سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با حضور جمعی از اساتید، محققان و فعالان این حوزه در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با حضور جمعی از اساتید، محققان و فعالان این حوزه در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این آیین با تاکید بر اینکه رشته هیدرولوژی با توجه به ارتباط گستردهای که با سایر رشتهها دارد، میتوان هیدرولوژی را علمی بین رشتهای بیان کرد و یادآورشد: در همین راستا دانشگاه تبریز جزو پیشگامان توسعه این رشته در جهان بوده به طوریکه این دانشگاه در سالهای اخیر در رنکینگهای حوزه آب جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر بوده است.
عسگری در ادامه با بیان اینکه دانشگاه تبریز با توجه به ظرفیتهای که در حوزه هیدرولوژی داشته و دارد، آماده هرگونه همکاری توسعه این بخش در حوزههای مختلف با دیگر محققان دنیا است، تصریح کرد: بر همین اساس با توجه به اهداف و راهبردهای که در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران تعیین شده و همچنین با کمک اساتید، پژوهشگران و دیگر فعالان این حوزه میتوان در این راستا گامهای موثری برداشت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اشاره به پتانسیلهای دانشگاه تبریز در بخشهای مختلف مطرح کرد: این دانشگاه با برخورداری از موقعیت عالی در کشورمان و منطقه از ظرفیت بالائی برای گسترش همکاریهای پژوهشی و علمی با دیگر دانشگاههای جهان است و انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان مرکز ارتباط مراکز دانشگاهی ایران با دانشگاههای کشور ترکیه گواه این امر است.
یدالله فتاحی، رئیس انجمن هیدرولوژی ایران نیز در این آیین ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس گفت: دانشگاه تبریز در حوزه هیدرولوژی و آب از جمله یکی از قطبهای علمی کشور است.
فتاحی در ادامه برگزاری چنین کنفرانسهای با توجه به شرایط کشورمان در مدیریت بحران در بخش سیلاب را ضروری بیان کرد و افزود: در سیل اخیر در کشورمان خسارتهای زیادی به زیرساختها از جمله اراضی کشاورزی و منازل مسکونی مردم وارد شد و بر این اساس مشکلات گستردهای برای مردم بوجود آمد و از این رو با برپایی چنین همایشهای تخصصی و توجه به نتایج آن، میتوان بسیاری از چالشهای این حوزه را برطرف کرد.
مهدی ضرغامی مشاور وزیر نیرو و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از دیگر سخنرانان آیین افتتاحیه این کنفرانس بود که در زمینه مدیریت منابع آب و اهمیت هیدرولوژی به ارایه دیدگاههای خود پرداخت.
احمد فاخری فرد، دبیر علمی سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران نیز در آیین افتتاحیه این کنفرانس با بیان این نکته اینکه این کنفرانس ملی به همت دانشگاه تبریز و انجمن هیدرولوژی ایران برگزار میشود، اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع هیدرولوژی هدف از برگزاری این کنفرانس، نیز اهمیت جایگاه علم هیدرولوژی و نقش آن در جوامع بشری با تاکید بر نوع نگاه علمی است.
فاخری فرد بیان کرد: در طول برگزاری کنفرانس محققان و پژوهشگران، یافتهها و تجربیات خود را به اشتراک میگذارند تا رهنمونی برای آیندهای بهتر و توسعهای پایدارتر رقم خورد و عرصه این تبادل نظرات و بحث و نقدها خود دانشگاه عملی خواهد شد برای دانشجویان جوانی که قدم در فراگیری علم و دانش نهادند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به مقالات ارسال شده به این کنفرانس تصریح کرد: به دبیرخانه این کنفرانس بیش از ۳۰۰ مقاله رسیده بود که از این تعداد بیش از ۲۰۰ مقاله پذیرفته شده و در طول برگزاری این کنفرانس حدود ۳۵ مقاله در قالب شفاهی و بقیه به صورت پوستر ارایه خواهد شد.
وی اضافه کرد: تغییر اقلیم، سیلابها و خشکسالی ها، هیدرولوژی و مدیریت منابع آب، هیدرولوژی، سیستمهای هشدار سیل و مدیریت ریسک، داده کاوی و سنجش از دور در هیدرولوژی، هیدرولوژی و مدیریت حوضههای شهری، هیدرولوژی، محیط زیست و آبهای غیرمتعارف، هیدرولوژی، اقتصاد و حکمرانی آب، هیدرولوژی، آبخیزداری و حفاظت از منابع آب، شبیه سازی و مدل سازی در هیدرولوژی، هیدروژئولوژی و آبهای ژرف، هیدرولوژی و سازههای آبی، هیدرولوژی در علوم کشاورزی و هیدرولوژی، فرهنگ سازی و اخلاق آب از جمله محورهای این کنفرانس است.
این استاد دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود کمبود اطلاعات و دادهها را از مهمترین مشکلات مدیریت منابع آب بیان کرد و یادآور شد: انتظار داریم با برگزاری این کنفرانس و نتایج علمی محورهای متعدد این کنفرانس و نشستهای مشابه آن بتواند پژوهشگران و متولیان امر را دربرنامه ریزی و اجرای طرحهای مرتبط با آب یاری نماید.
فاخری فرد یادآور شد: در این کنفرانس برای اولین بار به هیدرولوژی در قاب رسانه نیز به عنوان یک برنامه جانبی نگریسته شده است و این امکان برای فعالان عرصه خبر، عکس، فیلم کوتاه، فیلم مستند، تصویرسازی آموزشهای عمومی و ... به همراه نشستهای تخصصی همراه با فرهیختگان و فعالان این عرصه نیز فراهم آماده است تا هر چه بهتر به جایگاه علم هیدرولوژی و نگرشها و کاربردهای آن از نگاه رسانهای پرداخته شود.
وی برگزاری کارگاههای آموزشی، برپایی نمایشگاه، نشستهای تخصصی، مسابقه نقاشی (آب و محیط زیست) و ... را از برنامههای جنبی این کنفرانس اعلام کرد.
لازم به ذکر است، سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران هم اکنون در حال برگزاری است و تا ۲۸ شهریور ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.