ارزیابی دستاوردها، اقدامات و برنامههای محیط زیستی شهرداری منطقه ۱۱ روز گذشته با حضور مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و شهردار منطقه ۱۱ برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، روز گذشته در نشست ارزیابی فعالیتهای زیست محیطی در بخش مرکزی شهر تهران، دستاوردها، پروژهها و برنامههای آتی زیست محیطی منطقه ۱۱ با حضور شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ونصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱، کورش خرد معاون خدمات شهری و محیط زیست و جمعی از مدیران تشریح شد و از فعالیتهای محیط زیستی منطقه از جمله توسعه انرژیهای تجدید پذیر در بوستانها مانند آبگرمکنهای خورشیدی، مدیریت پسماند در سوله بازیافت و اقدامات انجام شده در مرکز تحقیق و آموزش فضای سبز بازدید به عمل آمد.
نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ با اشاره به برنامه ریزیهای انجام شده برای توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا در بخش مرکزی شهر تهران، به تشریح اقدامات انجام شده برای ارتقای حمل و نقل عمومی به ویژه در بخش مترو و نیز بی آر تی پرداخت.
آبادیان با بیان این که تا پایان سال ۳ ایستگاه مترو در این منطقه افزایش مییابد؛ گفت:خطوط ۲-۳-۷-۴ از منطقه ۱۱ عبور میکند وتعداد ایستگاههای تبادلی نیز در این محدوده زیاد است. همچنین ارتقای عمومی هواکشهای مترو و پلههای فرار نیز انجام شده است.
شهردار منطقه ۱۱ افزود: در سال ۹۹ تمام ایستگاههای منطقه تکمیل خواهد شد و هیچ ایستگاهی باقی نمیماند. همچنین در بازنگری خط ۲ و ۳ در تقاطع، ولی عصر (عج) و امام خمینی (ره) برای اجرای ایستگاههای تبادلی در سنوات آینده عملیاتی میشود.
او با اشاره به این که ۵۸% اتوبوسهای تند رو از منطقه ۱۱ عبور میکنند؛ به آلودگی صوتی و کاهش عمر ناوگان حمل و نقل عمومی و ناوگان فرسوده تاکسی رانی اشاره کرد.
آبادیان راه اندازی ۳۳ ایستگاه دوچرخه تا آذر ماه را از دیگر اقدامات انجام شده در این منطقه عنوان کرد و ادامه داد: با هدف ترویج فرهنگ دوچرخه سواری و توجه به سلامت شهروندان و رونق حمل و نقل پاک ایستگاههای دوچرخه رو به افزایش است و روز سه شنبه همین هفته نیز یک ایستگاه دوچرخه در ضلع شمال منطقه از خیابان جمهوری تا انقلاب افتتاح خواهد شد.
وی همچنین به تشریح پروژه پهنه فرهنگ و هنر رودکی و نیز برنامههایی برای ارتقای فضای کیفی پیاده روی در خیابانهای نوفل لوشاتو، جمهوری و چهارراه، ولی عصر (عج)، کارهای بین بخشی و تعاملی در جغرافیای منطقه ۱۱ و ... پرداخت که همگی آنها اهداف زیست محیطی را دنبال میکنند.
در ادامه شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان این که اقدامات و برنامههای محیط زیستی این منطقه نشان دهنده رویکرد محیط زیستی در مدیریت این مجموعه است؛ گفت: در سیاستهای کلان کشور و در سطح جهان، محیط زیست یک نیاز و ضرورت است.
انصاری افزود: در مورد انرژیها، مدیریت مصرف بهینه انرژی در دستگاههای اجرایی مد نظر قرار گرفته و در منطقه ۱۱ اجرا میشود. انرژیهای تجدید پذیر خوب است، اما نکته حائز اهمیت راهبری و نگهداشت سیستمهایی است که با هزینه بالا راه اندازی شده اند و حتما باید نگهداری آنها مد نظر قرار گیرند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به اطلس کاهش آلایندهها و ایستگاههای پایش در منطقه ۱۱ ابراز امیدواری کرد: استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی و ممیزی داخلی ارتقا یافته و به ممیزی خارجی برسد.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به پیوستن تهران به کمپین " روز جهانی بدون خود رو " خبر داد و گفت: ۲۵ تا ۳۱ شهریور در هفته حمل و نقل پاک توسعه مترو، اتوبوسهای تند رو و دوچرخه سواری مورد توجه قرار میگیرند و در این نگاه باید زیر ساختهای حمل و نقل پاک به ویژه دوچرخه سواری ارجح باشد.
او همچنین ویژگی کلان شهرها بر اساس انسان سواره را مورد بررسی قرار داد و بر اهمیت پیاده روی برای کاستن از وابستگی به اتومبیل تأکید کرد و گفت: پیاده روی هم باید در ارتقای کیفیت سیستم حمل و نقل پاک مورد توجه قرار گیرد. در ادامه کورش خرد به تشریح اقدامات و برنامههای منطقه ۱۱ که با هدف ارتقای کیفیت محیط زیست و زندگی در بخش مرکزی شهر تهران انجام شده است؛ پرداخت که از جمله آنها هوشمند سازی آبرسانی فضای سبز در بوستانهای اوستا، دانشجو، رازی و امیریه است.
وی عنوان کرد: رونمایی از اپلیکیشن سمپا که در منطقه ۱۱ تجربه موفقی در خصوص مشارکت شهروندان برای تفکیک پسماند از مبدأ بوده و نیز عقد تفاهم نامه با معاونت شهرسازی برای الزام صدور پروانه ساختمانی بر اساس جانمایی محل نصب مخازن پسماند در ساختمانهای بیشتر از ۲۰ واحد و مجتمعهای تجاری و اداری بر روی نقشهها از دیگر اقدامات این منطقه بوده است که با اهداف ارتقای کیفیت محیط زیست انجام شده است.
در این جلسه با توجه به فرارسیدن هفته حمل و نقل پاک «۲۵ لغایت ۳۱ شهریور» با شعار «تهران را با ما قدم بزن» بر اقدامات اجرایی زیست محیطی منطقه یازده نظیر توسعه خطوط مترو در راستای گسترش حمل و نقل عمومی و ایجاد پهنه رودکی به منظور ارتقای فضای پیاده شهری تاکید شد.