آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز به عنوان بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی شمال غرب کشور از سوی مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری مورد بازدید قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در آیینی مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری از واحدهای مختلف آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز بازدید کردند.
آزمایشگاه مواد پیشرفته؛ آزمایشگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمایشگاه طیف سنج جرمی؛ آزمایشگاه مالدی تاف، آزمایشگاه سلولهای بنیادی و زیست فناوری، آزمایشگاه نانو فناوری و آزمایشگاه آب و پساب، واحدهایی بودند که بازدیدکنندگان در جریان خدمات پژوهشی آنها قرار گرفته و آنها را مورد بازدید و بررسی قرار دادند.
حسین آقاجانی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز در این ارتباط مطرح کرد: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه از مراکز منحصر به فرد در سطح منطقه و کشور است و در این خصوص آمادگی لازم برای تبادل تجربیات و ارایه خدمات آزمایشگاهی و مشاوره تخصصی به مراکز پژوهشی و صنعتی کشور را دارد.
آقاجانی تصریح کرد: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه متعهد و موظف به رعایت کلیه اصول ضوابط خود اظهاری در پایش آلودگی محیط زیست و شیوه نامههای آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت از محیط زیست است.
در حاشیه این بازدید همچنین نشستی با حضور مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی راهبردی برگزار شد که سهیل عابر مدیر امور پژوهشی دانشگاه تبریز گفت: ایجاد سامانه شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را برای کاهش هزینه ها، ارتقاء کیفیت آزمایشگاهی، افزایش اعتماد به نتایج آزمایشگاهی و رعایت استاندارهای لازم را ضروری است.
عابر با اشاره به بر اینکه وجود آزمایشگاههای معتبر و معتمد به عنوان پشتیبان مطمئن برای تولید علم و فناوری هستند، تصریح کرد: مراکز آزمایشگاهی راهبردی با رعایت استاندارهای لازم و همراهی و همکاری با اساتید، دانشجویان، محققان و صنعتگران میتوانند ضمن ارتقاء کیفیت یافتههای علمی، موجب تشویق آنان نیز شوند.
بنابراین گزارش، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز با مجهزترین تجهیزات و با دانش روز به عنوان بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی شمال غرب کشور برای ارایه انواع خدمات به اساتید، دانشجویان، محققان و صنعتگران آماده بوده و در همین راستا اخیرا بازدیدی از ظرفیتهای آزمایشگاهی این دانشگاه از سوی جمعی از مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری صورت گرفت.
لازم به ذکر است، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز در سال ۱۳۹۱ به منظور ارایه سرویس به تمامی محققان و پژوهشگران کشور با تلاش در جهت متمرکز نمودن و ساماندهی امکانات و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز رشتههای مختلف، بهره وری بهینه از امکانات موجود، صرفه جویی در هزینه کرد پروژه ها، انجام پژوهشها در مسیری با حداقل چالش ها، امکان بهره وری از دادهها در آینده، ایجاد ارتباط بیشتر در بین پژوهشگران و انتقال اطلاعات، دسترسی اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان به فضاها و امکانات پژوهشی و پرهیز از انحصاری شدن دستگاهها و تجهیزات موجود ایجاد شده است.