون وقتی از ظریف همزمان با برگزاری نشست سران جی هفت دعوت می‌کند شاهد بودیم هیچ استقبال رسمی از او توسط مقامات فرانسوی صورت نگرفت.

قرار گرفتن ظریف در لیست تحریم ها نتیجه مذاکره با کدخدا بود
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اینکه نتیجه مذاکره با آمریکا و کدخدا نیز که به نوعی آقایان ایمان داشتند می‌توانند با آن مشکلات را حل کرد این بود که آقای ظریف هم به عنوان رهبر تیم مذاکره کننده ایران جزو لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت، اضافه کرد: معتقدم دولت پیش از آن که سیاست مذاکره را ادامه دهد باید یک برجام با ملت ایران ببندد و به صراحت موضع خود را مشخص کند که برای رفع مشکلات چه برنامه و چه مدت زمان نیاز دارد.
 
دچار فروبستگی اقتصادی شده ایم
رضیعی با بیان این که اختیارات رئیس جمهور در این دوره اختیارات بی‌سابقه‌ای بوده، اما متاسفانه در این ۶ سال برنامه اقتصادی مشخصی از جانب دولت برای رفع مشکلات اقتصادی شاهد نبوده ایم، ظهار کرد: نتیجه این بی برنامگی بحرانی بودن و متلاطم شدن وضعیت اقتصادی کشور بوده به گونه‌ای که الان دچار فروبستگی اقتصادی شده ایم یعنی هم تورم و هم رکود داریم.
 
روحانی در مذاکره با غرب بیشترین وادادگی را داشته
وی با اشاره به اینکه روحانی در حیطه مذاکره با غرب بیشترین وادادگی و مرعوبیت را چه در زمان دبیری شورای عالی امنیت ملی که مسئولیت مذاکره با کشور‌های اروپایی را بر عهده داشت و چه در زمان فعلی نسبت به دیگر مسئولین کشور داشته، تصریح کرد: در دولت اصلاحات هم که روحانی سرپرست تیم مذاکره کننده بود نحوه عملکرد او به گونه‌ای بود که حتی صدای جریان اصلاحات را هم درآورد و متاسفانه این وادادگی تا به امروز هم ادامه پیدا کرده است.
 
پالس های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح طلبان را هم درآورد
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: امروز وقتی بحث مذاکره و پالس‌های مثبت روحانی برای مذاکره با مکرون و آمریکا مطرح می‌شوند می‌بینیم که سران اصلاحات هم نسبت به اظهارات رئیس‌جمهور موضع‌گیری می‌کنند.

رضیعی با بیان اینکه برخلاف ادعای آقایان که میگویند سیاست‌های اقتصادی دولت مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است سیاست‌های این دولت مبتنی بر سیاست‌های نئولیبرالیستی بوده اظهار کرد: ایده‌های اقتصاد نئو لیبرالیستی دولت تقریباً در همه کشور‌ها به جز برزیل شکست خورده است.

وی افزود: مهمترین ضعف اقتصادی دولت این بوده که آقای روحانی در این سال‌ها به جای اینکه سعی کند توسعه اقتصادی را با فرهنگ و ساختار‌های کشور تطبیق دهد سعی کرده فرهنگ و ساختار‌ها را با توسعه تطبیق دهد که خصوصی سازی‌های بی حساب و کتاب از پیامد‌های این شیوه بوده است.

رضیعی با بیان اینکه با خصوصی سازی‌های بی حساب و کتاب برندی که مثلاً هزار میلیارد تومان ارزش داشته به مبلغ ۷۲ میلیارد تومان واگذار شده و از این رقم نیز ۱۰ میلیارد را دریافت کرده و مابقی آن را نگرفته اند، تصریح کرد: بانک مرکزی دارای یک عملکرد ناشفاف و دارای عملکردی است که زیر علامت سوال و همراه با اشتباه است و حتی وقتی قرار بوده که به گفته رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس از عملکرد بانک مرکزی تحقیق و تفحص صورت بگیرد کل دولت پیام فرستادند که مجلس سراغ بانک مرکزی نرود.
 
مجلس شان نظارتی خود را از دست داده
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه مجلس شان نظارتی خود را از دست داده، چون وقتی دولت می‌گوید سمت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت صمت نروید کوتاه می‌آید، تصریح کرد: ضربه دیگری که دولت به اقتصاد وارد کرد کاهش ارزش پول ملی بود که این کاهش ضرباتی نیز به مردم وارد کرد.

رضیعی گفت: وقتی که دولت ارز ۳۷۰۰ تومانی را بی حساب و کتاب در اختیار عده‌ای قرار می‌دهد نتیجه این می‌شود که این ارز یا مصرف مواردی شده که اصلاً نیاز جامعه نبوده مانند واردات لوازم آرایشی و غذای سگ و یا منجر به واردات بی رویه کالا‌هایی شده که می‌توانستیم آن‌ها را در داخل تولید کنیم و همین می‌شود که تولید کننده ایرانی به حاشیه می‌رود و فضای کسب و کار و تولید دچار چالش می‌شود.
 
 
رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

سلیمان پور، عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز با بیان اینکه دولت روحانی یک همگرایی بین مشکلات اقتصادی و داخلی با مسائل بین المللی و تحریم‌ها به وجود آورد و راه حل مذاکره را برای رفع مشکلات به مردم معرفی کرد، افزود: تا قبل از سال ۹۲ در جریان موافق دولت فعلی مرتب اعلام می‌کرد ۷۰ درصد مشکلات کشور ناشی از ضعف عملکرد دولت وقت است و ربطی به تحریم‌ها ندارد، ولی موقعی که این جریان قدرت را به دست گرفت تمام مشکلات معیشتی مردم، کوچک شدن سفره‌ها و تورم را به تحریم‌ها و مشکلات ناشی از تحریم‌ها گره زدند و راه حل آن را مذاکره عنوان کردند و به این بهانه پای میز مذاکره نشستند.

وی بیان کرد: این دولت در حالی که می‌توانست از مذاکره بهتر به نتیجه برسد، اما یک مذاکره ضعیف با یک نتیجه ضعیف‌تر رقم خورد.

عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار کرد: در زمان انتخابات این دولت با توجه به عملکردی که داشت برای اینکه روی کار بیاید در سطح استان‌ها ناچار بود وعده‌هایی را به برخی اشخاص موثر بدهد و امروز با توجه به وعده‌هایی که داده ناچار است امتیازاتی را به این افراد اختصاص دهد در نتیجه دولت تحت تاثیر این آدم‌ها هم قرار گرفته است.

سلیمان پور با بیان اینکه روحانی در سال ۹۲ مشکلات کشور را به مذاکره و روابط بین الملل گره زد و هیچ برنامه دیگری نداشت، افزود: اینکه بگوییم دولت حسن روحانی دولت بی برنامه‌ای است حقیقت ماجراست و تهمت نیست، چون این دولت برنامه‌ای ندارد به همین دلیل با نیاز‌های کاذب و پاسخگویی به این نیاز‌ها صرفاً مسکن‌هایی را برای التیام موقت درد‌هایی که خودشان ایجاد کرده‌اند به جامعه تزریق می‌کنند.
 
از نظر روحانی کلید حل مشکلات در واشنگتن است
وی افزود: یکی از برنامه‌های دولت این بوده که افکار عمومی را مرتب مشغول خارج از مرز‌های کشور کند به گونه‌ای که مرتب این صحبت را از آقای روحانی شنیده‌ایم که می‌گوید کلید حل مشکل مذاکره و کلید حل تحریم و هر مشکلی در واشنگتن قرار دارد و اگر در ایران قرار داشت من حتماً آن را باز می‌کردم.

سلیمانپور تصریح کرد: ایجاد انتظار در مردم نسبت به خارج برای حل شدن مشکلات با این هدف صورت می‌گیرد که روحانی از زیر بار مسئولیت‌هایی که داشته بگریزد و به خاطر تمام ضعف‌هایی که دولت داشته پاسخگو نباشد.
 
دولت بیشتر از همه به خطر مذاکره واقف است
وی با تاکید بر اینکه از سرگیری مذاکرات در شرایط فعلی هیچ وقت نمی‌تواند نتیجه بخش باشد و فکر می‌کنم خود دولت هم بیشتر از همه ما واقف باشد که مذاکره در شرایط فعلی چقدر خطرناک است، افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود تکلیف مذاکرات را روشن کردند و اگر امروز دوباره مقدمه‌چینی از طرف روحانی صورت می‌گیرد و می‌گوید ما اگر ایستاده‌ایم پای منافع کشور مان ایستاده ایم و گرنه ایستادن پادرد و کمردرد می‌آورد باید به او بگوییم که آرمان ما ایستادن در مقابل کشور‌هایی است که امپریالیسم بر آن‌ها حکومت می‌کند و به گفته شهید بهشتی ما راست قامتان جاودانه تاریخ هستیم با این وجود این صدا شاید به آقای روحانی برسد که هر کسی از ایستادن پا درد و کمر درد می‌گیرد اصراری برای ایستادن نیست و می‌تواند برود و کسان دیگری هستند که پای آرمان‌ها بایستند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه از سال ۹۲ که روحانی رئیس جمهور شد و تا زمانی که ترامپ تیر خلاص را به برجام زد ثابت شد که او پای منافع کشور نایستاده و صرفاً کنار میز مذاکره نشسته، افزود: امیدواریم که از سر گیری مذاکرات در حد حرف باقی بماند و منافع داخلی کشورمان که پس از مذاکرات ثابت شده دچار آسیب‌های جدی می‌شود از این گزند و خطر در اعمال بماند.

وی گفت: دوستان معتقدند که سیستم اقتصادی ایران نئولیبرالیستی اداره می‌شود، اما بنده معتقدم که متاسفانه همین سیستم هم امروز در کشور وجود ندارد و مدت‌ها است که اقتصاد کشورمان از نداشتن هیچ مدلی آسیب دیده و از آن بدتر ما هیچ وقت برای اقتصاد یک مدل اقتصادی که بتواند اجرایی شود را سرلوحه کار قرار نداده ایم و از طرفی فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در مورد اقتصاد مقاومتی در حد حرف بر زمین مانده است.

سلیمان پور با بیان اینکه دولت‌ها باید هزینه درمان اقتصاد بیمار ایران را بپردازند افزود: در شرایط فعلی هر دولتی که در ایران روی کار می‌آید دو انتخاب ساده پیش رو دارد نخست این که اشتغال ایجاد کند که این ایجاد اشتغال در وضعیت کنونی کشورمان موجب ایجاد تورم می‌شود و یا اشتغال ایجاد نکند و دست روی رکود بازار بگذارد و با بیکاری و رکود مانع ایجاد تورم شود که آقای روحانی از سال ۹۲ تا سال ۹۶چنین سیاستی را در پیش گرفت و حالت فنر وار اقتصاد را جمع کرد و مانع ایجاد تورم خیلی شدید در اقتصاد شد و همین ایجاد رکود و بیکاری را به دنبال داشت و امروز این حرکت فنروار اقتصاد بازگشت شدیدی دارد و ما آن را لمس میکنیم.

وی افزود: متاسفانه حس می‌کنم که در کشور ما بعضی از قوانین و مدل‌ها پیاده نمی‌شوند تا برای عده‌ای سودجو که بی ارتباط با دولت هم نیستند فرصت ایجاد شود تا از آشفته بازار اقتصاد در راستای منافع شخصی خود استفاده کنند مانند اتفاقاتی که در بازار خودرو رخ داد تا جایی که شاهد دستگیری و بازداشت جمعی از مدیران خودروسازی‌ها بودیم. معتقدم تا این دولت تصمیم نگیرد هزینه‌های درمان اقتصاد بیمار کشور را پرداخت کند وضعیت با همین روال ادامه خواهد یافت و تحول خاصی به وجود نمی‌آید.

سلیمانپور بیان کرد: ما هر ساله با کاهش ارزش پول ملی، افزایش نقدینگی، فنری شدن اقتصاد و زد و بند‌های داخلی روبرو هستیم و این اتفاقات از گذشته بوده، ولی امروز تشدید شده است در هر حال امیدواریم که دولتی روی کار بیاید که هزینه درمان این اقتصاد بیمار را بپردازد.
 
رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

خطیب، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: اگر به سال انتخابات در سال ۹۲ برگردیم می‌توان گفت: مهمترین مسئله‌ای که جریان انتخابات را مدیریت کرد بحث مذاکره و رویکرد ایران درقبال سیاست خارجی بود و بحث نیز این بود که به هر حال ایران می‌خواهد با ایران چه بکند.

وی بیان کرد: در دو سال آخر دولت احمدی نژاد فارغ از نقاط ضعف و منفی که این دولت داشت بحث مذاکره با آمریکا خیلی داغ شد و به نوعی موجی راه افتاد مبنی بر اینکه رویکرد ایران در قبال سیاست‌های آمریکا چه خواهد بود و آیا این رویکرد یک رویکرد تعامل مندانه و یا یک رویکرد استقامت مندانه خواهد بود.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی افزود: رئیس‌جمهور منتخب افکار و نظرات مردم است با این وجود شاید در سال ۸۴ که احمدی نژاد رئیس جمهور شد رویکرد مردم بیشتر رویکرد مقاومتی بود مبنی بر اینکه ما باید در عرصه بین الملل مقاومت کنیم و آمریکا به عنوان نماد استکبار هیچ کاری نمی‌تواند بکند بنابراین در آن برهه دولت و مجلس در مسیر مذاکره نبودند، اما روحانی باب مذاکره را باز کرد بر این اساس که ما باید رویکرد جمهوری اسلامی را تغییر دهیم و با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشت مردم یک رویکرد گفتگو محور را با آمریکا در پیش بگیریم.

بی نظمی و عدم انسجام در عملکرد دولت مشهود است
وی با بیان اینکه در مجموع عملکرد دولت بیشتر از اینکه در راستای حل مشکلات اقتصادی مردم باشد بیشتر در راستای این بوده که شانس خود را امتحان کند که آیا امکان اینکه اقتصاد و مسئله معیشت مردم از راه مذاکره حل شود وجود دارد یا نه افزود: روحانی به شعار‌هایی که در سال ۹۲ و ۹۶ داد خیلی پایبند نبوده است و می‌توان گفت: یک بی نظمی و عدم انسجام در عملکرد او و دولت کاملاً مشهود است.

خطیب با اشاره به اینکه سیاست‌های روحانی در چند سال اخیر سیاست‌های متناقضی بوده، افزود: یکی از سیاست‌های روحانی در دولت یازدهم این بود که فضای اقتصادی را در فضای رکود قرار داد با این وجود آن زمان کشور بر خلاف زمان کنونی خیلی درگیر تورم شدید نبود.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: من متوجه نمی‌شوم که چطور آمریکا رهبر و وزیر امور خارجه یک کشور ۸۰ میلیونی را تحریم می‌کند و بعد روحانی دم از مذاکره مجدد می‌زند؛ البته چندی پیش رئیس جمهور شفاف و صریح نظر خود را در قبال خروج آمریکا از برجام و سیاست‌های اروپا و اینستکس اعلام کرد و گفت: کار برجام تمام شده است منتها اخیراً یک اتفاق غیر منتظره افتاد و آقای روحانی بحث مذاکره را پیش کشید. معتقدم رئیس‌جمهور با طرح این موضوع در حال بازی با الفاظ است و می‌خواهد گفتمان جدیدی را به عنوان منافع ملی ایجاد کند بدون اینکه توضیحی در مورد آن داشته باشد.

روحانی برای مذاکره از لفظ منافع ملی سوءاستفاده می‌کند
خطیب تصریح کرد: معتقدم رئیس‌جمهور به خاطر اینکه مردم و حکومت را مجاب کند که تنها راه برون رفت دولت و کشور از وضعیت فعلی مذاکره با آمریکا است از لفظ منافع ملی سوءاستفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه منافع ملی با غیرت ملی گره خورده و این عزت ملی یک امر کاملاً اکتسابی است تصریح کرد: عزت ملی امری نیست که کسی آن را به ما بدهد با این وجود منافع ملی و عزت ملی توسط مردم هر کشور به دست می‌آید؛ از این رو هر دولتی باید متکی بر توان داخلی خودش باشد، اما سوال این است که در این چند سال چند هزار بنگاه اقتصادی در کشورمان از کار افتاده است؟ متاسفانه در این مدت روحانی به جای اینکه سیاست خود را در راستای تولید قرار دهد به سیاست‌های نفتی افتخار می‌کند و این در حالی است که اتکا به سیاست‌های نفتی سیاست درستی نیست چرا که اقتصاد نفتی ناپایدار است.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخست وزیر ژاپن تاکید کردند که ما آمریکا را لایق پیام دادن هم نمی‌دانیم با این وجود طبق فرمایشات رهبر انقلاب و مبتنی بر قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام تنها راه برون رفت از مشکلات کشور تکیه بر توان داخلی و به کارگیری شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است.

خطیب افزود: گفتگو و مذاکره با کشور‌ها ایرادی ندارد و ما اتفاقاً به دنبال مذاکره و گفتگو صحیح و هوشمندانه و توام با آینده نگری هستیم.

خطیب با بیان این که در مسئله اقتصاد دولت و مسئولین ابتدا باید از یک سری مولفه‌ها مانند راحت طلبی و خوی اشرافی گری فاصله بگیرند و میزان اموال خود را شفاف اعلام کنند، افزود: عدم شفافیت موجب بی اعتمادی در مردم می‌شود در هر حال هر چه مسئولان مولفه‌هایی را که به آن‌ها اشاره کردم رعایت نکنند عملاً اثرگذاری نخواهند داشت.

وی با بیان این که دولت با یک سری اقدامات نامناسب مانند حذف صفر‌ها از پول ملی و یا تشکیل مجدد وزارت بازرگانی می‌خواهد اذهان عمومی را نسبت به وضعیت بد اقتصادی منحرف کند، افزود: قدرت پول ملی بر روی تولید استوار است نه بر تعداد صفر‌های یک اسکناس، اما دولت به دنبال حذف صفر‌ها است.
 
رضیعی: پالس‌های روحانی برای مذاکره با آمریکا صدای اصلاح‌طلبان را هم درآورد / فدایی: دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می‌کند

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دولت با تشکیل مجدد وزارت بازرگانی نه تنها سیستم را از حالت چابکی خارج می‌کند بلکه وظایف و اختیاراتی را نیز به صورت روشن برای این وزارتخانه متصور نشده، افزود: با تشکیل وزارت بازرگانی بخش کشاورزی ذیل وزارت بازرگانی قرار می‌گیرد که این موضوع باعث می‌شود بخش کشاورزی از حالت تولیدی خارج شود و این در حالی است که مطابق نظرات رهبر معظم انقلاب بخش کشاورزی باید سالانه تولیدات خود را افزایش دهد

وی افزود: با تشکیل وزارت بازرگانی و انتقال بخش کشاورزی به این وزارتخانه عملکرد این وزارتخانه و دولت به جای اینکه تولیدی باشد وارداتی خواهد بود.

خطیب اظهار کرد: تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت معدن و تجارت باعث می‌شود که ما از تصدی‌گری و یکپارچه سازی یک سیستم منسجم خارج شویم یعنی به جای اینکه یک سیستم وظیفه واردات و صادرات را برعهده داشته باشد دو سیستم این کار را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر کارت‌های بازرگانی زیادی صادر شده و همین موجب افزایش واردات بی رویه و خروج ارز از کشور می‌شود که همین موضوع افزایش قیمت ارز و دلار را به دنبال دارد.

فدایی، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز با اشاره به اظهارات روحانی در خصوص محدود بودن اختیارات رئیس جمهور گفت: روحانی در حالی این موضوع را مطرح کرد که دولت دوازدهم از اختیارات ویژه‌ای برخوردار بوده به گونه‌ای که دولت‌های قبلی از این اختیارات بی بهره بودند در هر حال دولت دوازدهم ابزار، امکانات و اختیارات لازم و کافی برای رفع مشکلات کشور را در اختیار دارد و اگر اینگونه نبود رئیس جمهور نمی‌گفت که اگر من فکر میکردم نمی‌توانم مشکلات را حل کنم نمی‌آمدم.

وی با بیان اینکه دولت به جای تکاپو برای افزایش اختیارات خود بهتر است اختیارات فعلی و جاری را به طور کامل در جهت پیشرفت کشور به کار بگیرد، افزود: آقای روحانی بعضا مواضع انقلابی و دلخوش کنکی را گرفته اند، اما در عمل نگاه دولت به جای اینکه به داخل باشد به بیرون از مرز‌ها معطوف شده است و اخیراً هم شاهدیم که پالس مذاکره از جانب دولت پس از تجربه برجام مشاهده می‌شود و این جای سوال دارد. در هر حال آقایان بهتر است به جای اینکه به بهانه منافع کشور و مردم برای دیدار با رهبر هر کشور بدعهد، بدقول و بدحسابی اعلام آمادگی کنند عجالتاً به وظایفشان در حوزه اختیارات شان بپردازند و تمرکز و نگاه آن‌ها بر اداره کشور در داخل باشد.

فدایی با اشاره به اینکه رئیس جمهور ریاست هیئت دولت و ریاست مسئولیت بیش از ۱۱ شورای دیگر را بر عهده دارد، تصریح کرد: با توجه به جنگ اقتصادی که کشور با آن درگیر است مهمترین شورایی که ریاست آن برعهده رئیس جمهور قرار گرفته شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی است، اما وقتی که عملکرد رئیس جمهور را بررسی می‌کنیم این عملکرد در شرایط عادی هم قابل قبول نیست چه برسد به اینکه کشور در جنگ اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه از نظر ما عملکرد دولت در حوزه رونق تولید و اشتغال‌زایی قابل قبول نیست، افزود: اگر چه کار‌های انجام شده، اما وقتی که آمار‌ها را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که تعداد بسیار بالایی از شاغلین نیز در این دولت شغل خود را از دست دادند و ازطرفی دولت حمایت‌های لازم را از تولیدکنندگان که به گفته رهبر انقلاب رزمنده جنگ نرم هستند انجام نداده است.

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به اینکه کم کاری دولت در انجام وظایف خود در فضای جامعه مشهود است، تصریح کرد: دولت حتی از اجرای قوانین مصوب مجلس هم سر باز می‌زند و این قوانین را دلبخواهی اجرا می‌کند تا جایی که صدای نمایندگان مجلس هم به خاطر مسائلی همچون واریز ۱۵ درصد از استخراج معادن به خزانه، یکسان سازی حقوق بازنشسته ها، حذف یارانه ثروتمندان و اقدام متقابل در مورد برجام در آمده است. وی اظهار کرد: روحانی مدعی است که اختیارات رئیس جمهور محدود است، اما اجازه افزایش اختیارات رئیس جمهور در حوزه مسکن را به مجلس نمی‌دهد با این وجود اگر واقعاً دغدغه روحانی از طرح موضوعاتی همچون افزایش اختیارات رئیس جمهور فرستادن پالس مذاکره و مطرح کردن بحث رفراندوم منافع کشور و مردم است چرا از افزایش اختیارات خود در حوزه مسکن امتناع می‌کند.

فدایی تصریح کرد: امروز اگر در حوزه مسکن اقدامی هم صورت می‌گیرد طرح‌هایی مانند مسکن مشارکتی هستند که ما هم در مورد مالکیت آن انبوه سازی که قرار است در پروژه‌ها همکاری کند بحث داریم و هم ابهاماتی در مورد انتخاب انبوه ساز وجود دارد.

فدایی با بیان اینکه به گفته رهبر معظم انقلاب مذاکره با آمریکا سم است و مذاکره با دولت فعلی سم مضاعف تصریح کرد: بهتر است که آقای روحانی خیلی صریح موضع خود را در مورد مذاکره مشخص کند چرا که مذاکره برای چه و با چه کسی خیلی اهمیت دارد در هر حال آمریکا ثابت کرده که در مذاکرات صداقت ندارد و با این وجود با دشمنی که عهدنامه خودش را پاره می‌کند دوباره نباید مذاکره کرد.

وی با بیان اینکه اگر آقای روحانی به دنبال برجام موشکی و منطقه‌ای است خودشان می‌دانند که توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای کشورمان خط قرمز نظام است، تصریح کرد: آقای روحانی این را هم می‌داند که نظام اجازه این مذاکره را نمی‌دهد با این وجود تنها هدف از طرح این موضوع این است که می‌خواهد بگوید من می‌خواستم مشکلات را حل کنم، اما نگذاشتند.

فدایی با اشاره به اینکه خیلی‌ها فکر می‌کنند دولت روحانی در بحث اجرایی مشکل دارد، ولی بنده تصورم این است که این دولت در بحث سیاست گذاری‌ها دچار اشکال است یعنی با محاسبات غلط و یا تصمیم گیری‌ها موجب ایجاد مشکل می‌شوند و یا گاهی اوقات به نظر می‌رسد اصلاً قصد حل مشکل را ندارند تصریح کرد: تخصیص ارز ترجیحی به کالا‌های غیر ضروری، هدر رفت منابع و یا حذف صفر‌ها از پول ملی در شرایطی که نقدینگی رکورد زده از سیاست‌های اشتباهی است که دولت در پیش گرفته است.
 
دولت در مقابل مبارزه با فساد مقاومت می کند
وی با بیان اینکه دولت نه تنها اهتمامی در مبارزه با فساد نداشته بلکه در مقابل مبارزه با فساد هم مقاومت می‌کند تصریح کرد: به نظر می‌رسد که دولت روحانی در حل مشکلات اقتصادی کوتاهی و کم کاری کرده است.

عبدالله زاده دبیر واحد بین‌الملل دفتر تحکیم وحدت نیز با بیان اینکه عملکرد دولت در چند زمینه از جمله بازار صادرات قابل بررسی است، گفت: بازار صادرات تا قبل از نوسانات ارزی مورد توجه قرار نگرفته بود و واردات و صادرات وضعیت مشخصی نداشتند، اما با شکل‌گیری ارز نیمایی کار بازار صادرات شروع شد، ولی یکسری افتضاحات ارزی رخ داد مثلاً شخصی ۳۰ میلیون دلار صادرات می‌کند، ولی ۱۵ میلیون دلار آن بر نمی‌گردد و گم می‌شود و چند بار نیز این اتفاق می‌افتد بگونه‌ای که آقای نوبخت زمانی که سخنگوی دولت بود هم به این موضوع اشاره کرد.

وی با بیان اینکه افتضاحات ارزی به دلیل عدم نظارت درست بر بازار صادرات رخ داد، تصریح کرد: در بحث فضای کسب و کار دولت یکسری گام‌های مثبت را در فضای کسب و کار استارتاپی برداشت، اما به طور کامل پیش نرفت و استارتاپ‌ها به دلیل لابی‌هایی که در دادن مکانات وجود دارد باز هم مشکل دارند. همچنین در بحث کارآفرینی در این دولت متاسفانه کارآفرین‌ها با یک بوروکراسی بسیار سخت برای اخذ مجوز و تسهیلات مواجه هستند و تمام این بوروکراسی‌ها هم متاثر از لابی‌ها و مافیایی بود که در اقتصاد وجود دارد.

عبدالله‌زاده بیان کرد: یکی از شعار‌های روحانی جوانگرایی در دولت بود که وزیر ارتباطات را از بین جوانان انتخاب شد و روحانی این بعد از شعار جوانگرایی خود خود را رعایت کرد، اما از سوی دیگر وقتی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آقای میعاد صالحی را به عنوان رئیس صندوق بازنشستگی منصوب کرد آقای روحانی پا روی شعار جوانگرایی خود گذاشت و به خاطر حفظ لابی‌ها و مافیای داخل دولت او را برکنار کرد.

وی با بیان اینکه CGT مسئله‌ای است که واقعا می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات دلالی مسکن و خودرو را حل کند، افزود: در صنعت خودرو مدیران خودرو سازی کشور اصلا علاقه‌ای به CGT ندارند، چون خیلی دوست دارند دلال‌ها در بحث خودرو فعال باشند تا فروشی که در بازار خودرو سازی است اتفاق بیفتد.

وی به فقر زدایی به عنوان یکی دیگر از شعار‌های مهم روحانی اشاره کرد و افزود: دولت روحانی واقعاً کاری برای فقر زدایی انجام نداده مثلاً یکی از برنامه‌ها ایجاد شغل برای زنان سرپرست خانوار بود، اما این طرح به دلیل انفعال معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور به سر انجامی نرسید.

عبدالله زاده با اشاره به اینکه محوریت دید روحانی از سال ۹۲ مذاکره با غرب بود به همین دلیل دید به خودکفایی در کشور به صفر رسید افزود: نتیجه این رویکرد این بود که حداکثر انرژی دولت به سمت مذاکرات رفت و همین موضوع باعث شد که دولت از وضعیت اقتصادی و فرهنگی داخلی باز بماند.
 
ظریف در فرانسه کل نظام را آچمز کرد
وی به تنش‌های چند ماه گذشته بین ایران و انگلیس و آمریکا اشاره کرد و افزود: در این مدت انگلیس نفت کش ما را توقیف کرد و ما پهپاد آمریکا را منهدم کردیم از طرفی شاهد توقیف نفتکش انگلیسی‌ها در آب‌های سرزمینی کشورمان بودیم در این شرایط جایگاه ایران را در جامعه جهانی فرض کنید قطعاً در این وضعیت ایران یک کشور مقتدر است که هر تجاوزی را مقتدرانه پاسخ می‌دهد؛ اما اتفاقی که در روز‌های اخیر بیفتد این است که وزیر امور خارجه همین کشور مقتدر بدون هیچ تشریفاتی و کاملاً در فضای ضعف به فرانسه می‌رود تا سریع مذاکره کند که با این حرکت کل نظام را آچمز کرد.

وی افزود: اینکه رئیس‌جمهور می‌گوید من اگر بدانم کشورم آباد می‌شود با هر کسی که بخواهم صحبت می‌کنم به معنای پالس دادن است یعنی روحانی می‌خواهد به ترامپ بگوید من حرف مذاکره با تو را می‌زنم و تو فشار بیاور. یعنی ما از موضع قدرتی که جمهوری اسلامی داشته پایین می‌آییم تا با آمریکا صحبت کنیم. اما سوال این است که چرا دولت روحانی چنین موضوعی را قبول می‌کند. تحلیل شخصی بنده این است که دولت روحانی با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را تا دو سال آینده در پیش رو داریم نیاز به یک موفقیت دارد و این موفقیت را دوباره به دوش وزارت امور خارجه گذاشته اند؛ بنابراین وزارت امور خارجه باید با آمریکا مذاکره کند تا گشایش اقتصادی ایجاد شود و این یک وجهه خوب برای اصلاحات می‌سازد.

دبیر واحد بین الملل دفتر تحکیم وحدت با تاکید بر اینکه دولت بحث مذاکره را بسیار مفتضحانه جلو می‌برد، تصریح کرد: در بحث ظلم‌ستیزی چند موضوع مهم در سطح بین‌الملل اتفاق افتاد، اما متاسفانه وزارت امور خارجه در رابطه با این موضوعات به خوبی وارد عمل نشد مثلاً سوال این است که وزارت امور خارجه در رابطه با کشمیر چه اقدامی کرده است؟ در بحث کشمیر شاهد بودیم که عمران خان با وجود اینکه پاکستان همسایه ماست و این همه با هم مشکلات مرزی داریم به جای مذاکره با ایران با ترامپ صحبت کرد و این در حالی است که آمریکا از خدا میخواهد با کشور همسایه ایران ببندد و این یک باخت مفتضحانه برای وزارت امور خارجه است.

وی افزود: برخی بر این باورند که، چون ایران روابط تجاری بالایی با دولت هند دارد پس به سمت مسئله کشمیرنمیرود با وجود چنین تحلیلی نیز شاهد این بودیم که وقتی با ظریف صحبت شد گفت: ما باید بررسی‌های بیشتری انجام دهیم.

عبدالله‌زاده افزود: وقتی رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت بحث کشمیر را پیش می‌کشند دلیلش این است که وزارت امور خارجه هیچ کاری در مورد کشمیر نمی‌کند.

وی کمک ایران به کشور‌های اسلامی و مسلمانان را منطق استراتژیک دانست و افزود: در دوره سفیر سابق ایران در نیجریه که به دلایلی بدون سر و صدا کنار گذاشته شد در جشن پیروزی انقلاب اسلامی که در سفارت کشورمان در نیجریه برگزار شده بود مخالفان شیخ زکزاکی را دعوت کرده بودند، اما موافقان او دعوت نشده بودند در واقع روند کاری سفیر سابق ایران در نیجریه هم اینگونه بوده که مدام به شیخ زکزاکی پیام می‌داده که شما باید با دولت نیجریه کنار بیایید.

عبدالله زاده با بیان اینکه روند وزارت امور خارجه در بحث ظلم ستیزی این است که همه ملت‌ها آرام باشند و همه به دولت‌های خود توجه کنند تصریح کرد: شنیدن صدای مظلوم سفارش دینی ماست و اگر کاری نکنیم مسلمان نیستیم با این وجود اگر بگوییم به خاطر حمایت از مظلوم اقتصاد کشور از بین می‌رود نه اولویت ما حمایت از مظلوم است.

وی با بیان اینکه رویکرد این دولت مبتنی بر دموکراسی غربی تصریح کرد: در اقتصاد سرمایه داری غرب سرمایه‌گذاری بدون هیچ دید اخلاقی و شرعی صورت می‌گیرد و این اقتصاد در جامعه اسلامی ما جواب نمی‌دهد و باعث می‌شود هنجار‌هایی در فرهنگ و اجتماع به وجود بیاید که باعث می‌شوند جامعه از هم بپاشد و اختلاف طبقاتی افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه ما وضعیت بسیار بدی در بانک مرکزی داشته‌ایم؛ به گونه‌ای که همه میدانیم رئیس سابق بانک مرکزی و نزدیکان او چه تعداد پرونده فساد مالی دارند؛ اظهار کرد: نظارت بر روی مسئولان از طرف نهاد‌های نظارتی کم بوده و به همین دلیل افراد به سمت فساد و لابی رفتند که نمونه آن را در بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و بیمه شاهد بودیم.

دبیر واحد بین الملل دفتر تحکیم وحدت نظارت سازمان بازرسی بر دولت را نظارت جانبدارانه دانست و افزود: در این دولت رویه این بوده که این پالس را به سازمان بازرسی بدهند که فلانی کار من را انجام می‌دهد با او کاری نداشته باشید و این باعث می‌شد که افرادی به دنبال فساد مالی باشند.

عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت اقتصاد نفت محور را از مشکلات کشور دانست و گفت: امروز نه تنها اقتصاد کشور نفت محور است؛ بلکه آدم‌های درستی هم در وزارت نفت نیستند در هر حال دید آقای زنگنه به غرب است و این در حالی است که ما می‌توانستیم کمک‌های زیادی را در صنعت نفت از چین و روسیه دریافت کنیم، اما قرارداد نفتی با توتال بسته شد قراردادی که به موجب آن توتال به اطلاعات حوزه‌های نفتی کشورمان دست پیدا کرد و در نهایت به بهانه تحریم‌های آمریکا از ایران خارج شد.

وی افزود: عمده مشکلی که در حوزه اقتصاد وجود دارد این است که دولت هیچ اعتقادی به خودکفایی و کارآفرینی ندارد و دید صرفاً وارداتی و متوجه غرب است.

عبدالله زاده تصریح کرد: یکی از مسائلی که نمی‌دانم چرا به آن افتخار می‌کردند این بود که می‌گفتند غرب بعد از برجام می‌خواهد در ایران سرمایه‌گذاری کند؛ اما چرا دولت خودش نباید روی منابع کشور سرمایه‌گذاری کند آیا ابزار آن را نداشته است اگر ابزار ندارد پس چرا کار را به شرکت‌های دانش بنیان نمی‌سپارند تا این ابزار را طراحی و بسازند.


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار