رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: با وجود هزینه ۳ هزار میلیارد تومانی تنها ۱۲ درصد دانشجویان از خدمات رفاهی رضایت دارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، شصت و چهارمین همایش دو روزه معاونان دانشجویی دانشگاههای کشورکه امروز در دانشگاه علامه برگزار شد، گفت: کمبود امکانات رفاهی در دانشگاهها افت تحصیلی، کاهش احساس عزت نفس و انگیزههای تلاش را در دانشجویان سبب خواهد شد و تاکید بر تعامل و مشارکت در دو حوزه توسعه ظرفیتهای رفاهی و مدیریت هزینههای رفاهی وجود دارد.
وی افزود: در سال گذشته هزار و ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار تغذیه و پایان سال هم اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی به دانشگاهها اختصاص داده شد. همچنین وامهایی هم صندوق رفاه به دانشجویان ارائه داد. معادل این موارد در سنوات دو سال قبل هزینه شده است؛ با وجود این سه هزار میلیارد تومانی که در چند سال گذشته صرف هزینههای رفاهی شده است ۸۸ درصد از دانشجویان احساس عدم حمایت دارند که باید آسیب شناسی شود.
مطیعی ادامه داد: سه هزار میلیارد در حوزه رفاهی هزینه میکنیم، اما فقط ۱۲ درصد از دانشجویان احساس رضایت دارند. بخشی از این نگرش به این بر میگردد که ما تدارکات چی بودیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: حفظ کرامت و شان تمام ذی نفعان حوزه دانشجویی مهم است. نگاه سلسله مراتبی از بالا به پایین نداریم. یک نماینده خوب برای پیگیری مطالبات حوزه دانشجویی باشید و به همان اندازه که کرامت دانشجویان مهم است شان معاونان هم مهم است.
مطیعی گفت: با بررسی اسناد و مدارک به این جمع بندی میرسیم که بیشتر رویه حاکم بر توزیع اعتبارات محدود به ارتقای سراها یا آشپزخانهها و کمکهای دیگر مبتنی بر چانه زنی و رایزنی و تعاملات فردی شکل گرفته است. با اقدام خوبی که در سال ۹۳ شد و زیر ساخت نرم افزاری، بانک دادههای مربوط به بدهکاران صندوق شکل گرفت.
وی اظهار داشت: ورودیهای دانشگاهها در حال کاهش است، اما در همه دانشگاهها یکسان نیست و تغییرات جمعیتی جامعه هدف یک رویداد اجتناب ناپذیر است. همه میدانیم تغییر ترکیب دانشجویان کارشناسی تا دکتری در همه دانشگاهها یکسان نیست و حتی ترکیب جنستیی ممکن است در دانشگاههای مختلف متفاوت باشد.
مطیعی گفت: ضرورت تنظیم سندی که با نگاه به آینده علاوه بر وضع موجود رویدادهای آینده جامعه دانشجویی را لحاظ کند یک ضرروت انکار ناپذیر است. صندوق رفاه با این وضعیت تنظیم و تهیه سند آمایش خدمات رفاهی دانشجویان را در دستور کار قرار داده است.
وی تاکید کرد: اگر در دانشگاهی اقدام به توسعه فضای رفاهی کنیم و به واسطه کاهش ظرفیت دانشجویی امکان استفاده از آن نباشد، یعنی خسران و ضرر. کما اینکه برخی از دانشگاهها خوابگاه خالی دارند در حالی که بسیاری از دانشگاهها کمبود ظرفیت خالی دارند.
وی اظهار داشت: سومین رویکرد، تاکید بر اصول و معیارهای مدیریت سبز در ارائه خدمات رفاهی در دانشگاهها است. بحث محیط زیست پاک یکی از استراتژیهای همه دولتهای جهان از جمله کشور ماست و این رویکرد هم بدون کمک و مشارکت همگانی و بدون عزم ملی تحقق پذیر نیست.
مطیعی گفت: اولویت دادن به طرحهای هوشمندسازی سیستمهای روشنایی، گرمایشی، سرمایشی در سراهای دانشجویی و رستوران ها، اولویت دادن به استفاده از تجهیزات شستشو در آشپزخانهها با مصرف کمتر آب و اولویت دادن به طبخ غذا با مصرف انرژی کمتر در طرح ارتقا از جهتگیریهای اصلی صندوق رفاه است.
وی اظهار داشت: متناسب سازی توسعه آموزش و خدمات رفاهی و دانشجویی رویکرد دیگری است که در صندوق رفاه پیگیری میکنیم. در سه چهار دهه گذشته گسترش سریع آموزش در دانشگاهها بدون توجه به توانایی پاسخگویی حوزه رفاهی دانشجویی وضع امروز را برای ما رقم زده است.