آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۳۳۱۹
معارفه| قسمت دوم: اتحادیه انجمن‌های اسلامی مستقل

«عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه» گفتمان محوری انجمن اسلامی مستقل / مقاومت هوشمندانه، راه حل مشکلات

قسمت دوم از سلسله جلسات معارفه، با حضور اعضا شورای مرکزی جدید اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمد کفیلی؛ سال تحصیلی که به پایان می‌رسد، زمان مسئولیت شورای مرکزی اتحادیه‌های دانشجویی نیز به همین منوال به پایان رسیده است. اتحادیه‌های دانشجویی با برگزاری نشست سالانه در نیمه‌ی دوم تابستان، انتخابات شورای مرکزی جدید را با انتخاب اعضای دفاتر از بین کاندیدا‌ها برگزار می‌کنند. قبل از شروع مهر ماه و آغاز رسمی فعالیت اتحادیه‌های دانشجویی، زمان مناسبی جهت تقسیم وظایف و برنامه ریزی برای فعالیت‌های سال آتی است. به همین بهانه، از شورای مرکزی اتحادیه‌های دانشجویی دعوت کردیم تا مهمان با باشند و «معارفه» شورای مرکزی جدید خود را همراه با برنامه‌هایشان در سال تحصیلی آتی را به مخاطبین ما ارائه کنند.

قسمت دوم از سلسله جلسات معارفه، با حضور اعضا شورای مرکزی جدید اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد و سجاد اسدی دبیر این اتحادیه و آقایان حمزه دستیار و معین رضیئی و خانم الناز گازرانی به ترتیب مسئول واحد سیاسی، بین‌الملل و مسئول دفتر خواهران این اتحادیه دانشجویی، پاسخگوی سوالات ما بودند.

سجاد اسدی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در معارفه اعضا شورای مرکزی جدید این اتحادیه گفت: بنابر رای اعضا شورای بیستم، حمزه دستیار به‌عنوان دبیر واحد سیاسی، زهرا ایزدی به‌عنوان دبیر واحد فرهنگی، الناز گازرانی به‌عنوان دبیر واحد مالی و تدارکات و مسئول خواهران، معین رضیئی به‌عنوان دبیر واحد پذیرش، سید ایمان احمدی به‌عنوان دبیر واحد آموزش، حسین رجبی به‌عنوان دبیر واحد روابط عمومی انتخاب شدند.

وی ادامه داد: پیام مرادی به‌عنوان قائم مقام تشکیلات، محمدرضا محمدی به‌عنوان قائم مقام واحد سیاسی و امیرحسین پناهی هم پیام مرادی به‌عنوان قائم مقام تشکیلات و قائم مقام مالی و تدارکات فعالیت خواهند کرد.
 
اتحادیه مستقل در سال تحصیلی پیش‌رو چه سیاست گفتمانی را مدنظر دارد؛ دلیل تمرکز این اتحادیه بر این مسائل چیست؟
 
سجاد اسدی: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل یک شعار واحد دارد، این شعار از ابتدای تشکیل این اتحادیه در بیست سال پیش مطابق فلسفه‌ی تاسیس اتحادیه است؛ نقد حاکمیت آری، نفی حاکمیت هرگز، روح قالب این اتحادیه است که تمام گفتمان و سیاست‌های آن در ذیل همین شعار خلاصه می‌شود.
 
شعار نوگرایی در حکومت نیز در سال‌های اخیر از جانب این اتحادیه به عنوان شعار حاکم بر گفتمان فکری و عملی باز تعریف شد، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل برای پیشبرد اهداف و فعالیت‌هایش ناظر بر شعار و گفتمان داخلی اتحادیه دریچه‌ای را تحت عنوان عقلانیت انقلابی که از سخنان رهبری را سرلوحه گرفته را مدنظر قرار داد و تمام فعالیت‌ها را ناظر بر آن سامان می‌دهد.
 
اتحادیه مستقل در چند سال اخیر در کنار عقلانیت انقلابی مبنای فعالیت‌های خود را با محوریت مقاومت هوشمندانه و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه قرار داد؛ شعار سال گذشته اتحادیه نیز با همین عنوان عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندان و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه نام گذاری شده است.
 
متاسفانه زمانی که در مسائل سیاسی سخن از مقاومت می‌شود تعدادی از مسئولان و کارشناسان حوزه سیاست، مقاومت را برابر با جنگ طلبی‌ می‌دانند؛ در صورتی که گفتمان مقاومت هوشمندانه می‌تواند راهگشای مشکلات موجود در حوزه‌های مختلف کشور اعم از مسائل اقتصادی باشد.

منتشر نشود
عدالتخواهی نیز به عنوان رایج‌ترین و اصلی‌ترین حوزه‌ فعالیت جنبش دانشجویی تاکنون مدنظر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بوده است؛ تعریف صحیح از عدالتخواهی ناظر بر اخلاق‌مدارانه بودن است، زیرا در وضعیت فعلی با گسترش فضای مجازی و دسترسی آسان به اطلاعات، عدالتخواهی در بین اشخاص حقوقی و حقیقی رایج شده است، ولی بعضا از سمت نها‌دها و اشخاص به صورت کاملاً صحیح صورت نمی‌گیرد.
 
تعریفی که مد نظر یک عدالتخواهی اخلاق مدارانه و اصولی است که در سطح مصداق نماند و محوریت خود را به بررسی ساختار‌ها قرار دهد؛ به عنوان مثال اگر بی‌عدالتی صورت گیرد و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه با بررسی دلایل شکل گیری آن انجام پذیرد، عدالتخواهی در سطح مصادیق مشابه نمی‌ماند بلکه، به بررسی ایرادات ساختاری و قانونی که منجر به بروز چنین بی‌عدالتی شده است، می‌پردازد.
 
راهبرد اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در سال‌های آتی پرداختن به مسئله‌ی امیدآفرینی در جامعه است؛ همانطور که رهبری در سال‌های اخیر با وجود مشکلات متعدد در بخش‌های مختلف به آینده و جوانان امید داشته‌اند؛ ما نیز با آینده  امیدوار و معتقدیم که تمام مشکلات موجود در کشور اعم از اقتصادی، سیاسی و ... همگی در چهارچوب عقلانیت انقلابی دارای راه حل خواهد بود.
 
اسفند ماه امسال انتخابات مجلس را در پیش‌رو داریم؛ نحوه ورود شما به این انتخبات چگونه خواهد بود؟
 
حمزه دستیار: اتحادیه انجمن‌های اسلامی مستقل از زمان تاسیس خود در سال ۷۸ به گونه‌ای عمل کرده است که با آمدن اشخاص نگاه و طرز مواجهه‌اش با مسائل سیاسی تغییر نکرده‌است. مستقل بودن اتحادیه‌ ناظر بر عدم حمایت از هیچ جریان و شخص در انتخابات‌ها بوده است.
 
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در سال تحصیلی آتی سعی دارد در نگاه سیاسی خود از پراکنده گویی در این حوزه به گفتمان محوری و جریان سازی بپردازد. گفتمان محوری و جریان سازی منتهی به آگاهی بخشی عمومی در فضای جامعه و دانشگاه می‌شود.
 
گفتمان محوری و جریان سازی ذیل شعار سالانه ماست که عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه است؛ نظر ما این است که برای رسیدن به نتایج سیاسی نیازمند حرکت در مسیر حل مسائل اجتماعی مردم هستیم و اگر می‌خواهیم در مسائل سیاسی نتیجه بگیریم باید کنش‌های اجتماعی خوبی داشته باشیم.
 
عقلانیت انقلابی در حال حاضر حکم می‌کند که شفافیت، جوانگرایی و مبارزه با فساد را به عنوان رویکرد‌هایی که می‌تواند به آگاهی بخشی مردم بیفزاید در دستور کار قرار دهیم. از جمله نتیجه‌های آگاهی بخش مردم می‌توان به انتخاب صحیح و آگاهانه در انتخابات اشاره کرد؛ دولت و مجلسی که از روی آگاهی کامل مردم انتخاب شود باعث می‌شود که وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف به صورت قابل توجهی رشد پیدا کند.
 
در بحث عدالت خواهی ما دو رویکرد را مدنظر داریم؛ یک رویکرد ما در مقابله با ساختار‌های حکومتی است که با مطالبه‌هایی که صورت میدهیم اجبار در عدالتخواهی را در سیاست گذاری پیش رو خواهیم داشت. رویکرد ما در بخش عمومی نیز در جهت روشنگری حرکت خواهد کرد کرد که منجر به آگاهی مردم و آگاهی مردم نیز به انتخاب صحیح خواهد انجامید.
 
وقتی صحبت از عدالتخواهی اخلاق مدارانه کردیم یعنی اگر عدالتخواهی مصداقی از اخلاق عدول کند مقابل آن می‌ایستیم. رهبری در یکی از سخنان خود می‌فرمایند که عدالتخواهی شما نباید مبنی بر رسوا کردن دیگران باشد؛ عدالتخواهی مصداقی بعضا رسوایی برای افرادی به ارمغان می‌آورد قبل از آنکه طبق قانون آن شخص مجرم شناخته شود و مراتب دادگاهی خود را طی کرده باشد؛ عدالت‌خواهی مبنایی و ساختاری محور ما در این حوزه است، ولی در بعضی از موضوعات مانند خصوصی سازی لازم است که در مصادیق نیز ورود شود.

ما در سال ۷۸ مدعی شدیم که مستقل از احزاب و جریانات سیاسی هستیم، ورود ما به انتخابات همانطور که گفتیم در جهت آگاهی سازی مردم خواهد بود تا ویژگی‌های یک نماینده تراز انقلابی را شرح دهیم و مردم با دقت در ویژگی‌ها و تطبیق با اشخاص به گزینه صالح برسند.
 
منتشر نشود
 
جوانگرایی در ساختار مدیریتی را چگونه تفسیر می‌کنید؟
 
حمزه دستیار: تعریف ناقصی که از جوانگرایی ارئه شده است چند آسیب دارد؛ یکی اینکه بعضی از جوانان به اسم جوانگرایی بخواهند خود را به حکومت و حاکمیت تحمیل کنند و یا به عنوان جوانگرایی آقازاده پروری صورت بگیرد.
جوانگرایی، به معنای پیرزدایی یا سن گرایی نیست، تعریف صحیح جوانگرایی در وجود روح امید و نشاط در افراد خلاصه است که شامل افرادی جوان، متخصص و متعهد است و فارغ از حضور آزاده‌های غیر متخصص، غیرمتعهد و کم سن و سال است.
 
 
منتشر نشود
 
 
واحد خواهران اتحادیه چه برنامه‌ای برای سال تحصیلی جدید دارد؟

الناز گازرانی: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان فعالیت خود در حوزه زنان را از سال ۹۶ با برگزاری دوره‌هایی با محوریت بررسی چالش‌های ایجاد شده در حوزه زنان را به صورت تخصصی با نام کوثرانه آغاز کرد.
با توجه به فعالیت ۶۱ دفتر در اتحادیه انجمن‌های اسلامی، ترویج مبحث حوزه زنان یکی از اولویت‌های واحد خواهران اتحادیه بوده است؛ در همین جهت آموزش و تربیت سفیرانی مطلع و دارای تحلیل نسبت به اوضاع و مبانی حوزه زنان جزو اولویت‌های اتحادیه قرار گرفت.
یکی از مهمترین فعالیت‌های که دفتر واحد خواهران اتحادیه در سال آتی صورت خواهد داد، بازگرداندن و مطرح کردن مشکلات اصلی در سطح حوزه زنان است. حوزه زنان در استفاده از محتوا و اصطلاحات خود عمدتاً از واژه‌های گفتمان فمینیستی استفاده می‌کند، ما قصد داریم تا با تولید واژه در حوزه زنان از اصطلاحاتی که با گفتمان و فرهنگ ما در این حوزه قرابت دارد تولید محتوا کنیم و نوعی فرهنگ سازی در این حوزه را گسترش دهیم.
کارگروه‌هایی در سطح دفاتر اتحادیه تشکیل خواهیم داد که در این کارگروه‌ها با توجه به سطح افراد سیرهای مطالعاتی را قرار می‌دهیم؛ با بررسی و تحلیل بر سر محتواهای معرفی شده به سرفصل‌ها و واژه‌های تخصصی و کاربردی در حوزه جهت تولید واژه می‌رسیم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار